Select Page

O singura pompa de caldura NIBE pentru doua case – incalzire si racire

“Am ales sa investesc intr-o pompa de caldura economica, avand doua case alaturate cu o suprafata total utila de 290 m². S-a construit un canal termic intre cele doua locuinte.”

Vasile A.

Cernica jud. Ilfov

Domnul Vasile A. detine doua case alaturate in Cernica jud. Ilfov la care avea nevoie de incalzire si racire, a dorit sa investeasca intr-un singur sistem termic, pentru a face economie si pentru a avea confort sporit.

pompa de caldura nibe F1145-12

 

Provocarea

– Doua case noi alaturate in Cernica jud. Ilfov

– Se dorea o singura solutie integrata care sa fie eficienta

– Se dorea o solutie pentru care sa nu fie nevoie de o camera separata pentru echipamentul de incalzire, ca in cazul unui cazan lemn/peleti unde, in plus, trebuie prevazut si un spatiu suplimentar pentru depozitarea combustibilului

Solutia

– Colegul nostru Liviu Pandelica (Inginer vanzari Bucuresti) a propus o pompa de caldura NIBE sol-apa F1145-12, pentru un montaj cat mai compact.

– S-au montat si alte echipamente pentru a asigura incalzire si racire in mod eficient: Boiler cu serpentina Bolly 1 XL 500 + acumulator 200 l + ventiloconvectoare Sabiana extraplate CFR si CRC

– Cele doua case au suprafata total utila de 290 m². S-a construit un canal termic intre cele doua locuinte, anul punerii in functiune: 2016

 

Sursa de energie pentru pompa de caldura ?

Colectori orizontali ingropati la o adancime de 1.3 – 3.3m unde se plaseaza serpentine de teava prin care circula un agent de lucru, care preia energia solara acumulata in pamant si o transporta la pompa de caldura.

SCOP

Metri patrati

zile pentru foraj

Rezultat excelent

Tehnologia NIBE – superioara altor pompe de caldura

Avantajele Pompei de caldura NIBE:

  1. Fiabilitate crescuta in timp. Datorita faptului ca sunt evitate pornirile si opririle repetate, mecanismele si piesele din interior sunt mult mai putin solicitate intr-un aparat, spre deosebire de unul traditional.
  2. Scaderea consumului de energie electrica. Cu tehnologia inverter se evita pornirea si oprirea repetata a compresorului, fapt care genereaza un consum ridicat de energie. Efortul financiar suplimentar la achizitia unui aparat cu inverter este in scurt timp recuperat datorita cheltuielilor semnificativ diminuate la facturile de energie electrica.
  3. Functionare silentioasa. Pe langa faptul ca sunt mari consumatoare de energie, pornirile si opririle repetate produc si foarte mult zgomot care este resimtit atat in interior, cat si in exterior, in locuintele invecinate, mai ales daca acestea sunt relativ apropiate. Compresorul in tehnologia inverter este semnificativ mai silentios.

“Desi pompa de caldura a fost o noutate pentru mine, am primit suport tehnic atat inainte cat si dupa ce s-a montat.

Sunt foarte multumit de alegerea facuta!”

 

Te regasesti si tu in situatia de mai sus?

Vrei sa-ti instalezi o pompa de caldura NIBE?

 

Iti place acest articol ? Vrem si noi sa stim !
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (40 voturi, media voturilor: 4.33)
Loading...

De ce sa alegi TRUST ?

TRUST EXPERT

Retea de Parteneri
Specializati

Pompele NIBE sunt disponibile prin rețeaua noastră de specialiști, care vor evalua, planifica și instala soluția potrivită de pompă de căldură pentru casa dumneavoastră.

TRUST EXPERT

Suport extins
post-vanzare

Serviciile post-vanzare oferite de echipa noastra de ingineri, pentru a asigura o durabilitate si o fiabilitate crescuta in timp produselor

TRUST EXPERT

Specialisti in pompe de
caldura

In calitate de specialisti ne mandrim cu serviciile si produsele pe care le comercializam. Acestea sunt alese pentru a asigura confortul si eficienta.