Select Page

Pompa de caldura NIBE cu foraje verticale

“M-ar fi costat destul de mult sa ma racordez la gaz, iar pe termen lung cred ca pretul la gaz va creste progresiv.
De asemenea nici o centrala pe lemne nu era o optiune fiind nevoie de spatiu depozitare lemne iar confortul este scazut”

Dl. Ing. Bogdan M.

jud. Cluj

Dl. ing. Bogdan M. are o casa unifamiliala in Cluj-Napoca unde doreste un sistem de caldura eficient, sustenabil si pe termen lung care sa ii oferte confortul termic de care are nevoie el si familia sa.

 

Provocarea

– Casa noua langa Cluj, fara posibilitate de racordare la reteaua de gaz.

– Fara camera tehnica pentru montaj cazan lemn/peleti de depozitare combustibil.

– Suprafata casei este 170mp, este dispusa pe doua nivele, iar curtea interioara este destul de mica.

Solutia

– Recomandarea colegului nostru Andrei Boiciuc pe care a ales-o si domnul inginer Bogdan M. a fost de a incalzi casa cu o pompa de caldura geotermala Nibe, model F1155  6kW cu compresor inverter, la care s-a adaugat un boiler Cordivari de 200l, si pentru ca beneficiarul dorea un termosemineu pe care sa il foloseasca ocazional, solutia de incalzire a fost completata de un puffer de 300l in care termosemineul descarca energia.
– Pentru un confort maxim si consum minim de energie, instalatia interioara s-a executat cu incalzire radianta in toata casa, cu echipamente de la firma Henco, Belgia.
– Sursa pompei o reprezinta cele doua foraje din curte de 60m adancime, fiecare. Executia forajului s-a terminat in 2 zile iar montajul pompei si a incalzirii in pardoseala a durat circa 7 zile

Dl. ing. Bogdan M. - jud. Cluj

   

“In principiu am vrut un sistem de caldura eficient energetic, care sa fie sustenabil pe termen lung si sa ofere confort. M-ar fi costat destul de mult sa ma racordez la gaz, iar pe termen lung cred ca pretul la gaz va creste progresiv. De asemenea nici o centrala pe lemne nu era o optiune fiind nevoie de spatiu depozitare lemne iar confortul este scazut.  Pe de alta parte, pompa de caldura foloseste o sursa inepuizabila de energie. In plus, combinatia cu termosemineul imbina utilul cu placutul. Planul meu pe termen mediu este de a obtine independenta energetica prin montarea unor panouri fotovoltaice sau un sistem eolian.”

 

SCOP

Metri patrati

zile pentru foraj

Rezultat excelent

pompa de caldura

Consum redus de energie

Punerea in functiune a pompei de caldura s-a efectuat in 2016

In intervalul 31.10-31.12 2016 compresorul a functionat 1206 ore iar consumul compresorului este de 0.67kw/h rezultand un consum de 808kw pentru doua luni de iarna.

“Planul meu pe termen mediu este de a obtine independenta energetica prin montarea unor panouri fotovoltaice sau un sistem eolian

 

Te regasesti si tu in situatia de mai sus?

Vrei sa-ti instalezi o pompa de caldura NIBE?

 

Iti place acest articol ? Vrem si noi sa stim !
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (39 voturi, media voturilor: 4.69)
Loading...

De ce sa alegi TRUST ?

TRUST EXPERT

Retea de Parteneri
Specializati

Pompele NIBE sunt disponibile prin rețeaua noastră de specialiști, care vor evalua, planifica și instala soluția potrivită de pompă de căldură pentru casa dumneavoastră.

TRUST EXPERT

Suport extins
post-vanzare

Serviciile post-vanzare oferite de echipa noastra de ingineri, pentru a asigura o durabilitate si o fiabilitate crescuta in timp produselor

TRUST EXPERT

Specialisti in pompe de
caldura

In calitate de specialisti ne mandrim cu serviciile si produsele pe care le comercializam. Acestea sunt alese pentru a asigura confortul si eficienta.