Cum ar fi daca cea mai eficienta energie termica ar veni direct de la natura?

Pompa de caldura NIBE

Surse ecologice si eficiente de energie

Sursa energiei poate fi aerul din exterior, apa din fantana, sau pamantul din jurul casei. Se poate folosi instalatie cu radiatoare, ventiloconvectoare sau incalzire prin pardoseala.

Accesorii ce fac viata mai usoara

Cu o multitudine de accesorii si automatizari complete, viata ta devine mult mai usoara. Iti poti lega panourile solare, incalzirea la piscina, cazane suplimentare pe gaz, lemne, porumb.. etc

Suport specializat

Punerea in functiune este facuta de catre ingineri din cadrul compartimentului Service la TRUST, certificati de NIBE Suedia.

Control de la distanta

Cu NIBE Uplink iti poti controla tot sistemul de acasa, de oriunde de pe telefon sau tableta

app store icon google store icon

75% energie gratuita din natura

L

+ 25% energie electrica

= 100% energie termica pentru casa ta

Stiati ca?

Locuinta dumneavoastra acumuleaza energie termica (peretii, podeaua, mobila, etc) toate acumuleaza caldura sau racoare pe care o elibereaza treptat in aer. De aceea este absolut important ca aceasta inertie termica sa fie constanta indiferent de temperatura exterioara. Practic pentru a va putea simti “calzi” intr-o locuinta, trebuie ca peretii, podeaua, mobila, etc, sa acumuleze caldura in mod constant de la instalatia termica, acest lucru o face cel mai eficient pompa de caldura.

1. Ce sunt pompele de caldura?

Pompa de caldura este instalatia care transfera caldura de la un mediu mai rece catre un mediu mai cald. Pompele extrag caldura stocata gratuit din aer, apa sau pamant si o transfera in casa prin intermediul unei instalatii normale cu radiatoare, ventiloconvectoare sau incalzire prin pardoseala.

Pompele de caldura sunt echipamente specifice dotate cu tehnologie moderna destinata incalzirii, racirii si producerii apei calde menajere, prin utilizarea eficienta a energiei solare acumulate in apele subterane, in sol sau in aer, sub forma de caldura ecologica. Solul, apa si aerul sunt disponibile in cantitati nelimitate pentru a fi utilizate ca sursa pentru o pompa de caldura. Cea mai avantajoasa sursa de energie depinde de circumstantele locale, de locatia cladirii si de necesarul de caldura al acesteia.

2. Cum functioneaza o pompa de caldura?

Pompa de caldura extrage iarna caldura din pamant, apa sau aer, iar apoi, cu ajutorul unui compresor montat In interior, agentul frigorific se incalzeste la o temperatutra si mai ridicata. Ulterior, acesta raspandeste caldura In interiorul locuintei. Vara, ciclul se inverseaza iar locuinta este racita.

Inima pompei de caldura este compresorul. Eficienta pompei este masurata de indicele COP, care trebuie sa fie cat mai mare.

3. Iarna are doar 4-5 luni. De ce sa investesc intr-un produs pe care il folosesc asa de putin?

O pompa de caldura poate fi folosita atat vara (pentru climatizare) cat si iarna (pentru Incalzire), iar prepararea apei calde este necesara pe toata perioada anului, pe care pompa de caldura o face foarte eficient.

4. Dar pare o instalatie complicata si nu imi plac lucrurile complicate. O pot folosi si eu?

Desi sunt echipamente complexe, aceste produse sunt create sa ne faca viata mai usoara si mai confortabila, nu necesita instalatii complexe, reguli stricte de siguranta sau verificari regulate precum centralele pe gaz.

Meniul pompe de caldura este in limba romana fiind extrem de intuitiv si de prietenos, oferind posibilitatea setarii diferitilor parametri, cum ar fi temperatura interioara, a apei calde menajere, setarilor pe fiecare zona din casa, sau a programarii modului vacanta si multe altele.

5. Cum imi pot face viata mai frumoasa?

Principalul avantaj Il reprezinta economiile considerabile ce apar la factura de Incalzire. Pentru o pompa de caldura care are COP=5, pretul la factura de energie electrica va fi de ~5 ori mai mic decat In cazul In care am fi folosit un cazan electric conventional.

In plus, confortul este mult mai ridicat fata de un cazan pe combustibil solid conventional, unde ne preocupa depozitarea lemnelor, alimentarea periodica cu combustibil, precum si mizeria ce rezulta In urma utilizarii unui astfel de echipament. Bineinteles, si scumpirile repetate la gaz sau faptul ca lemnul este o resursa ce se gaseste din ce In ce mai putin ne face sa ne gandim din ce In ce mai mult la astfel de solutii eficiente si ecologice.

Referinte de la clienti care si-au montat deja Pompe de caldura NIBE

referinte

Pompa de caldura de 8kW pt o casa de 140mp

Dna. Andreea V. – Doctor – jud.Bistrita
“Mi-am dorit cea mai eficienta solutie de incalzire, am ales incalzirea prin pardoseala HENCO iar pentru confort am ales pompa de caldura dupa ce am studiat si analizat cam toate sistemele de incalzire”
Casa de 140mp cu spatiu deschis la parter

incalzire prin pardoseala

Elibereaza camera centralei de instalatii

Dl. Claudiu S. –  Inginer jud. Cluj
“Am fost extrem de surprins sa aflu ca acest modul VVM are toate componentele integrate, si practic este o instalatie termica in sine, care poate fi conectata cu orice alte echipamente”
A inlocuit centrala electrica si boilerul electric cu o pompa de caldura Aer-Apa

incalzire prin pardoseala

Pompa de caldura sol-apa NIBE

Dl. Dorin R. –  Antreprenor – jud. Bistrita
“Am fost convins de fiabilitatea si de marca NIBE, am vazut-o in calatoriile mele prin Europa, si am ales cea mai buna varianta”
Casa de 160mp bine izolata si fara loc de camera centralei

6. E un moft? Vecinii si-au pus centrala pe gaze. De ce sa fiu eu aventurier, sa incerc ceva nou?

Asemeni autoturismelor sau telefoanelor mobile, si pompele de caldura vor deveni indispensabile, deoarece au o durata lunga de viata si sunt eficiente. Daca alegi o pompa de caldura acum nu esti un aventurier, Intrucat este o tehnologie dezvoltata de mult timp, care a ajuns la maturitate pentru pompe de caldura. Durata medie de viata a unei pompe de caldura este extrem de mare.

Conform unui studiu EHPA, din 2005 si pana in 2017, in Europa, au fost comercializate 8.774.454 pompe de caldura.

7. E o investitie pentru viitor? Vor mai exista si peste 20 de ani?

DA, cu siguranta este o investitie pe care nu o vei regreta! La prima vedere, aceste echipamente par ceva nou, dar In Europa de Vest sau In Statele Unite sunt folosite de zeci de ani, iar numarul utilizatorilor creste Intr-un ritm alert. Producatorii acestor echipamente investesc continuu In cresterea performantelor cu pompe de caldura, deci, cu siguranta, vor mai exista si peste cateva zeci de ani. De asemenea, pompele de caldura sunt foarte apreciate In zonele bogate In energie geotermala, dar si in casele moderne construite pentru a fi pasive cu un consum redus de energie.

8. Unde se poate instala pompa de caldura? Se instaleaza greu?

O pompa de caldura se poate instala oriunde, chiar si In bucatarie, garaj, ocupa un spatiu de numai 60x60cm, nu emite radiatii, nu emite CO2, nu emite caldura excesiva, iar zgomotul este extrem de mic. In functie de resursele de caldura disponibile In locatia ta, specialistii TRUST Expert vor alege sursa de caldura cea mai eficienta (aer, sol, panza freatica de apa, geotermala) si iti vor explica care sunt echipamentele optime pentru caminul tau.
In procesul de instalare al pompei de caldura apa – apa, o etapa foarte importanta şi absolut necesara este executarea lucrarilor de foraj care vor permite instalarea şi funcţionarea pompei de caldura la parametri normali. TRUST Expert va poate asigura prin subcontractanţi astfel de foraje pentru pompele de caldura.

In functie de complexitatea instalatiei termice, precum si de sursa de caldura aleasa, montarea poate dura de la cateva zile pana la cateva saptamani.

Fiecare lucrare este supervizata de un inginer TRUST cu experienţa care urmareşte respectarea schemelor de execuţie a instalaţiei cu pompa de caldura şi ia, In timp real, toate deciziile necesare execuţiei complete şi corecte a lucrarii.

9. Sunt durabile? Au piese care se pot strica usor?

Durata lor de viata este ridicata, de 25 de ani. Singura conditie este ca instalatia sa fie facuta corespunzator, iar alegerea ehipamentului sa fie una corecta.

In fiecare an, se face o revizie a instalatiei pentru a se verifica daca pompa de caldura functioneaza In parametri optimi.

10. Se poate controla de la distanta ?

Pe langa aceste avantaje, pompele de caldura NIBE sunt dotate standard si cu posibilitatea de conectare la Internet (Up Link) ceea ce permite pornirea sau setarea pompei de caldura din orice colt al lumii. O pompa de caldura este foarte simplu de utilizat, iar noile generatii pot fi controlate si monitorizate de pe orice tableta cu sistem de operare Android, din orice colt al lumii. Ai plecat la schi In Austria si vrei sa fie cald acasa cand te Intorci? Nu-i nimic, pornesti pompa din aeroport, Inainte de decolare!

Tot sistemul este computerizat iar diagnosticarea se face de la distanta, fara ca personalul autorizat de service sa vina la tine acasa.

Iar cu NIBE Uplink iti poti controla sistemul de acasa, de oriunde de pe telefon sau tableta. Testeaza chiar acum un demo pe NIBE Uplink folosind datele de mai jos

NIBE Uplinkwww.nibeuplink.ro » 
User: demo@nibeuplink.com
Parola: Demo2012

Disponibil si ca aplicatie in Apple App Store si Google Play
trust expert applegoogle play trust expert

Consuma 1kW energie electrica si genereaza 5kW energie termica

*Consum electric lunar estimat 300-400 lei pentru sistemele NIBE Sol/Apa si 400-500 lei pentru sistemele NIBE Aer/Apa

*Pentru o casa P+1 suprafata de 150mp (caramida porotherm 38, polistiren 10, geamuri tripan, incalzire pardoseala parter 75mp, si incalzire cu radiatoare la etaj 75mp) cu 4 persoane, timp de 6 luni cat este sezonul rece in Romania.

Comparatie din punct de vedere al costurilor intre diferitele sisteme de incalzire pentru o casa de 150 metri patrati

Date calcul consumuri: Casa P+1 suprafata de 150mp (caramida porotherm 38, polistiren 10, geamuri tripan, incalzire pardoseala parter 75mp, si incalzire cu radiatoare la etaj 75mp) cu 4 persoane. In toate exemplele s-au luat in considerare 6 luni sezon rece, 1mc de lemn crapat = 350 lei, 1kg de peleti = 1.1 lei + consum electric pentru incalzire ACM pe timp de vara = 150 lei/pers. Pentru pompele de caldura s-a luat in considerare 1kW electric = 0.52 lei.

Doriti o oferta personalizata cu o pompa de caldura moderna ?

Cere o cotatie gratuit chiar acum.

Completeaza formularul de mai jos si te contactam noi imediat.

Numele tau *
Adresa de email *
Nr. telefon (daca doresti sa te sunam)
Judetul dumneavoastra *
Suprafata obiectiv (mp) *
Cu ce va incalziti in prezent ?
Cu sobeCazan lemneCazan peletiCazan gazCazan electricConstructie noua (fara incalzire)
Ce tip de ferestre aveti ?
Ce fel de izolatie aveti ?
Ce fel de incalzire interioara aveti sau va doriti ?
RadiatoareIncalzire prin pardosealaVentiloconvectoare
Racord curent electric ?
monofazat - 230Vtrifazat - 380V
Doriti sa atasati planurile casei ? (.pdf .jpg sau .doc max 10MB)
Informatii suplimentare
Permisiuni de Marketing in conformitate cu GDPR
TRUST EURO THERM SRL va folosi informațiile pe care le furnizați pe acest formular pentru a lua legatura cu dvs, și pentru a vă oferi actualizări și informatii. Făcând click pentru a trimite acest formular, confirmați că informațiile pe care le furnizați vor fi transferate catre noi pentru procesare în conformitate cu Politica de confidențialitate & Termenii si conditiile TRUST.
Vă rugăm să ne comunicați toate modalitățile pe care doriți să le auziți de la noi:
Telefon+EmailPrin EmailPrin Telefon

Citeste si mai multe marturii de la clientii nostri care si-au montat deja pompe de caldura NIBE

pompa de caldura cu foraje verticale

Pompa de caldura Aer Apa de 16kW pt 330mp

Dl. Mihai S. – Antreprenor – jud. Iasi
“Desi initial am dorit un cazan pe peleti, cei de la TRUST m-au convins ca pompa de caldura este viitorul, confortul si beneficiile sale fiind enorme, fara camera centralei, control de la distanta, design modern, etc”
O casa superba de 330mp pe 3 nivele izolata cu vata bazaltica.

referinte

Pompa de caldura NIBE incalzire cu apa din put

Dl. Mihai B. – Angajat M.A.I. – jud.Ilfov
Chiar daca investitia initiala a fost mai mare decat in cazul vecinilor mei care au montate cazane pe lemn sau pe peleti, costurile in exploatare sunt mai mici iar confortul este maxim”
Detine o casa frumoasa in Ciorogarla/Jud.Ilfov cu suprafata de 200 m2, bine izolata.

pompa de caldura la casa de vacanta din lemn

Pompa de caldura la casa de vacanta din lemn

Dl. Ionel M. – Inginer IT – jud. Neamt
Am instalat pompa de caldura in cabana de lemn, caldura si apa calda la discretie, fara pericol de incendiu precum la cazane pe lemn
Cabana din lemn in zona montana, fara spatiu de camera centralei sau pentru stocarea lemnelor, o solutie complet automatizata, controlabila de la distanta.

Pompa NIBE impreuna cu energia solara fac casa buna

Dl. Lulu Z.
“Am inlocuit cazanul pe gaz cu un sistem eficient si usor de utilizat.”
El utiliza de mai multi ani un cazan pe gaz de 40 kW, in paralel cu un cazan electric intr-o casa cu suprafata de 420 mp

Schimba cazanul pe lemne cu pompa de caldura

Dl. Bogdan M.
“Am scapat de toata nebunia cu lemnele. A fost mai usor decat mi-as fi inchipuit !”
O casa cu suprafata de 400 mp, tip P+E+M, folosea pentru incalzire radiatoare si un cazan pe lemne cu gazeificare de 70 kW.

Pompa de caldura sol – apa cu serpentina ingropata

Dl Pitu V.
“Am avut un cost pe 5 luni intre noiembrie 2013 – martie 2014 de numai 1864 RON”

Casa 200 mp, zona Suceava – Scheia, incalzire si ACM pompa de caldura NIBE F1245 – 8 kW, boiler bivalent de 300 litri din inox SLME…

Iti place acest articol ? Vrem si noi sa stim !
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (129 voturi, media voturilor: 4.40)
Loading...

De ce sa alegi TRUST ?

TRUST EXPERT

Retea de Parteneri
Specializati

Pompele NIBE sunt disponibile prin rețeaua noastră de specialiști, care vor evalua, planifica și instala soluția potrivită de pompă de căldură pentru casa dumneavoastră.

TRUST EXPERT

Suport extins
post-vanzare

Serviciile post-vanzare oferite de echipa noastra de ingineri, pentru a asigura o durabilitate si o fiabilitate crescuta in timp produselor

TRUST EXPERT

Specialisti in pompe de
caldura

In calitate de specialisti ne mandrim cu serviciile si produsele pe care le comercializam. Acestea sunt alese pentru a asigura confortul si eficienta.