Select Page

Pompe de caldura aer-apa pentru sediul TRUST

Incalzire iarna si racire vara cu aceleasi echipamente

Sediul TRUST Euro Therm format din spatiul de birouri cu o suprafata de 620mp si depozite de 6000mp.

pompe de caldura aer-apa nibe F2120

 

Provocarea

– Incalzirea spatiului de birouri cu suprafata de 620mp si tavane de 4m inaltime la etaj

– Pana acum birourile erau incalzite cu instalatie pe gaze iar in ultimii 3 ani s-a folosit o solutie cu cazan pe peleti

– Se dorea o solutie automatizata care sa inlocuiasca atat gazele scumpe cat si vechea centrala pe peleti care necesita curatare, alimentare cu peleti, se bloca si se pierdea toata inertia termica mai ales in zilele geroase

– Era nevoie de o solutie  2in1 care sa inlocuiasca si chillerele ce raceau birourile pe timp de vara.

Solutia

– Inginerii TRUST au propus o instalatie cu 3 pompe de caldura Aer-Apa NIBE legate intre ele pentru eficienta maxima

– S-au instalat 2 x pompe de caldura NIBE F2040-20 si 1 x pompa de caldura NIBE F2120-20 toate 3 pompe sunt controlate de un modul NIBE SMO 40 iar descarcarea termica se face intr-un acumulator NIBE UKV

– Distributia caldurii se face prin ventiloconvectoare SABIANA, acestea asigura atat incalzirea pe timp de iarna, cat si racirea pe timp de vara.

Urmareste si tu cum au functionat toata iarna pompele aer-apa NIBE

 

 

Cele 3 pompe de caldura Aer-Apa NIBE au functionat toata iarna 2016-2017 avand un consum moderat pentru incalzirea non-stop spatiului de birouri TRUST inclusiv in perioada de vacantei de craciun. Odata cu sosirea caldurii acestea s-au comutat automat pe racire, si acelasi agent termic este folosit pentru a asigura racirea birourilor prin ventiloconvectoare SABIANA made in Italy.

SCOP

Metri patrati

zile pentru instalare

Rezultat excelent

pompa de caldura

Incalzire iarna si racire vara cu aceleasi echipamente

Sistemul aer-apa este un sistem relativ simplu de montat si nu necesita lucrari speciale de amenajare (sapaturi, foraje, aprobari sau plati suplimentare, etc.)

Aceste pompe de caldura pot functiona si cu folosirea unei rezistente electrice ca backup, care intra in functiune la temperaturi foarte scazute (sub -15º C)

Pompa de caldura aer-apa este extrem de utilizata atat la sistemele de preparare a apei calde menajere cat si la incalzire. Anumite tipuri de pompe de caldura aer-apa au cuplate si panouri solare.

Pompa de caldura aer-apa are si capacitatea a improspata si raci aerul din anumite incaperi in paralel cu producerea apei calde menajere. Exista o larga varietate de modele de pompe de caldura aer-apa combinate cu sisteme de aerisire si ventilatie. Aceste sisteme se preteaza in special la dotarea caselor cu consum scazut de energie (case eficiente) sau la utilarea caselor.

Te regasesti si tu in situatia de mai sus?

Vrei sa-ti instalezi o pompa de caldura NIBE?

 

Iti place acest articol ? Vrem si noi sa stim !
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (20 voturi, media voturilor: 4.45)
Loading...

De ce sa alegi TRUST ?

TRUST EXPERT

Retea de Parteneri
Specializati

Pompele NIBE sunt disponibile prin rețeaua noastră de specialiști, care vor evalua, planifica și instala soluția potrivită de pompă de căldură pentru casa dumneavoastră.

TRUST EXPERT

Suport extins
post-vanzare

Serviciile post-vanzare oferite de echipa noastra de ingineri, pentru a asigura o durabilitate si o fiabilitate crescuta in timp produselor

TRUST EXPERT

Specialisti in pompe de
caldura

In calitate de specialisti ne mandrim cu serviciile si produsele pe care le comercializam. Acestea sunt alese pentru a asigura confortul si eficienta.