Pompa de caldura NIBE cu incalzire prin pardoseala

“Sunt plecat de acasa mereu, si am ales o solutie cu pompa de caldura pentru ca sotia sa aibe confort maxim”

Adrian C.

Faget jud. Cluj

Domnul Adrian C. detine o casa de 170mp P+E in Cluj zona Faget. Avea nevoie de o solutie completa de incalzire si pentru apa calda menajera care sa fie usor de folosit.

pompa de caldura cu incalzire prin pardoseala

Provocarea

– Casa noua langa Cluj, fara posibilitate de racordare la reteaua de gaz.

– Clientul nu dorea si nu avea loc pentru camera tehnica pentru montaj cazan lemn/peleti si depozitare combustibil.

– S-a dorit o solutie practica si economica, cu posibilitate de monitorizare si gestionare de la distanta, intrucat programul de munca al clientului este foarte incarcat.

Solutia

– Colegul nostru Andrei Boiciuc (reprezentant vanzari Cluj) a propus o pompa de caldura geotermala NIBE F1245-6 de numai 6kW pentru toata casa de 170mp.

– Sursa pompei de caldura: serpentina ingropata de 400ml lungime, in doua straturi la 2.5m si 1.3m

– S-a calculat o temperatura de 45 grade celsius pe tur, suficient cat sa asigure o temperatura interioara de 24 grade celsius la interior, in conditiile unor temperaturi de -20 grade celsius la exterior.

– Pompa de caldura NIBE a fost montata in baia de la parter (intr-un spatiu foarte restrans) iar toata instalatia de incalzire o reprezinta incalzirea prin pardoseala HENCO

Dl. Adrian C. - Faget jud. Cluj

 

 

“Am optat pentru aceasta solutie de incalzire si producere acm din cauza faptului ca in zona nu exista gaz, alternativa era lemnul insa diferenta de investitie era aproximativ aceeasi iar costurile de exploatare la acel moment erau similare. Cu lemnul era o problema de depozitare, de confort in exploatare, pretul acestuia din ce in ce mai mare, iar pe deasupra am optat pentru o pompa de caldura pentru ca sunt si ecologist.

Sunt plecat de acasa toata ziua, iar sotia ar fi avut povara super grea de a alimenta cu lemne si de a face focul zilnic

Ii voi recomanda si fratelui meu care isi face o casa in apropriere, sa isi monteze tot o pompa de caldura geotermala NIBE fabricata in Suedia”

 

SCOP

Metri patrati

zile pentru sapaturi

Rezultat excelent

Din cauza programului de lucru, este mai mereu plecat de acasa si daca exista o centrala pe lemne ar fi trebuit ca sotia dansului sa stea sa bage lemne pe foc, cu NIBE Uplink pompa este comandata de la distanta de pe tableta, smartphone sau PC.

Pentru ca, dl Adrian C. este multumit de pompa de caldura, i-a recomandat si fratelui sau care isi face o casa langa el, sa isi monteze tot o pompa de caldura geotermala Nibe-Suedia

“Initial imi doream un cazan pe lemne, dar discutand cu cei de la TRUST am inteles avantajele si am ales o pompa de caldura NIBE, cea mai buna alegere facuta casei mele

Incalzire si apa calda menajera la costuri mici

consum electric pompa de caldura

click pentru a mari

 

Domnul Adrian C. a monitorizat atent consumurile, si a notat zilnic cat a consumat, precum si temperaturile maxime si minime inregistrate pe toata perioada iernii.

Ne-a furnizat chiar lista cu indexul electric si temperaturi exterioare in perioada ianuarie-februarie 2017

 

 

 

Te regasesti si tu in situatia de mai sus?

Vrei sa-ti instalezi o pompa de caldura NIBE?

 

Iti place acest articol ? Vrem si noi sa stim !
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (16 voturi, media voturilor: 4.81)

Loading...

Pompa de caldura NIBE

Flexibilitate

A fost pastrata instalatia cu radiatoare si ventiloconvectoare existenta. Forajul pentru sursa de apa a fost executat in 2 zile de catre o firma specializata.

Accesorii ce fac viata mai usoara

Modificarile din camera centralei, montajul pompei de caldura si al accesoriilor necesare au durat in total 5 zile.

Suport specializat

Punerea in functiune a fost facuta de catre Ovidiu Spiridon, inginer in cadrul compartimentului Service la TRUST, certificat de NIBE Suedia.

Control de la distanta

Cu NIBE Uplink iti poti controla sistemul de acasa, de oriunde de pe telefon sau tableta