Cand fiecare metru patrat din casa este indispensabil, de ce sa-l ocupi cu instalatii termice ?

pompa de caldura in bucatarie

“Aveam o centrala electrica si un boiler electric pentru incalzire si apa calda, toata instalatia imi ocupa o camera tehnica separata de care acum am scapat. Toate pompele, supapele, vasele de expansiune, le-am eliminat si am instalat numai acest modul NIBE VVM320, chiar in bucatarie.

 Am fost extrem de surprins sa aflu ca acest VVM are toate integrate o multime de si practic este o instalatie termica in sine, care poate fi conectata la orice alte echipamente.”

Claudiu S.

jud. Cluj

Domnul Claudiu S. are o casa moderna in judetul Cluj, cu suprafata de 120 mp, construita din caramida de 30 cm, izolatie de 10 cm si geamuri tripan. Pentru incalzire folosea o centrala electrica si pentru apa calda un boiler electric.

pompa de caldura in bucatarie

 

Provocarea

– In aceasta situatie este vorba despre o casa bine izolata, prevazuta cu o centrala electrica pentru incalzire si un boiler electric pentru apa calda.

– Toata aceasta instalatie era inghesuita intr-o camera, echipamentele si accesoriile ocupand tot spatiul.

– Domnul Claudiu cauta un sistem fara prea multe batai de cap, centrala electrica si boilerul deja existente necesitand monitorizare permanenta si interventii periodice pentru o functionare adecvata.

Solutia

– Ca urmare a discutiilor purtate cu inginerii TRUST si luand in considerare diverse aspecte legate de casa si amplasamentul acesteia, i s-a propus domnului Claudiu o pompa de caldura Aer/Apa NIBE F2040 de numai 8kW, cu modul interior VVM320.

– Datorita design-ului compact, modulul interior VVM320 a fost montat direct in bucatarie, existand si alte avantajele suplimentare: acesta nu emite radiatii sau CO2 si nu face zgomot absolut deloc.

– La exterior, montajul unitatii F2040 a fost foarte usor de realizat, fiind nevoie de o suprafata foarte mica iar la interior a scapat de toate componentele vechi ale instalatiei precedente (pompe de recirculatie, vase de expansiune, supape, etc.) toate fiind acum integrate in modulul VVM320

 

Pompe de caldura Aer Apa NIBE – calitate si fiabilitate de top

Cum obtine NIBE caldura din aerul rece cu pompe de caldura Aer Apa ?
Functioneaza chiar si la temperaturi de -25 grade

Pompele de caldura aer/apa utilizeaza ca sursa de energie pentru incalzire aerul din exterior.

Pompele de caldura sunt create pentru a putea fi montate in exterior si transforma un simplu sistem de radiatoare intr-o excelenta instalatie de incalzire.

pompe de caldura aer apa

Functionarea circuitului de racire

Tehnologia utilizata la producerea pompelor de caldura are de fapt la baza un principiu foarte simplu si bine cunoscut. Functioneaza pe acelasi principiu ca si frigiderul, prin tehnologia de comprimare a vaporilor.

Principalele parti componente ale pompei de caldura sunt compresorul, vasul de expansiune si doua schimbatoare de caldura (un vaporizator si un condensator).

Cu ajutorul unui ventilator, aerul din exterior este aspirat in interiorul pompei de caldura unde intra intr-un vaporizator. Acesta este conectat la un sistem inchis ce contine un agent de racire care se transforma din stare lichida in stare gazoasa chiar si la cele mai scazute temperaturi.

Apoi, vaporii agentului frigorific intra in compresor unde se produce cresterea temperaturii acestuia pana la temperatura necesara pentru a putea fi distribuit in instalatia de incalzire a casei. Totodata, la iesirea din condensator, agentul frigorific se transforma din nou in stare lichida iar apoi ciclul se repeta.

SCOP

Metri patrati

zile pentru instalare

Rezultat excelent

pompa de caldura

Instalatia pe care clientul o utilizeaza in prezent are un consum electric de 4.7 ori mai mic

Fata de vechea centrala electrica, cu pompa de caldura clientul a obtinut o economie de aproape 5 ori mai mica.

Sistemul inteligent VVM functioneaza ca o instalatie termica, avand toate componentele integrate intr-un modul cu dimensiunile de 60×60 cm, cu o inaltime de numai 1800 cm.

Domnul Claudiu  a eliberat acum si camera tehnica, pentru ca VVM-ul a fost instalat direct in bucatarie, chiar langa aragaz.

Cand fiecare metru patrat din casa este indispensabil, de ce sa-l ocupi cu instalatii termice?

“Aveam un consum electric de 4 ori mai mare cu vechea centrala electrica si cu boilerul meu buclucas care necesita mentenanta mai mereu. Acum, cu pompa de caldura, totul este integrat si, ca bonus, o pot controla de la distanta, direct de pe telefonul meu.“

 

Te regasesti si tu in situatia de mai sus?

Vrei sa-ti instalezi o pompa de caldura NIBE?

 

Iti place acest articol ? Vrem si noi sa stim !
1 Star 2 Stars 3 Stars 4 Stars 5 Stars (210 voturi, media voturilor: 4.23)

Loading...

CE SERVICII PREMIUM PRIMESTI ATUNCI CAND CUMPERI O POMPA DE CALDURA NIBE DE LA TRUST

PLAN DE MONTAJ HIDRAULIC PERSONALIZAT

Acesta este necesar pentru montajul hidraulic corect al echipamentelor.
Dupa ce echipamentele vor fi montate si puse in functiune de un instalator, un specialist de la TRUST va veni la locul de montajui si va verifica modul in care a fost respectat acest plan.

Planul este realizat de compartimentul nostru de proiectare, in baza documentatiei de la NIBE Suedia si a normativelor in vigoare.

PLAN DE CONEXIUNI ELECTRICE PERSONALIZAT

Etapa de realizare a conexiunilor si cablarea electrica este foarte importanta, necesita o abordare profesionista, de la cunoasterea echipamentelor, la alegerea tipurilor de cabluri, a sectiunii acestora, etc.

Dupa ce s-au montat echipamentele, se executa cablarea pentru alimentare electrica, sonde, comenzi, comunicatie intre componentele instalatiei.

R

VERIFICARE MONTAJ DE INGINERI TRUST

O verificare de acest tip este in mod evident benefica pentru utilizator. Se pot corecta si remedia eventualele erori, scapari care pot aparea la o lucrare de o asemenea complexitate. Acest serviciu este foarte apreciat de utilizatori !

Verificarea se face in baza unei liste personalizate de operatiuni, in functie de model si accesorii.
Ulterior, un specialist de la TRUST vine la locatie pentru verificarea parametrilor setati, daca au fost respectate planurile de legaturi hidraulice si de legaturi electrice

Cu aceasta ocazie, puteti intreba mai multe despre setarea echipamentelor si puteti cere indrumari legate de utilizare si intretinere de la un specialist in pompe de caldura NIBE. Dupa finalizarea montajului, instalatorul va face punerea in functiune.