Select Page

Pompa de caldura NIBE cu incalzire prin pardoseala

“Sunt plecat de acasa mereu si am ales o solutie cu pompa de caldura pentru ca sotia sa aiba confort maxim”

Adrian C.

Faget jud. Cluj

Domnul Adrian C. detine o casa in orasul Cluj-Napoca, zona Faget, cu o suprafata de 170 mp, pe doua nivele – parter si etaj. Cauta o solutie pentru incalzire si apa calda menajera care sa fie usor de folosit.

pompa de caldura nibe f1245-6

Provocarea

– Casa este noua, amplasata in zona Faget, langa orasul Cluj-Napoca, unde nu exista retea de gaze naturale.

– Domnul Adrian nu dorea si nu avea loc sa monteze un cazan pe lemn/peleti si nici nu ii suradea ideea de a depozita lemne sau saci cu peleti pe langa casa.

– Dumnealui ne-a spus ca programul din timpul saptamanii este foarte incarcat, ca urmare, doreste o varianta de echipament simplu de utilizat, fara prea mari batai de cap, ca in cazul unui cazan pe lemne ce presupune alimentare permanenta.

Solutia

– Colegul nostru Andrei Boiciuc (reprezentant vanzari TRUST Cluj) a discutat cu domnul Adrian si cu sotia dumnealui si, luand in calcul atat informatiile despre locuinta, cat si dorintele celor doi soti, varianta potrivita propusa a fost pentru o pompa de caldura geotermala NIBE F1245-6 de numai 6kW pentru casa de 170 mp.

– De mare importanta in alegerea pompei de caldura a fost si sursa de caldura potentiala existenta. Astfel, s-a montat o serpentina orizontala cu lungimea de 400 ml ingropata, in doua straturi, la 2.5 m si 1.3 m adancime.

– Domnul Adrian dorea o temperatura interioara de 24 grade Celsius, chiar si la valori exterioare de  –20 grade Celsius. Astfel, am calculat o temperatura pe circuitul de tur de 45 grade Celsius, suficienta pentru asigurarea temperaturii dorite de client.

– Pompa de caldura NIBE a fost montata in baia de la parter, intr-un spatiu de dimensiuni reduse si, pentru ca domnul Adrian a dorit sa beneficieze de cat mai mult spatiu la interior, a ales varianta de incalzirea prin pardoseala HENCO.

– Din cauza programului de lucru incarcat a optat si pentru aplicatia NIBE Uplink care il ajuta sa verifice si sa comande de la distanta instalatia, de pe tableta, smatphone sau PC.

Dl. Adrian C. - Faget jud. Cluj

 

 

“Am optat pentru aceasta solutie de incalzire si producere apa calda din cauza faptului ca in zona nu exista gaz, aveam ca alternativa lemnul, insa diferenta de investitie era aproximativ aceeasi iar costurile de exploatare la acel moment erau similare. Cu lemnul insa era o problema de depozitare, de confort in exploatare. Ba mai mult,  pretul acestuia e din ce in ce mai mare, si, in plus, am optat pentru o pompa de caldura pentru ca sunt si ecologist.

Eu personal, sunt foarte multumit de instalatie, chiar ii voi recomanda si fratelui meu, care isi face o casa in apropriere, sa isi monteze tot o pompa de caldura geotermala NIBE, fabricata in Suedia.”

 

SCOP

Metri patrati

zile pentru sapaturi

Rezultat excelent

Incalzire si apa calda menajera la costuri mici

Dupa montarea pompei de caldura, Domnul Adrian C. a monitorizat atent echipamentul si a notat zilnic atat consumurile, cat si temperaturile maxime si minime inregistrate pe toata perioada iernii.

Drept dovada, ne-a furnizat lista cu indexul de consum de energie electrica si temperaturile exterioare inregistrate in perioada ianuarie-februarie 2017.

Pentru ca, dl Adrian C. este multumit de pompa de caldura, i-a recomandat si fratelui sau care isi face o casa langa el, sa isi monteze tot o pompa de caldura geotermala Nibe-Suedia

“Initial imi doream un cazan pe lemne, dar discutand cu cei de la TRUST am inteles avantajele si am ales o pompa de caldura NIBE, cea mai buna alegere facuta casei mele

Iti place acest articol ? Vrem si noi sa stim !
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (56 voturi, media voturilor: 4.46)
Loading...

De ce sa alegi TRUST ?

TRUST EXPERT

Retea de Parteneri
Specializati

Pompele NIBE sunt disponibile prin rețeaua noastră de specialiști, care vor evalua, planifica și instala soluția potrivită de pompă de căldură pentru casa dumneavoastră.

TRUST EXPERT

Suport extins
post-vanzare

Serviciile post-vanzare oferite de echipa noastra de ingineri, pentru a asigura o durabilitate si o fiabilitate crescuta in timp produselor

TRUST EXPERT

Specialisti in pompe de
caldura

In calitate de specialisti ne mandrim cu serviciile si produsele pe care le comercializam. Acestea sunt alese pentru a asigura confortul si eficienta.