Select Page

Pompa de caldura NIBE cu sursa din izvor geotermal

Pompe de caldura geotermale

“Am ales sistemul NIBE pentru ca reprezinta calitatea si viitorul, dar si garantia ca va rezista in timp, fara alte investitii ”

Daniel G.

Valcau de Jos, jud. Salaj

Domnul Daniel G. isi construieste o casa de 170mp P+E, in localitatea Valcau de Jos, judet Salaj, la care dorea un sistem de incalzire si de preparare apa calda menajera pentru 4 persoane.

pompa de caldura NIBE F1245 izvor geotermal

 

Provocarea

– Fara posibilitate de gaz in zona si nu s-a dorit o solutie de incalzire cu lemn/peleti din cauza disconfortului de alimentare permanenta cu lemn/peleti, curatat periodic cazan, cos de fum si risc de incendiu, explozie, mizerie.

– O instalatie clasica ar fi insemnat si o camera tehnica mai mare sau separata pentru depozitat lemn/peleti. Pretul lemnului de foc in continua crestere si apovizionarea reprezinta si ele un motiv pentru care beneficiarul a cautat alternative sustenabile pe termen lung

– S-a dorit o solutie curata, economica, eficienta pe termen lung, nepoluanta si care sa asigure conform maxim in exploatare. In plus, pompa de caldura poate fi monitorizata de la distanta prin control de pe internet.

Solutia

– S-a optat pentru o solutie cu pompa de caldura NIBE F1255-6 compresor inverter si boiler incorporat.
– Avantajele compresorului inverter sunt acelea ca moduleaza turatia in functie de necesarul real de incalzire, fiind astfel superioare pompelor similare care folosesc ca si tehnologie, compresoare on/off. Beneficile acestor compresoare inverter sunt costurile reduse la factura de curent fata de compresoarele on/off.
– Avantajul boilerului incorporat din NIBE F1255 fata de o pompa cu boiler extern inseamna spatiu redus de montaj, izolatie superioara, beneficiile fiind costuri de electricitate mai mici datorate pierderilor reduse de caldura.
– Clientul si-a ales singur foratorul, acesta fiind obligat sa asigure un debit constant de 2 m3/h.
– Instalatia interioara:incalzire in pardoseala Henco floor si radiatoare.

Dl. Daniel G. - Valcau de Jos, jud. Salaj

 

“Chiar daca investitia initiala a fost mai mare decat in cazul vecinilor mei care au montate cazane pe lemn sau pe peleti, costurile in exploatare sunt mai mici iar confortul este maxim.  In plus, am ales o solutie moderna si ecologica, dar mai ales sigura, ce poate fi gestionata de la distanta prin telefon. Desi pompa de caldura a fost o noutate pentru mine, am primit suport tehnic atat inainte cat si dupa ce s-a montat. Sunt foarte multumit de alegerea facuta!”

 

SCOP

Metri patrati

zile pentru foraj

Rezultat excelent

pompa de caldura

Sursa pompei o reprezinta un foraj de 180m din care iese apa geotermala la circa 17-20 de grade celsius

Apa inmagazinata intr-un rezervor de 1000l cu schimbator de caldura pe interior din teava de cupru, colac.Sursa a facut-o clientul in regie proprie.

Cu tehonologia Inverter, temperatura din incapere este reglata fara a fi necesara oprirea si repornirea periodica a compresorului. Compresorul functioneaza la o viteza variabila care permite un consum adaptat de energie, in functie de temperature dorita in camere.

Datorita faptului ca sunt evitate pornirile si opririle repetate, mecanismele si piesele din interior sunt mult mai putin solicitate intr-un aparat, spre deosebire de unul traditional.

Cu tehnologia inverter se evita pornirea si oprirea repetata a compresorului, fapt care genereaza un consum ridicat de energie. Efortul financiar suplimentar la achizitia unui aparat cu inverter este in scurt timp recuperat datorita cheltuielilor semnificativ diminuate la facturile de energie electrica.

Desi pompa de caldura a fost o noutate pentru mine, am primit suport tehnic atat inainte cat si dupa ce s-a montat.

Sunt foarte multumit de alegerea facuta!”

 

pompa de caldura NIBE F1255 izvor geotermal
pompa de caldura NIBE F1255 izvor geotermal
pompa de caldura NIBE F1255 izvor geotermal

Te regasesti si tu in situatia de mai sus?

Vrei sa-ti instalezi o pompa de caldura NIBE?

 

Iti place acest articol ? Vrem si noi sa stim !
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (21 voturi, media voturilor: 4.62)
Loading...