Select Page

SABIANA - Made in Italy


Compania SABIANA a fost infiintata in anul 1929, fiind situata in nordul Italiei, in regiunea Lombardia. Spatiile de proiectare si productie se afla in orasele Corbetta si Magenta. Compania face parte din Grupul AFG (acum Arbonia AG).   

Fiecare dintre produsele Sabiana este rezultatul pasiunii italiene pentru lucrurile realizate cu responsabilitate.

anul infiintarii

fabrici ultra moderne

angajati

echipamente produse

O companie fondata in anul 1929 de niste vizionari

In acea perioada incepuse in America Marea Criza Economica, odată cu prăbușirea Bursei de actiuni de pe Wall Street. Deci, nu era nici pe departe cel mai prielnic moment pentru a fonda o companie. Insa Franco Binaghi și Benvenuto Anatrella s-au întâlnit la Milano și au hotărât să nu renunțe la proiectele și visele lor: fabricarea de echipamente pentru încălzirea spatiilor rezidentiale si industriale.

O adevărată utopie dacă ne gândim ca, la acea vreme, practic, nicio fabrică nu era încălzită. Fabricile nu erau medii prea potrivite in care sa-ti petreci multe ore din zi. Dar tocmai acest lucru a reprezentat o provocare pentru Franco și Benvenuto care au crezut și mai mult în proiectul lor: au înțeles cât de importanta este îmbunătățirea condițiilor de muncă și a calității vieții oamenilor. Astfel, s-au gandit la nevoia incalzirii spatiului de lucru si au transpus aceasta idee in practica.

Ideile inovatoare ale lui Franco și Benvenuto au trecut bariera timpului pana la a treia generație a familiilor lor. Iar rezultatul este o companie suta la suta italiană care acum este lider european în industria de profil și una dintre cele mai importante la nivel mondial, fiind o companie independenta dar parte a unui important grup internațional.

Responsabilitatea pentru protejarea mediului inconjurator este un aspect fundamental pentru SABIANA

Dezvoltarea eficientă și durabilă trebuie să se realizeze întotdeauna în armonie cu mediul înconjurător. Acesta este motivul pentru care producem sisteme cu consum și emisii scăzute, investind resurse și imaginație pentru a reduce impactul asupra mediului.

Crearea de sisteme care schimbă temperatura în interiorul clădirilor înseamnă, de asemenea, că ne gândim la mediul ambiant al fiecărui beneficiar.

sabiana romania

ACTIUNI CONCRETE

 

AUTONOMIA ENERGETICĂ
Cu ajutorul celor trei sisteme fotovoltaice instalate la fabricile de la Corbetta și Magenta, producem 56% din energia electrică necesară, din surse regenerabile. Si avem in plan sa producem și mai mult.

CONSUMUL DE ENERGIE
Datorită înlocuirii lămpilor de neon de la cele două fabrici din Magenta cu lampi tip LED și, ca urmare a instalării unui sistem de reglare automată a lămpilor in functie de intensitatea luminii exterioare, consumul de energie s-a redus cu 21,5% pe an în 2021, insemnand 104.500 kWh.
Avemsi alte proiecte în derulare care vor genera economii suplimentare.

CONSUMUL DE GAZ METAN
Datorită punerii în funcțiune in anul 2021 a noii instalatii de vopsire de la fabrica din Corbetta, consumul anual de gaz metan a scazut cu 14%, cu 71.500 metri cubi.

CLĂDIRI EFICIENTE ENERGETIC 
Toate cele patru fabrici sunt incalzite cu cazane in condensatie.
Am instalat filtre electrostatice in toate birourile, asigurand astfel economii importante de energie prin introducerea unei cantități mai mici de aer din exterior, un lucru benefic pentru sănătătea oamenilor si pentru mediul inconjurator.
La noua fabrica Sabiana 4 de la Corbetta am instalat răcitoare cu consum redus de energie, pentru scăderea temperaturii aerului din fabrică, nemaifiind nevoiti sa montam aparate de aer conditionat externe.

sabiana romania
sabiana romania

CICLURI DE PRODUCȚIE ECONOMICE
Stații de generare a aerului comprimat cu invertor în fabricile de producție.

COLECTAREA SEPARATA A DEȘEURILOR
Se face intr-o proportie de 88%, atat în birouri, cat și in fabrici: deseuri metalice, hârtie, carton, plastic, lemn.

MOBILITATE ELECTRICĂ
Am instalat stații de încărcare a mașinilor electrice pentru clienții și furnizorii noștri.
Transportul produselor intre cele doua fabrici de la Magenta se face cu echipamente electrice.

CONSUMUL DE HÂRTIE
Datorită programului de digitalizare a proceselor, am redus semnificativ utilizarea hârtiei.

SABIANA – SIMBOLUL ELEGANTEI, PERFORMANTEI SI AL FIABILITATII IN INSTALATII

Cand esti ales de Armani, Gucci, Boss, Ducati, Ferrari, Piaggio, Porsche, NATO si de Parlamentul European ca furnizor de solutii de climatizare, trebuie sa te ridici la aceleasi standarde in materie de eleganta, eficienta si fiabilitate.

ALEGE GAMA PREMIUM SABIANA
CU 5 ANI GARANTIE

Noi credem in calitatea si performantele produselor SABIANA, de aceea iti oferim 5 ANI GARANTIE pentru echipamentele achizitionate.

sabiana