Select Page

Pompa de caldura aer-apa NIBE F2040-16 pentru o casa de 230mp

Am ales o pompa de caldura Aer/Apa cu compresor controlat prin inverter, investitia fiind mai mica iar consumul de energie mai scazut, datorita acestei tehnologii.”

Francis D.

Cluj Napoca

Domnul Francis D. are o casa construita in Cluj Napoca, cu suprafata de 230 mp, construita din caramida de 30 cm si izolata cu polistiren de 15 cm si ferestre fiind tip tripan.

pompa de caldura nibe f2040-16

 

 

Provocarea

– Casa se afla in Cluj Napoca, este nou construita, iar domnul Francisc era in cautarea unui sistem de incalzire si racire

– Dumnealui dorea o solutie pentru care sa nu fie nevoie de o camera separata pentru echipamentul de incalzire, ca in cazul unui cazan lemn/peleti unde, in plus, trebuie prevazut si un spatiu suplimentar pentru depozitarea combustibilului.

– Domnul Francisc a dorit o solutie de incalzire comoda, cu un consum mic de energie, cu posibilitate de monitorizare si gestionare de la distanta.

Solutia

– Varianta cea mai potrivita pentru locuinta domnului Francisc a fost o pompa de caldura Aer/Apa NIBE F2040-16 de 16kW, montajul realizandu-se rapid, nefiind nevoie de foraje.

– Deoarece domnul Francisc a dorit si racire pe perioada verii, a fost aleasa varianta de racire in sistem centralizat, prin tubulatura.

– Incalzirea casei se realizeaza prin sistemul de incalzire prin pardoseala HENCO, ce asigura o uniformizare perfecta a temperaturii si o economie semnificativa de energie electrica.

– Confortul de care domnul Francisc beneficiaza acum este asigurat de urmatoarele echipamente: pompa de caldura Aer/Apa NIBE F2040-16 dotata cu inverter, modul de interior NIBE VVM 500, doua panouri solare Sonneteck si recuperator de caldura Sabiana ENY4.

– Sistemul a fost pus in functiune in anul 2014

SCOP

Metri patrati

zile pentru instalare

Rezultat excelent

pompa de caldura

Tehnologia NIBE inverter – superioara altor pompe de caldura

Cu tehonologia Inverter, temperatura din incapere este reglata fara a fi necesara oprirea si repornirea periodica a compresorului. Compresorul functioneaza la o viteza variabila care permite un consum adaptat de energie, in functie de ce temperatura doriti in camere.

Avantajele Pompei de caldura NIBE cu Inverter:

  1. Fiabilitate crescuta in timp.Datorita faptului ca sunt evitate pornirile si opririle repetate, mecanismele si piesele din interior sunt mult mai putin solicitate intr-un aparat, spre deosebire de unul traditional.
  2. Scaderea consumului de energie electrica.Cu tehnologia inverter se evita pornirea si oprirea repetata a compresorului – fapt care genereaza un consum ridicat de energie. Efortul financiar suplimentar la achizitia unui aparat cu inverter este in scurt timp recuperat, datorita cheltuielilor semnificativ diminuate la facturile de energie electrica.
  3. Functionare silentioasa.Pe langa faptul ca sunt mari consumatoare de energie, pornirile si opririle repetate produc si foarte mult zgomot care este resimtit atat in interior, cat si in exterior, in locuintele invecinate, mai ales daca acestea sunt relativ apropiate. Compresorul, in cazul tehnologiei inverter, este semnificativ mai silentios.

Te regasesti si tu in situatia de mai sus?

Vrei sa-ti instalezi o pompa de caldura NIBE?

 

Iti place acest articol ? Vrem si noi sa stim !
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (12 voturi, media voturilor: 4.58)
Loading...

De ce sa alegi TRUST ?

TRUST EXPERT

Retea de Parteneri
Specializati

Pompele NIBE sunt disponibile prin rețeaua noastră de specialiști, care vor evalua, planifica și instala soluția potrivită de pompă de căldură pentru casa dumneavoastră.

TRUST EXPERT

Suport extins
post-vanzare

Serviciile post-vanzare oferite de echipa noastra de ingineri, pentru a asigura o durabilitate si o fiabilitate crescuta in timp produselor

TRUST EXPERT

Specialisti in pompe de
caldura

In calitate de specialisti ne mandrim cu serviciile si produsele pe care le comercializam. Acestea sunt alese pentru a asigura confortul si eficienta.