Select Page

Pompa de caldura de numai 8kW, pentru o casa de 140mp

“Mi-am dorit cea mai eficienta solutie de incalzire, am ales incalzirea prin pardoseala HENCO, iar pentru confort, am ales o pompa de caldura, dupa ce am studiat si analizat cam toate sistemele de incalzire”

Andreea V.

sat Barla jud. Bistrita Nasaud

Doamna Andreea V. are o casa in satul Barla, judetul Bistrita Nasaud, cu suprafata de 140 mp, construita din caramida de 25 cm grosime, izolata cu polistiren de 10 cm grosime si ferestre tripan.

Provocarea

– Casa nou construita in satul Barla, judetul Bistrita Nasaud. Inca de cand a inceput constructia casei, doamna Andreea a avut in fata o provocare: in zona nu exista retea de distributie a gazelor naturale sau alta sursa de combustibil pentru incalzire.

– Casa doamnei Andreea nu a fost prevazuta cu o camera special destinata montarii unui cazan pe lemne/peleti si nici nu avea un spatiu de depozitare a combustibilului.

– Doamna Andreea a cautat informatii despre diverse variante de sisteme de incalzire, deoarece isi dorea o solutie cu echipamente de buna calitate, eficiente si care sa-i ofere confort, siguranta si posibilitatea de a o controla si actiona de la distanta

Solutia

– Colegul nostru, a discutat cu doamna Andreea, a evaluat atat spatiul de locuit cat si zona din jurul acesteia si, pe baza acestor informatii, solutia cea mai potrivita pentru casa dumneaei a fost o pompa de caldura NIBE Apa/Apa cu boiler incorporat F1245 de numai 8kW, care s-a potrivit perfect intr-un spatiu de depozitare deja existent.

– Deoarece in curte exista deja o fantana din care sa se faca alimentarea cu apa, a mai fost nevoie doar de saparea unui put mai mic, cu o adancime de 15 m, in aval, pentru deversare, alimentarea cu apa a casei realizandu-se tot din acest foraj.

– Doamna Andreea a optat pentru o instalatie interioara de incalzire prin pardoseala Henco, aceasta, impreuna cu pompa de caldura, asigurandu-i confortul dorit si o economie semnificativa de energie, dar si de spatiu.

SURSA DE INCALZIRE – APA DIN PANZA FREATICA

Daca apa din panza freatica este disponibila si accesibila, aceasta poate fi utilizata ca sursa de incalzire/energie datorita faptului ca are o temperatura cuprinsa intre 7 si 12ºC pe tot parcursul anului. In cazul caselor unifamiliale sau bifamiliale, va sfatuim sa nu executati foraje de captare a apei la adancimi mai mari de 15 m, lucru ce ar putea genera costuri mult prea mari.

Intre locul (putul) de extragere a apei si locul (putul) de deversare a apei trebuie asigurata o distanta de 10 – 15 metri si in plus, trebuie luata in considerare directia de curgere a apei din panza freatica  pentru a se evita intoarcerea apei deversate in putul de extragere.

Solutia APA-Apa este cea mai eficienta

La acest sistem se pot folosi si fantani sapate, deja existente. La forarea puturilor trebuie avuta mare grija ca apa scoasa dintr-un strat freatic sa ajunga inapoi in acelasi strat. Nu se poate amesteca apa din diferite straturi freatice.

Se foloseste ca schimbator tampon in cazul utilizarii apei din panza freatica. Este fabricat din otel inoxidabil rezistent la coroziune si are o izolatie din spuma poliuretanica intr-o carcasa din ABS.

Pentru functionarea corecta si in parametri optimi, pompa submersibila va deservi doar pompa de caldura si trebuie sa asigure urmatoarele debite minime de apa: 0.28 l/s in cazul pompei de caldura de 5 kW si 3,3 l/s in cazul pompei de caldura de 60 kW

Posibilitatea utilizarii pompelor de caldura apa-apa este conditionata de patru criterii de baza:

 

  • sa fie disponibila cantitatea de apa necesara;
  • calitatea apei sa fie potrivita utilizarii ca sursa de energie (trebuie analizata sa nu prezinte acumulari de gaze, sau substante dizolvate cum ar fi HCO3; SO²4, …)

Montajul a durat 2 zile

Montajul a fost facut de un instalator NIBE autorizat si a durat 2 zile pentru intreaga lucrare.

Instalatia pe care clientul o utilizeaza in prezent are un consum electric de 3 ori mai mic fata de o solutie pe lemne, peleti sau cazan electric

Pompa de caldura NIBE se poate instala oriunde in casa

In acest caz a fost instalata intr-o debara unde clientul isi stocheaza alimentele, tocmai pentru ca pompa de caldura nu are nevoie de aerisire, nu emite radiatii, nu emite CO2, iar zgomotul este aproape inexistent.

De la punerea in functiune din anul 2015, pompa de caldura a consumat in medie 300 RON pe luna in sezonul rece pentru incalzire si pentru prepararea apei calde.

 “Casa noastra fiind mica si bine organizata, nu aveam loc de camera centralei sau de montaje murale, de instalatii complexe, asa ca am ales pompa de caldura si am montat-o direct intr-o debara. Pompa nu scoate niciun zgomot, nu se incalzeste, nu elimina CO2, nu are nevoie de aerisire.“

pompa de caldura

CE SERVICII PREMIUM PRIMESTI ATUNCI CAND CUMPERI O POMPA DE CALDURA NIBE DE LA TRUST

PLAN DE MONTAJ HIDRAULIC PERSONALIZAT

Acesta este necesar pentru montajul hidraulic corect al echipamentelor.
Dupa ce echipamentele vor fi montate si puse in functiune de un instalator, un specialist de la TRUST va veni la locul de montajui si va verifica modul in care a fost respectat acest plan.

Planul este realizat de compartimentul nostru de proiectare, in baza documentatiei de la NIBE Suedia si a normativelor in vigoare.

PLAN DE CONEXIUNI ELECTRICE PERSONALIZAT

Etapa de realizare a conexiunilor si cablarea electrica este foarte importanta, necesita o abordare profesionista, de la cunoasterea echipamentelor, la alegerea tipurilor de cabluri, a sectiunii acestora, etc.

Dupa ce s-au montat echipamentele, se executa cablarea pentru alimentare electrica, sonde, comenzi, comunicatie intre componentele instalatiei.

R

VERIFICARE MONTAJ DE INGINERI TRUST

O verificare de acest tip este in mod evident benefica pentru utilizator. Se pot corecta si remedia eventualele erori, scapari care pot aparea la o lucrare de o asemenea complexitate. Acest serviciu este foarte apreciat de utilizatori !

Verificarea se face in baza unei liste personalizate de operatiuni, in functie de model si accesorii.
Ulterior, un specialist de la TRUST vine la locatie pentru verificarea parametrilor setati, daca au fost respectate planurile de legaturi hidraulice si de legaturi electrice

Cu aceasta ocazie, puteti intreba mai multe despre setarea echipamentelor si puteti cere indrumari legate de utilizare si intretinere de la un specialist in pompe de caldura NIBE. Dupa finalizarea montajului, instalatorul va face punerea in functiune.

Te regasesti si tu in situatia de mai sus?

Vrei sa-ti instalezi o pompa de caldura NIBE?

 

Iti place acest articol ? Vrem si noi sa stim !
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (422 voturi, media voturilor: 4.20)
Loading...