Pompa de caldura la casa parohiala in zona montana

“Este minune, sa te incalzesti cu ce a lasat Dumnezeu, caldura de la soare, din apa de ploaie, etc”

Parintele Ioachim M.

Baisoara jud.Cluj

Parintele Ioachim M. detine o casa parohiala in Baisoara jud.Cluj de 210mp P+E, intr-o zona montana pentru care a dorit o solutie completa automatizata pentru incalzire si apa calda menajera.

Pompa de caldura la casa parohiala in zona montana

Provocarea

– Casa parohiala 210mp P+E in zona de munte

– Instalatie interioara cu incalzire prin pardoseala HENCO

– Lipsa spatiului pentru o camera a centralei

Solutia

– Colegul nostru Andrei Boiciuc (reprezentant vanzari Cluj) a propus o pompa de caldura geotermala NIBE F1245 de numai 8kW cu o sursa in serpentina ingropata la 1.3m adancime pe o suprafata de 600ml intr-un singur strat

– Solutia integrata ofera si incalzire si apa calda prin intermediul boilerului integrat. Pompa de caldura a fost montata intr-o camara, intr-un spatiu foarte restrans.

Parintele Ioachim M. - Baisoara jud. Cluj

 

 

“Diferenta una fata de alta(pdc vs cazan lemn) este enorma. Nu trebuie sa scoti cenusa, este ecologica, reglaj de la distanta.

Sunt foarte multumit, le-as darama sobele la toti. In strainatate padurea e considerata aurul verde, nu ca la noi.Si confortul pe care il oferta cu inaczlirea in pardoseala… Pentru cazan pe lemn as fi avut nevoie de puffer, de boiler, multa tevarie, ocupa mult spatiu.Cum am calculat mi-ar fi trebuit 15-20mc de lemn/sezon. Pompa de caldura se amortizeaza in 3-4 ani prin pretul scazut la energie pe care il platesc pentru functionarea ei. Nu ii port de grija, este incomparabila cu o centrala pe lemne, recomand oricui, de la mic, la mare. Este minune, sa te incalzesti cu ce a lasat Dumnezeu, caldura de la soare, din apa de ploaie.”

 

SCOP

Metri patrati

zile pentru instalare

Rezultat excelent

pompa de caldura

Parintele Ioachim M. este foarte multumit de alegerea facuta

Montajul a fost realizat in 2015, iar sursa pompei de caldura este o serpentina ingropata la 1.3m adancime cu o lungime de 600ml intr-un singur strat

“Pentru cazan pe lemn as fi avut nevoie de puffer, de boiler, multa tevarie, ocupa mult spatiu. Cum am calculat mi-ar fi trebuit 15-20mc de lemn/sezon.Pompa de caldura se amortizeraza in 3-4 ani prin pretul scazut la energie pe care il platesc pentru functionarea ei. Nu ii port de grija, este incomparabila cu o centrala pe lemne, recomand oricui, de la mic, la mare. Este minune, sa te incalzesti cu ce a lasat Dumnezeu, caldura de la soare, din apa de ploaie etc.”

 

Te regasesti si tu in situatia de mai sus?

Vrei sa-ti instalezi o pompa de caldura NIBE?

 

Iti place acest articol ? Vrem si noi sa stim !
1 Star 2 Stars 3 Stars 4 Stars 5 Stars (19 voturi, media voturilor: 4.58)

Loading...

Pompa de caldura NIBE

Flexibilitate

A fost pastrata instalatia cu radiatoare si ventiloconvectoare existenta. Forajul pentru sursa de apa a fost executat in 2 zile de catre o firma specializata.

Accesorii ce fac viata mai usoara

Modificarile din camera centralei, montajul pompei de caldura si al accesoriilor necesare au durat in total 5 zile.

Suport specializat

Punerea in functiune a fost facuta de catre Ovidiu Spiridon, inginer in cadrul compartimentului Service la TRUST, certificat de NIBE Suedia.

Control de la distanta

Cu NIBE Uplink iti poti controla sistemul de acasa, de oriunde de pe telefon sau tableta