Select Page

Pompa de caldura NIBE impreuna cu energia solara fac casa buna

“Am inlocuit cazanul pe gaz cu un sistem eficient si usor de utilizat.”

Lulu Z.

Vaduri jud. Neamt

Domnul Lulu Z. are o casa cu suprafata de 420 mp in Piatra Neamt. Jumatate din casa este utilizata ca spatiu de locuit, iar cealalta jumatate pentru birouri, fiind in cautarea unei solutii care sa asigure temperaturi diferite in cele doua zone.

Provocarea

Se utiliza de mai multi ani un cazan pe gaz de 40 kW, in paralel cu un cazan electric.

Cu timpul, au aparut diverse probleme, in special la centrala pe gaz:
– Unele componente principale au inceput sa se strice prematur
– Din cauza presiunii scazute a gazului, centrala pe gaz nu functiona cum trebuie iar centrala electrica ii consuma prea mult curent
– Cresterea pretului la gaz

Solutia

A fost propusa o pompa de caldura apa-apa NIBE F1145-17 si panouri solare, o solutie care asigura cerintele atat pentru incalzire, apa calda, cat si pentru racirea de la etaj.

Forajul a durat 2 zile, iar pompa de caldura a fost montata in 4 zile, in luna august 2016.

Dl. Lulu Z. - Jud.Neamt

 

 

“Vroiam sa-mi eficientizez incalzirea in casa. Incepusem sa caut informatii despre echipamentele ce folosesc energia solara pentru incalzirea casei. In plus, pentru etajul 2 al cladirii doream un sistem de racire, care sa aiba legatura tot cu energia regenerabila.”

 

Domnul Lulu Z. are o firma care se ocupa de studii geo si de foraje de apa.

 

 

“Am inceput sa cer mai multe detalii de la Titi Dabija, cel care s-a ocupat de lucrarea din Dumbrava Rosie. Sincer sa fiu, initial ma gandisem tot la un cazan pe gaz de putere mai mare si la doua panouri solare. Titi mi-a facut oferte pentru ambele variante si, in cele din urma, m-am hotarat la cea cu pompa de caldura apa-apa.”

 

SCOP

%

Costuri reduse

zile pentru foraj

Rezultat excelent

Racire pe timp de vara cu apa din put cu modulul HPAC

Racirea spatiului de la etaj se realizeaza pe timpul verii cu ajutorul modulului pasiv-activ HPAC care utilizeaza apa din put, compresorul nu mai functioneaza in mod continuu si astfel se inregistreaza un consum scazut de energie electrica.

Pentru cele 6 luni ale sezonului rece, se estimeaza un consum intre 4.000 si 5.000 de RON per total.

“La finalizarea lucrarilor, m-am bucurat sa constat ca am toate camerele incalzite uniform, instalatia este silentioasa, economica si usor de folosit. In plus, de-abia astept ca la vara sa ma bucur si de racoare.”

 

Te regasesti si tu in situatia de mai sus?

Vrei sa-ti inlocuiesti cazanul invechit cu o pompa de caldura NIBE?

 

Iti place acest articol ? Vrem si noi sa stim !
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (47 voturi, media voturilor: 4.64)
Loading...

De ce sa alegi TRUST ?

TRUST EXPERT

Retea de Parteneri
Specializati

Pompele NIBE sunt disponibile prin rețeaua noastră de specialiști, care vor evalua, planifica și instala soluția potrivită de pompă de căldură pentru casa dumneavoastră.

TRUST EXPERT

Suport extins
post-vanzare

Serviciile post-vanzare oferite de echipa noastra de ingineri, pentru a asigura o durabilitate si o fiabilitate crescuta in timp produselor

TRUST EXPERT

Specialisti in pompe de
caldura

In calitate de specialisti ne mandrim cu serviciile si produsele pe care le comercializam. Acestea sunt alese pentru a asigura confortul si eficienta.