Cand fiecare metru patrat din casa este indispensabil, de ce sa-l ocupi cu instalatii termice ?

pompa de caldura in bucatarie

“Aveam o centrala electrica si un boiler electric pentru incalzire si apa calda, toata instalatia imi ocupa o camera tehnica separata de care acum am scapat. Toate pompele, supapele, vasele de expansiune, le-am eliminat si am instalat numai acest modul NIBE VVM320, chiar in bucatarie.

 Am fost extrem de surprins sa aflu ca acest VVM are toate integrate o multime de si practic este o instalatie termica in sine, care poate fi conectata la orice alte echipamente.”

Claudiu S.

jud. Cluj

Domnul Claudiu S. are o casa moderna in judetul Cluj, cu suprafata de 120 mp, construita din caramida de 30 cm, izolatie de 10 cm si geamuri tripan. Pentru incalzire folosea o centrala electrica si pentru apa calda un boiler electric.

pompa de caldura in bucatarie

 

Provocarea

– In aceasta situatie este vorba despre o casa bine izolata, prevazuta cu o centrala electrica pentru incalzire si un boiler electric pentru apa calda.

– Toata aceasta instalatie era inghesuita intr-o camera, echipamentele si accesoriile ocupand tot spatiul.

– Domnul Claudiu cauta un sistem fara prea multe batai de cap, centrala electrica si boilerul deja existente necesitand monitorizare permanenta si interventii periodice pentru o functionare adecvata.

Solutia

– Ca urmare a discutiilor purtate cu inginerii TRUST si luand in considerare diverse aspecte legate de casa si amplasamentul acesteia, i s-a propus domnului Claudiu o pompa de caldura Aer/Apa NIBE F2040 de numai 8kW, cu modul interior VVM320.

– Datorita design-ului compact, modulul interior VVM320 a fost montat direct in bucatarie, existand si alte avantajele suplimentare: acesta nu emite radiatii sau CO2 si nu face zgomot absolut deloc.

– La exterior, montajul unitatii F2040 a fost foarte usor de realizat, fiind nevoie de o suprafata foarte mica iar la interior a scapat de toate componentele vechi ale instalatiei precedente (pompe de recirculatie, vase de expansiune, supape, etc.) toate fiind acum integrate in modulul VVM320

 

SCOP

Metri patrati

zile pentru instalare

Rezultat excelent

pompa de caldura

Instalatia pe care clientul o utilizeaza in prezent are un consum electric de 4.7 ori mai mic

Fata de vechea centrala electrica, cu pompa de caldura clientul a obtinut o economie de aproape 5 ori mai mica.

Sistemul inteligent VVM functioneaza ca o instalatie termica, avand toate componentele integrate intr-un modul cu dimensiunile de 60×60 cm, cu o inaltime de numai 1800 cm.

Domnul Claudiu  a eliberat acum si camera tehnica, pentru ca VVM-ul a fost instalat direct in bucatarie, chiar langa aragaz.

Cand fiecare metru patrat din casa este indispensabil, de ce sa-l ocupi cu instalatii termice?

“Aveam un consum electric de 4 ori mai mare cu vechea centrala electrica si cu boilerul meu buclucas care necesita mentenanta mai mereu. Acum, cu pompa de caldura, totul este integrat si, ca bonus, o pot controla de la distanta, direct de pe telefonul meu.“

 

Te regasesti si tu in situatia de mai sus?

Vrei sa-ti instalezi o pompa de caldura NIBE?

 

Iti place acest articol ? Vrem si noi sa stim !
1 Star 2 Stars 3 Stars 4 Stars 5 Stars (191 voturi, media voturilor: 4.20)

Loading...

De ce sa alegi TRUST ?

TRUST EXPERT

Retea de Parteneri
Specializati

Pompele NIBE sunt disponibile prin rețeaua noastră de specialiști, care vor evalua, planifica și instala soluția potrivită de pompă de căldură pentru casa dumneavoastră.

TRUST EXPERT

Suport extins
post-vanzare

Serviciile post-vanzare oferite de echipa noastra de ingineri, pentru a asigura o durabilitate si o fiabilitate crescuta in timp produselor

TRUST EXPERT

Specialisti in pompe de
caldura

In calitate de specialisti ne mandrim cu serviciile si produsele pe care le comercializam. Acestea sunt alese pentru a asigura confortul si eficienta.