Select Page

Filtrarea electrostatica a aerului SABIANA Crystall

Filtrarea electrostatica a aerului cu SABIANA Crystall

Actuala pandemie si in consecinta criza sanitara care pune in mare dificultate omenirea si sistemul economic productiv global, a sporit atentia asupra calitatii aerului pe care il respiram, mai ales in spatiile rezidentiale si la locurile de munca, pe care speram cu totii sa le putem frecventa din nou in urmatoarele saptamani.  

Acest inamic invizibil, mult mai periculos și mai greu de combatut, se raspandeste in aerul pe care il respiram si cand ne infecteaza, ajunge sa loveasca toate organele aparatului respirator. 

Distantarea sociala, ce are un caracter national si chiar international, si care impune ramanerea in casa pentru o perioada lunga, ne face si mai mult sa reflectam asupra a cat de importanta este calitatea aerul pe care il respiram in casele noastre, care se pare ca vor fi locul unde vom petrece mai mult timp, din cauza raspandirii unui nou mod de lucru de la distanta, mai eficient sau din cauza lipsei mobilitatii. 

Intrucat virusurile si bacteriile se raspandesc in aerul din spatiile inchise, pe care cu totii il respiram timp de multe ore pe zi, calitatea acestuia va fi în mod necesar solicitata sistemelor de Ventilatie echipate cu Filtrare adecvata. Acest lucru va spori atentia institutiilor publice, a persoanelor private și a tuturor operatorilor din sector si va deveni motorul care va impune o noua metodologie a instalatiilor in urmatoarele luni si ani.

De peste 25 de ani, Sabiana a promovat conceptele de calitate a aerului interior si importanta proiectarii sistemelor de climatizare si ventilatie intr-un mod corect si avizat, dar mai ales pentru protejarea sanatatii umane.

Asadar, calitatea aerului interior depinde de elementul de filtrare, care este o componentă esențială a oricărui sistem de incalzire, racire sau ventilație, fiind proiectat să elimine poluantii din aer, eficienta acestuia depinzand de tipul de filtru ales.

Filtrele electronice Crystall Sabiana (sau filtre electrostatice cu placi active), sunt raspunsul concret si usor disponibil la riscul asociat raspandirii substantelor patogene in mediu, atat chimice cat și microbiologice.

Tehnologia de filtrare electrostatică este singura modalitate de a retine particulele cu dimensiuni mai mici de 1 micron, fără a afecta debitul de aer al aparatului.

În prezent, acesta este considerat unul dintre cele mai avansate sisteme de captare a particulelor dintr-un flux de aer, capabil să asigure o eficiență ridicată, durabilă și cu beneficii majore în ceea ce privește raportul calitate-preț, având în vedere economiile obtinute si durata de viață practic nelimitata, incomparabila cu orice alt tip de filtru.

Eficiența lor ridicată de filtrare, combinată cu actiunea bactericida considerabilă (distrugerea integrala a microorganismelor), aduc aerul filtrat la cele mai înalte niveluri de calitate, dovedite pe larg

Beneficiile folosirii filtrarii Crystall

 • Actiune bactericida semnificativa, dovedita prin teste de laborator
 • Garanteaza economie de energie, pentru acelasi nivel de eficienta (consum electric redus cu pana la 80%, fata de filtrul cu clasa de eficienta F9
 • Pierderi de presiune neglijabile de max 30 Pa –> nu necesita ventilatoare cu presiune disponibila mare, care implica gabarit generos si putere electrica absorbita semnificativa
 • Eficienta ridicata de filtrare > 97%
 • Capacitate de filtrare a particulelor foarte mici (<0.1 microni)
 • Dimensiuni reduse si nivel de zgomot extrem de redus
 • Debit constant de aer vehiculat chiar si atunci cand filtrul este murdar
 • Soluție certificată din punct de vedere tehnologic si a eficientei de filtrare
 • Certificare agrementata conform Standard UNI 11254
 • Tehnologie durabila si solutie brevetata Sabiana
 • Nici un cost pentru înlocuire – filtrele sunt complet regenerabile prin simpla spălare a acestora
 • Întreținere simplă și rapidă
 • Durata de viata nelimitata.
sabiana crystall

Echipamente care pot fi prevazute cu filtrare Crystall

Filtrul electrostatic CRYSTALL, poate fi instalat pe toata gama de ventiloconvectoare Carisma cat si pe cele tip caseta Skystar, fara a necesita spatiu suplimentar de montaj, dimensiunile ventiloconvectorului fiind practic neschimbate (doar 7 cm mai inalt pentru Carisma si 3 cm pt Skystar).

Pozitionarea filtrului electrostatic permite intretinere simpla si rapida, pentru ca este usor de spalat, durata de functionare este practic nelimitata, facand sistemul extrem de competitiv dpdv al costului, comparativ cu alte tipuri de filtre prezente pe piata.

Primavara si toamna, daca nu este nevoie de climatizare, acest echipament poate fi utilizat doar ca purificator de aer.

Purificarea aerului cu filtrul electrostatic Crystall, nu inseamna doar asigurarea confortului, ci si economie de energie,  astfel ca aerul proaspat necesar pentru refacerea conditiilor climatice ideale, care presupune consumuri mari, se reduce semnificativ, fiind suficienta introducerea unei cantitati de aer necesara doar pentru a restabili nivelul optim de CO2; conform UNI 10339, aerul recirculat de filtrul CRYSTALL poate fi considerat drept aer proaspat.

In plus, datorita pierderilor de presiune nesemnificative, ce permite asigurarea unui debit de aer constant în timp, utilizarea filtrului electrostatic Crystall in instalatiile de ventilatie-climatizare, asigura o reducere drastică a energiei electrice consumate de ventilatoare.

Filtru Crystall pentru ventiloconvectoare (case, birouri, cabinete medicale, spitale, restaurante)

Carisma CRC

Ventiloconvector de perete clasic

Concepute in 5 versiuni diferite, gama extinsa include unitati cu montaj la perete si la tavan, aparent sau incastrat, fie cu ventilator tangential, fie cu ventilator centrifugal, oferind una din cele mai versatile game de ventiloconvectoare de pe piata actuala.

ventiloconvectoare

Carisma SKYSTAR

Ventiloconvector elegant de tavan

Ventiloconvector ce se monteaza in tavanul fals sau aparent, avand marimi de 600x600mm si 800x800mm. Fiecare aparat poate fi echipat cu 1 baterie (sistemul cu 2 tevi) si o posibila rezistenta electrica sau cu 2 baterii (sistemul cu 4 tevi). 

ventiloconvectoare

Carisma DUCT

Ventiloconvectoare ce pot fi integrate in tavane

Se pot monta in tavane false sau aparente impreuna cu tubulatura de distributie. Carisma DUCT au fost concepute ca o platforma de modele, versiuni si accesorii, independent testate si certificate de catre Eurovent.

ventiloconvectoare

Filtru Crystall pentru centrale de ventilatie (magazine, birouri, spitale)

OCEAN

Centrala de recuperare a aerului

Unitatile OCEAN sunt potrivite pentru încălzirea și răcirea mediilor civile sau industriale de dimensiuni mici și mijlocii. Dimensiunile compacte ale unității și modularitatea componentelor de bază simplifică instalarea în spații mici

sabiana ocean

VULCAN

Centrala de ventilare si recuperare de capacitati mari

Unitati de climatizare pentru suprafete mari precum depozite, magazine, mall-uri, etc. Gama de unități Sabiana Vulcan Pro include 23 de dimensiuni, cu debit de aer cuprins între 2.000 și 80.000 m3 / h.

sabiana vulcan

ENY PLUS

Centrala de ventilatie cu recuperare

Seria Energy Plus include 4 dimensiuni potrivite pentru instalarea orizontală și acoperă o serie de debite între 300 și 2600 m3 / h. Unitățile sunt disponibile atât în ​​versiunea pentru instalare pe tavan, cât și în varianta montată pe podea. 

sabiana crystall

Cere o oferta customizata

Completeaza formularul

  Email *

  Telefon *

  Judet: *

  Mesaj:

  TRUST EURO THERM SRL va folosi informațiile pe care le furnizați pe acest formular pentru a lua legatura cu dvs, și pentru a vă oferi actualizări și informatii. Făcând click pentru a trimite acest formular, confirmați că informațiile pe care le furnizați vor fi transferate catre noi pentru procesare în conformitate cu Politica de confidențialitate & Termenii si conditiile TRUST.

  SABIANA Crystall

    Filtrare electrostatica ce retine 97% din particulele prezente in aer

  Referinte SABIANA

  ventiloconvectoare
  ventiloconvectoare
  ventiloconvectoare
  ventiloconvectoare