Select Page

Pompe de caldura din Suedia


Tehnologie si eficienta de la polul nord.

75% energie gratuita din natura

L

+ 25% energie electrica

= 100% energie termica pentru casa ta

Stiati ca ?

Orice casa acumuleaza energie termica. Peretii, podeaua, mobila, etc, toate acumuleaza caldura sau racoare pe care o elibereaza treptat in aer. De aceea este absolut important ca aceasta inertie termica sa fie constanta indiferent de temperatura exterioara. Practic pentru a va putea simti “calzi” intr-o locuinta, trebuie ca peretii, podeaua, mobila, etc, sa acumuleze caldura in mod constant de la instalatia termica, acest lucru o face cel mai eficient pompa de caldura.

Pompa de caldura extrage iarna caldura din Sol, Apa sau Aer, iar apoi, cu ajutorul unui compresor montat in interior, agentul frigorific se incalzeste la o temperatutra si mai ridicata. Ulterior, caldura este transferata catre instalatia interioara clasica (radiatoare, pardoseala, etc).

CUM FUNCTIONEAZA
O POMPA AER-APA

principiul de functionare aer-apa-nibe

CUM FUNCTIONEAZA
O POMPA SOL-APA

principiul de functionare sol-apa-nibe
Mai multe detalii tehnice...

In conformitate cu principiul al doilea al termodinamicii, caldura nu poate “curge” spontan dintr-o locatie mai rece intr-o zona mai calda; lucru mecanic este necesar pentru a realiza acest lucru.

Avand in vedere ca pompa de caldura sau frigiderul utilizeaza un anumit lucru mecanic pentru a muta lichidul refrigerant, cantitatea de energie depusa pe partea de cald este mai mare decat cea luata din partea rece.

Cele mai intalnite pompe de caldura functioneaza prin exploatarea proprietatilor fizice ale unui fluid cunoscut sub denumirea de “agent frigorific” atunci cand acesta trece prin procese de evaporare si de condensare.

Fluidul de lucru, in stare gazoasa, este sub presiune si circulat prin sistem prin intermediul unui compresor. La iesirea din compresor, gazul acum fierbinte si sub presiune mare este racit intr-un schimbator de caldura numit “condensator”, pana cand condenseaza intr-un lichid aflat la o presiune mare si o temperatura moderata. Agentul frigorific condensat trece apoi printr-un dispozitiv de scadere a presiunii ca o supapa de expansiune, un tub capilar, sau eventual un dispozitiv extractor de lucru mecanic, cum ar fi o turbina. Dupa acest dispozitiv, lichidul refrigerant aflat acum intr-o stare quasi-lichida trece printr-un alt schimbator de caldura numit “evaporator” in care agentul refrigerant se evapora prin absorbtie de caldura. Fluidul revine astfel la compresor si ciclul se repeta

Pompele de caldura sunt echipamente specifice dotate cu tehnologie moderna destinata incalzirii, racirii si producerii apei calde menajere, prin utilizarea eficienta a energiei solare acumulate in apele subterane, in sol sau in aer, sub forma de caldura ecologica. Solul, apa si aerul sunt disponibile in cantitati nelimitate pentru a fi utilizate ca sursa pentru o pompa de caldura. Cea mai avantajoasa sursa de energie depinde de circumstantele locale, de locatia cladirii si de necesarul de caldura al acesteia.

Dimensionarea corecta a unei pompe de caldura

Regimul de functionare conteaza foarte mult la dimensionarea PDC:

 • O pompa de caldura supradimensionata pe linga faptul ca mareste costurile de investitii duce la o functionare defectuoasa a pompei ajungindu-se la porniri si opriri mai dese si implicit la uzura prematura a echipamentului;
 • O pompa de caldura subdimensionata duce la marirea timpului de functionare cu aceleasi efecte de uzura a componentelor; Aceste motive, pe linga multe altele, fac din PDC un produs special ce nu poate fi vindut de simpli comercianti direct din galantare. De aceea vanzarea unei PDC trebuie sa fie insotita de know-how si de multa materie cenusie.

Pompele de caldura aer-apa sunt utilizabile pina la temperatura exterioara minima de -25°C. Coeficientul de performanta al pompelor de caldura este exprimat prin cifra COP. Aceasta cifra fara dimensiune arata ca introducind o unitate de energie electrica in pompa de caldura, arata cite unitati de energie calorica poate produce. Pompele de caldura apa-apa au deja un COP 6, iar cele aer-apa au ajuns sa aiba COP 4,1.

SE POATE EXTRAGE CALDURA DIN AERUL RECE ?

Temperatura este o mărime fizica ce măsoară viteza de mișcare a moleculelor. Deci, teoreric, o temperatura mai scăzută inseamna faptul că moleculele nu se mișcă deloc.

Acest lucru se produce la temperatura de -273,15 grade celsius, cunoscută și sub numele de punctul zero absolut.

Asadar, în afară de locul cu cea mai scăzută temperatură din univers, nebuloasa Bumerang (unde se înregistrează temperatura de zero grade absolut), există energie suficientă care poate fi extrasă din aerul care ne înconjoară aici pe planeta noastra.

 

NIBE F2120Jonas Thörnqvist – expert in pompe de caldura
Citeste mai multe despre energia din AER

pompa de caldura

Tehnologia utilizata la producerea pompelor de caldura are de fapt la baza un principiu foarte simplu si bine cunoscut. Functioneaza pe acelasi principiu ca si frigiderul, prin tehnologia de comprimare a vaporilor. Principalele parti componente ale pompei de caldura sunt compresorul, ventil de expansiune si doua schimbatoare de caldura (un vaporizator si un condensator).

Si mai multe informatii tehnice...

Tehnologia utilizata la producerea pompelor de caldura are de fapt la baza un principiu foarte simplu si bine cunoscut. Functioneaza pe acelasi principiu ca si frigiderul, prin tehnologia de comprimare a vaporilor.

Principalele parti componente ale pompei de caldura sunt compresorul, vasul de expansiune si doua schimbatoare de caldura (un vaporizator si un condensator).

Cu ajutorul unui ventilator, aerul din exterior este aspirat in interiorul pompei de caldura unde intra intr-un vaporizator. Acesta este conectat la un sistem inchis ce contine un agent de racire care se transforma din stare lichida in stare gazoasa chiar si la cele mai scazute temperaturi.

Apoi, vaporii agentului frigorific intra in compresor unde se produce cresterea temperaturii acestuia pana la temperatura necesara pentru a putea fi distribuit in instalatia de incalzire a casei. Totodata, la iesirea din condensator, agentul frigorific se transforma din nou in stare lichida iar apoi ciclul se repeta.

Cu ajutorul unui compresor controlat prin invertor, sistemul poate fi reglat in orice moment, pentru a corespunde exact necesarului de caldura de care are nevoie casa dumneavoastra. Acest lucru inseamna ca pompa de caldura va consuma doar atunci cand e nevoie, in acesta constand de fapt gradul sau ridicat de eficienta.

Pe timpul verii, intreg procesul se poate inversa daca este nevoie, pentru climatizarea cladirii.

CALDURA DIN SOL SAU APA

pompe de caldura apa apa

COLECTORUL DE SUPRAFATA

Pe timpul verii, caldura de la soare este stocata in sol. Aceasta este fie captata direct, ca strat izolator, sau provenita din caldura de la apa de ploaie si din aerul de la suprafata solului.
Utilizarea acestor surse de energie pentru incalzire reprezinta o metoda rentabila. Cea mai mare cantitate de energie poate fi obtinuta din solurile mlastinoase.

Caldura este extrasa din sol cu ajutorul unei tubulaturi din plastic ingropate in pamant. Prin aceasta tubulatura circula o emulsie de apa si glicol, nepoluanta si care nu ingheata. Solul de deasupra colectorului nu trebuie sub nici o forma sa fie blocat de cladiri, asfalt sau beton.

pompe de caldura apa apa

COLECTOR VERTICAL CU FORAJ

In stratul de subsol inferior al asa-numitului “strat geotermal” se afla o sursa de caldura cu o temperatura aproape constanta, ce poate fi utilizata pe toata perioada anului.
Aceasta sursa de caldura poate fi folosita pentru orice tip de cladire, de dimensiuni mari sau mici, publica sau privata. In unele regiuni este denumita “captare verticala sau put de apa”. Necesita putin spatiu si forarea poate fi facuta si pe cele mai mici suprafete de pamant.

Ca urmare, reprezinta solutia ideala in situatia in care se are in vedere refacerea sau schimbarea instalatiei de incalzire ce utilizeaza combustibil fosil cu o instalatie ce utilizeaza energie geotermala.

pompe de caldura apa apa

APA DIN PANZA FREATICA

Daca apa din panza freatica este disponibila si accesibila, aceasta poate fi utilizata ca sursa de incalzire/energie datorita faptului ca are o temperatura cuprinsa intre 7 si 12ºC pe tot parcursul anului.
In cazul caselor unifamiliale sau bifamiliale, va sfatuim sa nu executati foraje de captare a apei la adancimi mai mari de 15 m, lucru ce ar putea genera costuri mult prea mari.

Intre locul (putul) de extragere a apei si locul (putul) de deversare a apei trebuie asigurata o distanta de 10 – 15 metri si in plus, trebuie luata in considerare directia de curgere a apei din panza freatica  pentru a se evita intoarcerea apei deversate in putul de extragere.

Si mai multe informatii tehnice...

Colectori verticali

Sistemul se preteaza acolo unde nu dispunem de spatiu suficient in jurul constructiei. La dimensionarea sondelor se tine cont si de calitatea solului. Practic, daca nu exista prevederi legale speciale, forajele se pot executa pina la 250m. In general sondele de adincime se foreaza la100m, atunci cand lipsesc conditiile la 50m.

Puterea de extragere a caldurii cu sonde de adancime:

 • sedimente uscate: 30W/ml;
 • ardezie, basalt 55W/ml;
 • piatra densa cu conductibilitate termica ridicata: 80W/ml;
 • sol cu circulatie puternica a apei freatice: 100W/ml.

Distanta dintre sonde este de minimum 5m.

CUM SE FACE ACHIZITIA UNEI
POMPE DE CALDURA NIBE ?

trust expert

PASUL 1.

NIBE Expert help. Va ajutam sa gasiti pompa de caldura potrivita si un instalator din zona dumneavoastra.

trust expert

PASUL 2.

Instalatorul NIBE face o vizita la domiciliu. Urmatorul pas este sa stabiliti o vizita la casa dumneavoastra, instalatorul vine si decideti impreuna ce solutie de incalzire este cea mai bună.

trust expert

PASUL 3.

Oferta si plan de montaj. Veti primi apoi o oferta si un plan pentru instalare. Materialele si manopera pentru instalarea pompei de caldura pot fi de 15 – 25% din valoarea echipamentelor si variaza in functie de solutie, calitatea materialelor si situatia din teren.

trust expert

PASUL 4.

Comanda si instalare. După ce ati acceptat oferta, se lanseaza comanda si montajul poate începe. Achizitia echipamentelor se face de la firma instalatorului.

trust expert

PASUL 5.

Receptie si punere in functiune. Se face receptia lucrarii si se porneste pompa de caldura. Dacă doriti sa vizualizati pompa de caldura de la distanta, veti primi ajutor pentru inregistrarea in aplicatia myUplink.

AM PREGATIT PENTRU TINE PACHETE CU
POMPE DE CALDURA AER-APA NIBE

ALEGE SOLUTIA DURABILA SI EFICIENTA

POMPE DE CALDURA SOL-APA NIBE

AFLA CE SOLUTIE TI SE POTRIVESTE

Locatia obiectivului

Gradul de izolare

Nr. de persoane (necesar apa calda)

Suprafata utila in metri patrati

configurator solutie climatizare

CE SPUN CLIENTII NOSTRI

pompe de caldura

Pompa de caldura de 8kW pt o casa de 140mp

Dna. Andreea V. – Doctor – jud.Bistrita
“Mi-am dorit cea mai eficienta solutie de incalzire, am ales incalzirea prin pardoseala HENCO iar pentru confort am ales pompa de caldura dupa ce am studiat si analizat cam toate sistemele de incalzire”
Casa de 140mp cu spatiu deschis la parter

pompe de caldura

Elibereaza camera centralei de instalatii

Dl. Claudiu S. –  Inginer jud. Cluj
“Am fost extrem de surprins sa aflu ca acest modul VVM are toate componentele integrate, si practic este o instalatie termica in sine, care poate fi conectata cu orice alte echipamente”
A inlocuit centrala electrica si boilerul electric cu o pompa de caldura Aer-Apa

pompe de caldura

Pompa sol-apa NIBE eficienta maxima

Dl. Dorin R. –  Antreprenor – jud. Bistrita
“Am fost convins de fiabilitatea si de marca NIBE, am vazut-o in calatoriile mele prin Europa, si am ales cea mai buna varianta”
Casa de 160mp bine izolata si fara loc de camera centralei

DISCUTA CU NOI, AVEM SOLUTIA POTRIVITA

  Adresa de email *
  Nr. telefon (daca doresti sa te sunam)
  Judetul dumneavoastra *
  Suprafata utila cladire (mp) *
  Cu ce va incalziti in prezent ?
  Ce fel de izolatie aveti ?
  Ce tip de ferestre aveti ?
  Doriti sa atasati planurile casei ? (doar fisiere: .pdf / .jpg / .doc - max 25Mb)


  Informatii suplimentare
  Permisiuni de Marketing in conformitate cu GDPR
  TRUST EURO THERM SRL va folosi informațiile pe care le furnizați pe acest formular pentru a lua legatura cu dvs, și pentru a vă oferi actualizări și informatii. Făcând click pentru a trimite acest formular, confirmați că informațiile pe care le furnizați vor fi transferate catre noi pentru procesare în conformitate cu Politica de confidențialitate & Termenii si conditiile TRUST.

  SERVICII DEDICATE DE LA SPECIALISTI

  CONSULTANTA ONLINE

  Discuta cu noi prin chat online chiar acum. Avem solutia potrivita pentru tine cu echipamente premium gandite de inginerii nostri.

  GARANTIA EXTINSA NIBE

  Suntem atât de convinși de calitatea și performanța produselor NIBE încât va oferim o garanție extinsa pentru a fi siguri de investitia facuta in pompa de caldura.

  MONTAJE PREMIUM

  Montaj premium realizat prin instalatorii NIBE VIP Installer. Fii sigur ca pompa ta de caldura este instalata corect si functioneaza la potentialul si eficienta maxima.

  MONTAJE PREMIUM PRIN NIBE VIP INSTALLER

  NIBE VIP INSTALLER

  Fii sigur ca pompa ta este instalata corect si functioneaza la potentialul si eficienta maxima printr-un montaj realizat prin instalatorii NIBE VIP Installer.

  Ce este un NIBE VIP Installer ? – Sunt firmele de instalatii care si-au dezvoltat competenta si experienta de instalator specializat in echipamente NIBE Suedia, respecta cerintele de instalare, punere in functiune si service.

  O pompa de caldura Premium NIBE Suedia, merita un montaj realizat la standarde inalte.

  SI MAI MULTE REFERINTE NIBE IN ROMANIA

  pompa de caldura cu foraje verticale

  Pompa de caldura Aer Apa de 16kW pt 330mp

  Dl. Mihai S. – Antreprenor – jud. Iasi
  “Desi initial am dorit un cazan pe peleti, cei de la TRUST m-au convins ca pompa de caldura este viitorul, confortul si beneficiile sale fiind enorme, fara camera centralei, control de la distanta, design modern, etc”
  O casa superba de 330mp pe 3 nivele izolata cu vata bazaltica.

  pompe de caldura

  Pompa de caldura NIBE incalzire cu apa din put

  Dl. Mihai B. – Angajat M.A.I. – jud.Ilfov
  Chiar daca investitia initiala a fost mai mare decat in cazul vecinilor mei care au montate cazane pe lemn sau pe peleti, costurile in exploatare sunt mai mici iar confortul este maxim”
  Detine o casa frumoasa in Ciorogarla/Jud.Ilfov cu suprafata de 200 m2, bine izolata.

  pompa de caldura la casa de vacanta din lemn

  Pompa la casa de vacanta din lemn

  Dl. Ionel M. – Inginer IT – jud. Neamt
  Am instalat pompa de caldura in cabana de lemn, caldura si apa calda la discretie, fara pericol de incendiu precum la cazane pe lemn
  Cabana din lemn in zona montana, fara spatiu de camera centralei sau pentru stocarea lemnelor, o solutie complet automatizata, controlabila de la distanta.

  pompa de caldura cu incalzire prin pardoseala

  Pompa de caldura NIBE cu incalzire prin pardoseala

  Dl. Adrian C. – Psiholog – jud. Cluj
  “Am ales cea mai eficienta si comoda metoda existenta pe piata pentru a incalzi casa”
  Casa de 170mp. Era nevoie de o solutie completa de incalzire si pentru apa calda menajera care sa fie usor de folosit, mai ales ca era plecat mereu de acasa, si nu avea timp de incarcat cu lemne, de facut focul, etc.

  pompa de caldura cu foraje verticale

  Pompa de caldura geotermala cu foraje verticale

  Dl. Bogdan M. – Inginer IT – jud. Cluj
  M-ar fi costat destul de mult sa ma racordez la gaz, iar pe termen lung cred ca pretul la gaz va creste progresiv.
  O casa pe lemn de 170mp dispusa pe doua nivele cu o curte interioara destul de mica, forajul a durat 2 zile.

   

  Pompa de caldura NIBE Aer Apa F2040 cu panouri solare

  Pompa de caldura NIBE Aer Apa F2040 cu panouri solare

  Dl. Tudor M. –  Pensionar jud. Cluj
  Am investit in primul rand pentru confort. Sunt batran, acuma la pensie, n-am vrut sa ma fac fochist si nu-mi trebuie dureri de cap sa aduc lemne din padure si sa crap lemne pentru foc”
  Casa de 170mp D+P+E in zona Faget jud. Cluj. Casa este bine izolata, pereti de 30cm cu izolatie de 10cm si incalzire prin pardoseala HENCO pe toata suprafata casei

  Iti place acest articol ? Vrem si noi sa stim !
  1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (371 voturi, media voturilor: 4.77)
  Loading...

  NESIGUR ? Vrei sa afli ce pompa ti se potriveste ? Acum e usor cu ajutorul ghidului nostru online.