Studiu de caz pompa caldura aer apa NIBE F2300

A disparut complet preocuparea permanenta de aprovizionare, depozitare, alimentare cu combustibil, precum si mizeria ce rezulta în urma utilizarii unui astfel de echipament.

Mihai A.

Pompele de caldura NIBE F2300-14 si F2300-20 fac parte dintr-o noua generatie, proiectate pentru a furniza caldura casei dumneavoastra intr-un mod eficient din punctul de vedere al costurilor, protejand in acelasi timp mediul inconjurator. Aceste pompe de caldura sunt potrivite in special pentru cladirile sau casele mai mari, cu un necesar de caldura cuprins intre 5 si 22 kW.
Modulul de interior VVM500 este conectat la pompa de caldura din exterior si la instalatia interioara de incalzire. Acest echipament poate functiona impreuna cu o gama variata de accesorii: panouri solare, sursa aditionala de incalzire, modul pentru incalzire piscina, module ce permit controlarea temperaturii pe diferite zone, etc.

Provocarea

Obiectiv: casa 550 mp (S+P+E+M), judetul Neamt, incalzire si ACM
Data: montajul pompei de caldura si a modulului interior s-a efectuat in 2014
Echipamente: pompa de caldura NIBE F2300-20, modul interior VVM 500, cazan pe peleti Biogen Plus 40 (folosit ca backup pentru perioadele extrem de figuroase), 5 panouri solare Kaplan 2.0, accesorii
Instalatie interioara: Incalzire in pardoseala HENCO Floor (45 mp!!!) si radiatoare
Executant: este o modernizare a instalatiei termice existente, casa fiind construita in anul 1997

Solutia

NIBE F2300 este o unitate exterioara aer-apa, potrivita in special pentru cladirile/casele cu suprafete mai mari. O atentie deosebita a fost acordata pentru a minimiza nivelul de zgomot, F2300-20 kW fiind una dintre cele mai silentioase pompe de caldura disponibile pe piata.

Lemnul - o resursa limitata si mai scumpa

Confortul beneficiarului este mult mai ridicat fata de instalatia veche (doar cazanul pe peleti/porum/lemn BIOGEN Plus). A disparut complet preocuparea permanenta de aprovizionare, depozitare, alimentare cu combustibil, precum si mizeria ce rezulta în urma utilizarii unui astfel de echipament. Beneficiarul nu mai trebuie sa realizeze mentenanta saptamanala a cazanului, curatarea periodica a echipamentelor si in special a cosului de fum. A uitat complet de aceste operatii!!!

SCOP mediu anual

%

gradul de confort dupa instalare

zile pentru instalare

Rezultat excelent

Echipamentele instalatiei• Pompa de caldura aer – apa NIBE F2300-20
• Modul interior VVM 500 cu rezistenta electrica si serpentina pentru panouri solare
• Module automatizare AXC pentru control temperatura pe diferite zone
• Modul automatizare SCA 30 pentru control panouri solare
• Modul automatizare DEH500 pentru control aditional pe peleti
• Panouri solare plane (5 buc.)
• Cazan aditional peleti / porumb / lemn BIOGEN Plus 40
• Pompe de circulatie de inalta eficienta


“Creierul” noii instalatii cu pompa de caldura NIBE este automatizarea oferita de modulul interior VVM500. Aceasta comanda pompele de circulatie de inalta eficienta, vanele cu 3 cai care impreuna cu modulele de automatizare AXC 40 si senzorii de nivel impreuna cu cel de exterior asigura confortul dorit.

Te regasesti si tu in situatia de mai sus?

Vrei sa-ti inlocuiesti cazanul vechi cu o pompa de caldura NIBE?

 

Iti place acest articol ? Vrem si noi sa stim !
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (94 voturi, media voturilor: 4.36)

Loading...

Pompa de caldura NIBE

Flexibilitate

A fost pastrata instalatia cu radiatoare si ventiloconvectoare existenta. Forajul pentru sursa de apa a fost executat in 2 zile de catre o firma specializata.

Accesorii ce fac viata mai usoara

Modificarile din camera centralei, montajul pompei de caldura si al accesoriilor necesare au durat in total 5 zile.

Suport specializat

Punerea in functiune a fost facuta de catre Ovidiu Spiridon, inginer in cadrul compartimentului Service la TRUST, certificat de NIBE Suedia.

Control de la distanta

Cu NIBE Uplink iti poti controla sistemul de acasa, de oriunde de pe telefon sau tableta