Select Page

Cand fiecare metru patrat din casa este indispensabil, de ce sa-l ocupi cu instalatii termice ?

“Aveam o centrala electrica si un boiler electric pentru incalzire si apa calda, toata instalatia imi ocupa o camera tehnica separata de care acum am scapat. Toate pompele, supapele, vasele de expansiune, le-am eliminat si am instalat numai acest modul NIBE VVM320, chiar in bucatarie.

 Am fost extrem de surprins sa aflu ca acest VVM are toate integrate o multime de si practic este o instalatie termica in sine, care poate fi conectata la orice alte echipamente.”

Claudiu S.

jud. Cluj

Domnul Claudiu S. are o casa moderna in judetul Cluj, cu suprafata de 120 mp, construita din caramida de 30 cm, izolatie de 10 cm si geamuri tripan. Pentru incalzire folosea o centrala electrica si pentru apa calda un boiler electric.

Provocarea

– In aceasta situatie este vorba despre o casa bine izolata, prevazuta cu o centrala electrica pentru incalzire si un boiler electric pentru apa calda.

– Toata aceasta instalatie era inghesuita intr-o camera, echipamentele si accesoriile ocupand tot spatiul.

– Domnul Claudiu cauta un sistem fara prea multe batai de cap, centrala electrica si boilerul deja existente necesitand monitorizare permanenta si interventii periodice pentru o functionare adecvata.

Solutia

– Ca urmare a discutiilor purtate cu inginerii TRUST si luand in considerare diverse aspecte legate de casa si amplasamentul acesteia, i s-a propus domnului Claudiu o pompa de caldura Aer/Apa NIBE F2040 de numai 8kW, cu modul interior VVM320.

– Datorita design-ului compact, modulul interior VVM320 a fost montat direct in bucatarie, existand si alte avantajele suplimentare: acesta nu emite radiatii sau CO2 si nu face zgomot absolut deloc.

– La exterior, montajul unitatii F2040 a fost foarte usor de realizat, fiind nevoie de o suprafata foarte mica iar la interior a scapat de toate componentele vechi ale instalatiei precedente (pompe de recirculatie, vase de expansiune, supape, etc.) toate fiind acum integrate in modulul VVM320

principiu pompa de caldura

Sistemul aer-apa este un sistem relativ simplu de montat si nu necesita lucrari speciale de amenajare (sapaturi, foraje, aprobari sau plati suplimentare, etc.)

Temperatura este o mărime fizica ce măsoară viteza de mișcare a moleculelor. Deci, teoreric, o temperatura mai scăzută inseamna faptul că moleculele nu se mișcă deloc.

Acest lucru se produce la temperatura de -273,15 grade celsius, cunoscută și sub numele de punctul zero absolut.

Asadar, în afară de locul cu cea mai scăzută temperatură din univers, nebuloasa Bumerang (unde se înregistrează temperatura de zero grade absolut), există energie suficientă care poate fi extrasă din aerul care ne înconjoară aici pe planeta noastra.

 

NIBE F2120Jonas Thörnqvist – expert in pompe de caldura
Citeste mai multe despre energia din AER

Si mai multe informatii tehnice...

Tehnologia utilizata la producerea pompelor de caldura are de fapt la baza un principiu foarte simplu si bine cunoscut. Functioneaza pe acelasi principiu ca si frigiderul, prin tehnologia de comprimare a vaporilor.

Principalele parti componente ale pompei de caldura sunt compresorul, vasul de expansiune si doua schimbatoare de caldura (un vaporizator si un condensator).

Cu ajutorul unui ventilator, aerul din exterior este aspirat in interiorul pompei de caldura unde intra intr-un vaporizator. Acesta este conectat la un sistem inchis ce contine un agent de racire care se transforma din stare lichida in stare gazoasa chiar si la cele mai scazute temperaturi.

Apoi, vaporii agentului frigorific intra in compresor unde se produce cresterea temperaturii acestuia pana la temperatura necesara pentru a putea fi distribuit in instalatia de incalzire a casei. Totodata, la iesirea din condensator, agentul frigorific se transforma din nou in stare lichida iar apoi ciclul se repeta.

Cu ajutorul unui compresor controlat prin invertor, sistemul poate fi reglat in orice moment, pentru a corespunde exact necesarului de caldura de care are nevoie casa dumneavoastra. Acest lucru inseamna ca pompa de caldura va consuma doar atunci cand e nevoie, in acesta constand de fapt gradul sau ridicat de eficienta.

Pe timpul verii, intreg procesul se poate inversa daca este nevoie, pentru climatizarea cladirii.

Montajul a durat doar o zi

Datorita formei compacte a unitatii interne, aceasta a fost montata in bucatarie impreuna cu restul accesoriilor de siguranta. Montajul a fost foarte rapid, facut intr-o singura zi de instalatorii NIBE autorizati.

Spre deosebire de alte sisteme clasice de incalzire, modulul inteligent VVM poate fi instalat oriunde, inclusiv in bucatarie, camera de menaj, chiar langa masina de spalat rufe, si in garaj, sau camere foarte mici:

  • nu elimina noxe sau CO2
  • zgomot inexistent datorita pompelor de inalta eficienta energetica
  • nu necesita interventii suplimentare
  • ocupa un spatiu latime/adancime de 600mm pe 600mm
  • design elegant ce se integreaza cu elementele moderne ale unei case
  • are o inaltime de numai 1900mm
  • mai mult spatiu pentru tine, stim ca spatiul intr-o casa este foarte important

Instalatia pe care clientul o utilizeaza in prezent are un consum electric de 4.7 ori mai mic

Fata de vechea centrala electrica, cu pompa de caldura clientul a obtinut o economie de aproape 5 ori mai mica.

Domnul Claudiu  a eliberat acum si camera tehnica, pentru ca VVM-ul a fost instalat direct in bucatarie.

Cand fiecare metru patrat din casa este indispensabil, de ce sa-l ocupi cu instalatii termice?

“Aveam un consum electric de 4 ori mai mare cu vechea centrala electrica si cu boilerul meu buclucas care necesita mentenanta mai mereu. Acum, cu pompa de caldura, totul este integrat si, ca bonus, o pot controla de la distanta, direct de pe telefonul meu.“

pompa de caldura

Te regasesti si tu in situatia de mai sus?

Vrei sa-ti instalezi o pompa de caldura NIBE?

 

Iti place acest articol ? Vrem si noi sa stim !
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (372 voturi, media voturilor: 4.18)
Loading...

CE SERVICII PREMIUM PRIMESTI ATUNCI CAND CUMPERI O POMPA DE CALDURA NIBE DE LA TRUST

PLAN DE MONTAJ HIDRAULIC PERSONALIZAT

Acesta este necesar pentru montajul hidraulic corect al echipamentelor.
Dupa ce echipamentele vor fi montate si puse in functiune de un instalator, un specialist de la TRUST va veni la locul de montajui si va verifica modul in care a fost respectat acest plan.

Planul este realizat de compartimentul nostru de proiectare, in baza documentatiei de la NIBE Suedia si a normativelor in vigoare.

PLAN DE CONEXIUNI ELECTRICE PERSONALIZAT

Etapa de realizare a conexiunilor si cablarea electrica este foarte importanta, necesita o abordare profesionista, de la cunoasterea echipamentelor, la alegerea tipurilor de cabluri, a sectiunii acestora, etc.

Dupa ce s-au montat echipamentele, se executa cablarea pentru alimentare electrica, sonde, comenzi, comunicatie intre componentele instalatiei.

R

VERIFICARE MONTAJ DE INGINERI TRUST

O verificare de acest tip este in mod evident benefica pentru utilizator. Se pot corecta si remedia eventualele erori, scapari care pot aparea la o lucrare de o asemenea complexitate. Acest serviciu este foarte apreciat de utilizatori !

Verificarea se face in baza unei liste personalizate de operatiuni, in functie de model si accesorii.
Ulterior, un specialist de la TRUST vine la locatie pentru verificarea parametrilor setati, daca au fost respectate planurile de legaturi hidraulice si de legaturi electrice

Cu aceasta ocazie, puteti intreba mai multe despre setarea echipamentelor si puteti cere indrumari legate de utilizare si intretinere de la un specialist in pompe de caldura NIBE. Dupa finalizarea montajului, instalatorul va face punerea in functiune.