Select Page

Pompa de caldura Apa-Apa cu serpentina NIBE F1145

“Din octombrie si pana in aprilie am platit in medie numai 473 RON pe luna”

Dna. Mirela B.

Brasov

NIBE F1145 este echipata cu o unitate de control pentru a mentine un climat interior confortabil, intr-un mod sigur si eficient din punctul de vedere al costurilor. Pe afisajul mare si usor de citit sunt prezentate informatii clare despre modul de functionare, timpul de operare si toate temperaturile din pompa de caldura, acest lucru eliminand necesitatea unor termometre externe.

Modelul pompa de caldura sol apa NIBE F1145 PC include un modul de racire pasiva. La functionarea pe racire pasiva se poate obtine racirea ambientului fara pornirea compresorului, doar cu agentul termic din circuitul sursa.

Provocarea

Obiectiv: casa 310 mp (suprafata totala de incalzit), zona Brasov, incalzire si ACM (apa calda menajera)
Data: montajul echipamentelor s-a efectuat in 2014
Echipamente: instalatie completa de racire si incalzire pe tot timpul anului, complet automata
Instalatie interioara: incalzire in pardoseala HENCO Floor + ventiloconvectoare SABIANA

Solutia

Dimensionarea realizata de catre expertii TRUST pe baza datelor furnizate de beneficiar, face posibila instalarea unei pompe de caldura sol-apa de numai 10kW. Pompa de caldura preia energia solara stocata in sol prin intermediul unui colector subteran – teava de polietilena, incarcata cu antigel.

Dna. Mirela B. jud. Brasov

“Odata cu instalarea pompei de caldura si a sistemului complet automatizat, iarna am caldura din belsug desi locuiesc intr-o zona geografica foarte rece. Iar vara ma bucur de racirea activa furnizata prin ventiloconvectoarele SABIANA conectate la aceiasi pompa de caldura care extrage racoarea din pamant”

SCOP

%

Costuri reduse

zile pentru instalare

Rezultat excelent

Executia serpentinei

Pompa de caldura preia energia solara stocata in sol prin intermediul unui colector subteran – teava de polietilena, incarcata cu antigel.
Acesta se ingropa in pamant sub limita de inghet (in functie de zona climatica), lungimea ei variind intre 250 si 400 metri, in functie de dimensiunea pompei de caldura selectate.

• s-a utilizat teava de polietilena DN 25, 9 circuite x lungime 200 ml;
• sistemul este executat cu serpentina orizontala montata la adancimea de 1,5 metri executat in regie proprie

Dimensionarea unui sistem de incalzire conteaza cel mai mult

Este realizata de catre expertii TRUST pe baza datelor furnizate de beneficiar.

Coeficientul de Performanta (COP*) reprezinta raportul dintre puterea termica de incalzire generata si puterea electrica absorbita. Spre exemplu, aceasta pompa de caldura va genera 5,12 kW de energie termica pentru 1 kW de energie electrica consumata. In aceasta valoare este inclus si consumul electric al celor doua pompe de circulatie. Temperatura agentului termic pe sursa este de 4 grade celsius.

Te regasesti si tu in situatia de mai sus?

Vrei sa-ti instalezi o pompa de caldura NIBE?

 

Iti place acest articol ? Vrem si noi sa stim !
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (107 voturi, media voturilor: 4.44)
Loading...

 

De ce sa alegi TRUST ?

TRUST EXPERT

Retea de Parteneri
Specializati

Pompele NIBE sunt disponibile prin rețeaua noastră de specialiști, care vor evalua, planifica și instala soluția potrivită de pompă de căldură pentru casa dumneavoastră.

TRUST EXPERT

Suport extins
post-vanzare

Serviciile post-vanzare oferite de echipa noastra de ingineri, pentru a asigura o durabilitate si o fiabilitate crescuta in timp produselor

TRUST EXPERT

Specialisti in pompe de
caldura

In calitate de specialisti ne mandrim cu serviciile si produsele pe care le comercializam. Acestea sunt alese pentru a asigura confortul si eficienta.