Pompa de caldura de numai 8kW, pentru o casa de 140mp

“Mi-am dorit cea mai eficienta solutie de incalzire, am ales incalzirea prin pardoseala HENCO, iar pentru confort, am ales o pompa de caldura, dupa ce am studiat si analizat cam toate sistemele de incalzire”

Andreea V.

sat Barla jud. Bistrita Nasaud

Doamna Andreea V. are o casa in satul Barla, judetul Bistrita Nasaud, cu suprafata de 140 mp, construita din caramida de 25 cm grosime, izolata cu polistiren de 10 cm grosime si ferestre tripan.

pompa de caldura NIBE F1245-8

 

Provocarea

– Este vorba despre o casa nou construita in satul Barla, judetul Bistrita Nasaud. Inca de cand a inceput constructia casei, doamna Andreea a avut in fata o provocare: in zona nu exista retea de distributie a gazelor naturale sau alta sursa de combustibil pentru incalzire.

– Casa doamnei Andreea nu a fost prevazuta cu o camera special destinata montarii unui cazan pe lemne/peleti si nici nu avea un spatiu de depozitare a combustibilului.

– Doamna Andreea a cautat informatii despre diverse variante de sisteme de incalzire, deoarece isi dorea o solutie cu echipamente de buna calitate, eficiente si care sa-i ofere confort, siguranta si posibilitatea de a o controla si actiona de la distanta

Solutia

– Colegul nostru, a discutat cu doamna Andreea, a evaluat atat spatiul de locuit cat si zona din jurul acesteia si, pe baza acestor informatii, solutia cea mai potrivita pentru casa dumneaei a fost o pompa de caldura NIBE Apa/Apa cu boiler incorporat F1245 de numai 8kW, care s-a potrivit perfect intr-un spatiu de depozitare deja existent.

– Deoarece in curte exista deja o fantana din care sa se faca alimentarea cu apa, a mai fost nevoie doar de saparea unui put mai mic, cu o adancime de 15 m, in aval, pentru deversare, alimentarea cu apa a casei realizandu-se tot din acest foraj.

– Doamna Andreea a optat pentru o instalatie interioara de incalzire prin pardoseala Henco, aceasta, impreuna cu pompa de caldura, asigurandu-i confortul dorit si o economie semnificativa de energie, dar si de spatiu.

SCOP

Metri patrati

zile pentru foraj

Rezultat excelent

pompa de caldura

Nu exista spatiul pentru un sistem conventional de incalzire

 

Asa ca pompa de caldura a fost instalata intr-o debara unde clientul isi stocheaza alimentele, tocmai pentru ca pompa de caldura nu are nevoie de aerisire, nu emite radiatii, nu emite CO2, iar zgomotul este aproape inexistent.

De la punerea in functiune din anul 2015, pompa de caldura a consumat in medie 300 RON pe luna in sezonul rece pentru incalzire si pentru prepararea apei calde.

 “Casa noastra fiind mica si bine organizata, nu aveam loc de camera centralei sau de montaje murale, de instalatii complexe, asa ca am ales pompa de caldura si am montat-o direct intr-o debara. Pompa nu scoate niciun zgomot, nu se incalzeste, nu elimina CO2, nu are nevoie de aerisire.“

 

Te regasesti si tu in situatia de mai sus?

Vrei sa-ti instalezi o pompa de caldura NIBE?

 

Iti place acest articol ? Vrem si noi sa stim !
1 Star 2 Stars 3 Stars 4 Stars 5 Stars (204 voturi, media voturilor: 4.19)

Loading...

De ce sa alegi TRUST ?

TRUST EXPERT

Retea de Parteneri
Specializati

Pompele NIBE sunt disponibile prin rețeaua noastră de specialiști, care vor evalua, planifica și instala soluția potrivită de pompă de căldură pentru casa dumneavoastră.

TRUST EXPERT

Suport extins
post-vanzare

Serviciile post-vanzare oferite de echipa noastra de ingineri, pentru a asigura o durabilitate si o fiabilitate crescuta in timp produselor

TRUST EXPERT

Specialisti in pompe de
caldura

In calitate de specialisti ne mandrim cu serviciile si produsele pe care le comercializam. Acestea sunt alese pentru a asigura confortul si eficienta.