Select Page

Pompa de caldura NIBE inlocuieste cu succes cazanul pe lemne

Am scapat de toata nebunia cu lemnele. A fost mai usor decat mi-as fi inchipuit !

Bogdan M.

Vaduri jud. Neamt

Domnul Doctor Bogdan M. locuieste impreuna cu familia in localitatea Vaduri, judetul Neamt, intr-o casa cu suprafata de 400 mp, structurata pe trei nivele – parter, etaj si mansarda si foloseste pentru incalzire o instalatie alcatuita din radiatoare si un cazan pe lemne cu gazeificare de 70 kW.

Provocarea

Dl Bogdan M. ne-a solicitat o solutie de inlocuire a cazanului, din cauza incovenientelor de care s-a lovit :

  • alimentarea cu lemne si curatarea zilnica a cazanului
  • lemnele se gasesc din ce in ce mai greu si pretul lor a crescut
  • spatiul mare de depozitare pe care il ocupa lemnele

Solutia

  • Colegul nostru Titi Dabija i-a prezentat domnului Mahu solutia cu o pompa de caldura NIBE Apa/Apa, pentru ca in zona era disponibila o panza freatica la o adancime de 10-12 m.
  • Pentru acoperirea intregului necesar de incalzire si apa calda al casei, a fost ales modelul F1145-17 kW care oferea si cel mai scazut consum de energie electrica.

Dl. Bogdan M. - Vaduri jud. Neamt

“Din cauza programului incarcat de lucru, atat al meu cat si al sotiei, aveam nevoie de un sistem automatizat care sa ne incalzeasca toata casa, sa ne asigure apa calda, cu un cost rezonabil al combustibilului. Ne saturasem de grija alimentarii permanente a cazanului, de fum si de mizeria pe care o facea.”

Lemnul - o resursa limitata si mai scumpa

“Initial ma gandisem la un cazan pe peleti. Am analizat cele doua sisteme, m-am consultat cu familia si am optat pentru varianta cu pompa de caldura, deoarece ne asigura intregul confort de care aveam nevoie. Am ales o pompa de caldura NIBE, pentru ca, ceea ce am citit despre aceasta marca pe internet, mi-a inspirat incredere.”

SCOP

%

Costuri reduse

zile pentru instalare

Rezultat excelent

Rezultatul a fost cel asteptat!

De cand a inceput sezonul rece, pompa de caldura a asigurat constant in casa o temperatura de 26-27 C.
Pe baza aplicatiei de calcul a consumului NIBEDim, Titi a estimat un cost al energiei electrice intre 4.000 si 6.000 ron pentru cele 6 luni de iarna.

“Mi-am instalat  aplicatia NibeUplink pe telefon, acum pot sa vad de oriunde ce temperatura am in casa si sa o reglez cum doresc. Cand ma gandesc la cum era cu sistemul vechi, parca nici nu-mi vine sa cred ca poate fi asa de usor”

 

Te regasesti si tu in situatia de mai sus?

Vrei sa-ti inlocuiesti cazanul pe lemne cu o pompa de caldura NIBE?

 

Iti place acest articol ? Vrem si noi sa stim !
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (60 voturi, media voturilor: 4.42)
Loading...

De ce sa alegi TRUST ?

TRUST EXPERT

Retea de Parteneri
Specializati

Pompele NIBE sunt disponibile prin rețeaua noastră de specialiști, care vor evalua, planifica și instala soluția potrivită de pompă de căldură pentru casa dumneavoastră.

TRUST EXPERT

Suport extins
post-vanzare

Serviciile post-vanzare oferite de echipa noastra de ingineri, pentru a asigura o durabilitate si o fiabilitate crescuta in timp produselor

TRUST EXPERT

Specialisti in pompe de
caldura

In calitate de specialisti ne mandrim cu serviciile si produsele pe care le comercializam. Acestea sunt alese pentru a asigura confortul si eficienta.