Schimbare pompa de caldura veche de 32 kW, defecta si supradimensionata, cu pompa de Caldura NIBE de numai 15 kW, pentru o casa de 350 mp

Studiu de caz: ce faci daca ai o pompa de caldura veche, cu zgomot foarte mare, care s-a stricat, iar pe deasupra a fost si supradimensionata, putere de 32 kW pentru o casa de 350 mp?

Provocarea

– Este vorba despre o casa pe structura de lemn, izolata cu polistiren la exterior si vata minerala la interior, cu ferestre tripan.

– Pompa de caldura existenta era de o calitate indoielnica si a functionat timp de 4 ani, pana s-a defectat si a inceput sa curga peste tot.

– In plus, producea un zgomot foarte mare, noaptea se auzea huruind in toata casa.

– Fiind supradimensionata – putere de 32kW – consumul electric era pe masura, adica foarte mare!

Solutia

– Colegul nostru Liviu Pandelica (reprezentant vanzari TRUST Bucuresti) a propus o pompa de caldura Sol/Apa NIBE F1145-15, cu o putere de numai 15kW, un echipament compact, elegant si usor de montat.

– In interiorul casei, caldura este asigurata printr-un sistem de incalzire mixt, format din radiatoare si incalzire prin pardoseala.

– Pentru ca sistemul sa aiba o eficienta maxima, am instalat un schimbator de caldura PLEX 310-80 si un acumulator GB VT200.

Inainte de modernizare, cu pompa de caldura de 32kW defecta

Dupa modernizare, cu pompa de caldura NIBE F1145 de 15kW

SCOP

Metri patrati

zile pentru foraj

Rezultat excelent

pompa de caldura

Clientul este foarte multumit de alegerea facuta

– Si-a schimbat vechea pompa de caldura cu una moderna, cu un avantaj suplimentar – sistem de monitorizare de la distanta NIBE Uplink, direct pe telefon sau tableta.

– A scapat de zgomotul pe care vechea pompa il facea si care se auzea in toata casa.

– Instalatia termica a fost refacuta, tevile au fost izolate termic, au fost repozitionate,  clientul beneficiind astfel de o eficienta maxima a intregului sistem.

– Consumul electric este semnificativ mai mic, necesarul de caldura fiind asigurat de o pompa care are practic jumatate din puterea celei initiale, insa functioneaza mult mai eficient, la un COP ridicat.

Pompa de caldura NIBE din Suedia

 

Te regasesti si tu in situatia de mai sus?

Vrei sa-ti instalezi o pompa de caldura NIBE?

 

Iti place acest articol ? Vrem si noi sa stim !
1 Star 2 Stars 3 Stars 4 Stars 5 Stars (11 voturi, media voturilor: 4.73)

Loading...

Pompa de caldura NIBE

Flexibilitate

A fost pastrata instalatia cu radiatoare si incalzire prin pardoseala existenta. Forajul pentru sursa de apa a fost executat in 2 zile de catre o firma specializata.

Accesorii ce fac viata mai usoara

Modificarile din camera centralei, montajul pompei de caldura si al accesoriilor necesare au durat in total 5 zile.

Suport specializat

Punerea in functiune a fost facuta de catre Ovidiu Spiridon, inginer in cadrul compartimentului Service la TRUST, certificat de NIBE Suedia.

Control de la distanta

Cu NIBE Uplink iti poti controla sistemul de acasa, de oriunde de pe telefon sau tableta