Select Page

Pompa de caldura sol-apa eficienta si economica

“Chiar daca investitia initiala a fost mai mare decat in cazul vecinilor mei care au montate cazane pe lemn sau pe peleti, costurile in exploatare sunt mai mici iar confortul este maxim”

Dorin R.

Bistrita jud. Bistrita-Nasaud

Domnul Dorin R. locuieste in judetul Bistrita-Nasaud, intr-o casa cu suprafata de 160mp, construita din caramida de 38 cm, izolata cu vata minerala de 10 cm si ferestre tip tripan. 

A citit informatii despre mai multe variante de incalzire, dumnealui fiind in cautarea unui sistem care sa fie economic si usor de utilizat.

Provocarea

– Domnul Dorin are o casa nou construita in Bistrita-Nasaud iar in zona nu exista posibilitate de racordare la reteaua de gaz.

– Domnul Dorin ne-a spus ca nu mai dorea sa investeasca in construirea unei incaperi separate pentru echipamentul de incalzire (ca in cazul unui cazan pe lemn/peleti care, in plus, mai necesita si un spatiu suplimentar pentru depozitarea combustibilului).

– Isi dorea o varianta de sistem simplu de utilizat pe care, daca era posibil, sa il poata regla si supraveghea de la distanta – timpul dumnealui fiind destul de incarcat.

Solutia

– Colegul nostru i-a propus domnului Dorin o solutie cu pompa de caldura Sol/Apa cu boiler incorporat NIBE F1245-8 care-i asigura atat necesarul de caldura, cat si cel de apa calda menajera.

– Avand in vedere spatiul existent din jurul casei, sursa de caldura cea mai potrivita a fost serpentina orizontala ingropata la 2 m adancime.

– In ceea ce priveste instalatia interioara, deoarece domnul Dorin a dorit maximum de confort, s-a optat pentru sistemul de incalzire in pardoseala care, in plus, asigura si o economie importanta in consumul de energie.

COLECTOR VERTICAL CU FORAJ

In stratul de subsol inferior al asa-numitului “strat geotermal” se afla o sursa de caldura cu o temperatura aproape constanta, ce poate fi utilizata pe toata perioada anului.

Aceasta sursa de caldura poate fi folosita pentru orice tip de cladire, de dimensiuni mari sau mici, publica sau privata. In unele regiuni este denumita “captare verticala sau put de apa”.

Necesita putin spatiu si forarea poate fi facuta si pe cele mai mici suprafete de pamant.

Forajul vertical a durat 2 zile

Forajul a fost facut in 2 zile iar in a 3-a zi s-a montat pompa de caldura la interior. A fost facut un singur foraj la 100m adancime.

Puterea de extragere a caldurii cu sonde de adancime:

  • sedimente uscate: 30W/ml;
  • ardezie, bazalt 55W/ml;
  • piatra densa cu conductibilitate termica ridicata: 80W/ml;
  • sol cu circulatie puternica a apei freatice: 100W/ml.

Clientul este foarte multumit de alegerea facuta

De la punerea in functiune din 2014, s-a realizat un consum mediu de 300 lei lunar la energia electrica.

Incalzirea prin pardoseala ajuta la economia realizata, fiind sistemul cel mai eficient si confortabil de a incalzi o locuinta.

Cu ajutorul internetului si a NIBE Uplink puteti obtine o privire de ansamblu si starea actuala a pompei de caldura si a incalzirii din locatia dumneavoastra.

Te regasesti si tu in situatia de mai sus?

Vrei sa-ti instalezi o pompa de caldura NIBE?

 

Iti place acest articol ? Vrem si noi sa stim !
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (48 voturi, media voturilor: 4.71)
Loading...

CE SERVICII PREMIUM PRIMESTI ATUNCI CAND CUMPERI O POMPA DE CALDURA NIBE DE LA TRUST

PLAN DE MONTAJ HIDRAULIC PERSONALIZAT

Acesta este necesar pentru montajul hidraulic corect al echipamentelor.
Dupa ce echipamentele vor fi montate si puse in functiune de un instalator, un specialist de la TRUST va veni la locul de montajui si va verifica modul in care a fost respectat acest plan.

Planul este realizat de compartimentul nostru de proiectare, in baza documentatiei de la NIBE Suedia si a normativelor in vigoare.

PLAN DE CONEXIUNI ELECTRICE PERSONALIZAT

Etapa de realizare a conexiunilor si cablarea electrica este foarte importanta, necesita o abordare profesionista, de la cunoasterea echipamentelor, la alegerea tipurilor de cabluri, a sectiunii acestora, etc.

Dupa ce s-au montat echipamentele, se executa cablarea pentru alimentare electrica, sonde, comenzi, comunicatie intre componentele instalatiei.

R

VERIFICARE MONTAJ DE INGINERI TRUST

O verificare de acest tip este in mod evident benefica pentru utilizator. Se pot corecta si remedia eventualele erori, scapari care pot aparea la o lucrare de o asemenea complexitate. Acest serviciu este foarte apreciat de utilizatori !

Verificarea se face in baza unei liste personalizate de operatiuni, in functie de model si accesorii.
Ulterior, un specialist de la TRUST vine la locatie pentru verificarea parametrilor setati, daca au fost respectate planurile de legaturi hidraulice si de legaturi electrice

Cu aceasta ocazie, puteti intreba mai multe despre setarea echipamentelor si puteti cere indrumari legate de utilizare si intretinere de la un specialist in pompe de caldura NIBE. Dupa finalizarea montajului, instalatorul va face punerea in functiune.