Select Page

Cum ar fi daca cea mai eficienta energie termica ar veni direct de la natura?

Pompa de caldura NIBE

Surse ecologice si eficiente de energie

Sursa energiei poate fi aerul din exterior, apa din fantana, sau pamantul din jurul casei. Se poate folosi instalatie cu radiatoare, ventiloconvectoare sau incalzire prin pardoseala.

Accesorii ce fac viata mai usoara

Cu o multitudine de accesorii si automatizari complete, viata ta devine mult mai usoara. Iti poti lega panourile solare, incalzirea la piscina, cazane suplimentare pe gaz, lemne, porumb.. etc

Suport specializat

Suport tehnic oferit de departamentul Service la TRUST, cu inginer certificati de NIBE Suedia.

Control de la distanta

Prin NIBE Uplink iti poti controla pompa de caldura de pe smartphone de oriunde din lume

despre pompele de căldură

75% energie gratuita din natura

L

+ 25% energie electrica

= 100% energie termica pentru casa ta

Stiati ca?

Locuinta dumneavoastra acumuleaza energie termica (peretii, podeaua, mobila, etc) toate acumuleaza caldura sau racoare pe care o elibereaza treptat in aer. De aceea este absolut important ca aceasta inertie termica sa fie constanta indiferent de temperatura exterioara. Practic pentru a va putea simti “calzi” intr-o locuinta, trebuie ca peretii, podeaua, mobila, etc, sa acumuleze caldura in mod constant de la instalatia termica, acest lucru o face cel mai eficient pompa de caldura.

despre pompele de căldură

1. Ce sunt pompele de caldura?

Pompa de caldura este instalatia care transfera caldura de la un mediu mai rece catre un mediu mai cald. Pompele extrag caldura stocata gratuit din aer, apa sau pamant si o transfera in casa prin intermediul unei instalatii normale cu radiatoare, ventiloconvectoare sau incalzire prin pardoseala.

Pompele de caldura sunt echipamente specifice dotate cu tehnologie moderna destinata incalzirii, racirii si producerii apei calde menajere, prin utilizarea eficienta a energiei solare acumulate in apele subterane, in sol sau in aer, sub forma de caldura ecologica. Solul, apa si aerul sunt disponibile in cantitati nelimitate pentru a fi utilizate ca sursa pentru o pompa de caldura.

Cea mai avantajoasa sursa de energie depinde de circumstantele locale, de locatia cladirii si de necesarul de caldura al acesteia.

2. Cum functioneaza o pompa de caldura?

Pompa de caldura extrage iarna caldura din pamant, apa sau aer, iar apoi, cu ajutorul unui compresor montat In interior, agentul frigorific se incalzeste la o temperatutra si mai ridicata. Ulterior, acesta raspandeste caldura In interiorul locuintei. Vara, ciclul se inverseaza iar locuinta este racita.

Inima pompei de caldura este compresorul. Eficienta pompei este masurata de indicele COP, care trebuie sa fie cat mai mare.

principiul-pompa-de-caldura-aer-apa1


3. Iarna are doar 4-5 luni. De ce sa investesc intr-un produs pe care il folosesc asa de putin?

O pompa de caldura poate fi folosita atat vara (pentru climatizare) cat si iarna (pentru Incalzire), iar prepararea apei calde este necesara pe toata perioada anului, pe care pompa de caldura o face foarte eficient.

4. Dar pare o instalatie complicata si nu imi plac lucrurile complicate. O pot folosi si eu?

Desi sunt echipamente complexe, aceste produse sunt create sa ne faca viata mai usoara si mai confortabila, nu necesita instalatii complexe, reguli stricte de siguranta sau verificari regulate precum centralele pe gaz.

Meniul pompe de caldura este in limba romana fiind extrem de intuitiv si de prietenos, oferind posibilitatea setarii diferitilor parametri, cum ar fi temperatura interioara, a apei calde menajere, setarilor pe fiecare zona din casa, sau a programarii modului vacanta si multe altele.

despre pompele de căldură

5. Cum imi pot face viata frumoasa ?

Principalul avantaj Il reprezinta economiile considerabile ce apar la factura de Incalzire. Pentru o pompa de caldura care are COP=5, pretul la factura de energie electrica va fi de ~5 ori mai mic decat In cazul In care am fi folosit un cazan electric conventional.

In plus, confortul este mult mai ridicat fata de un cazan pe combustibil solid conventional, unde ne preocupa depozitarea lemnelor, alimentarea periodica cu combustibil, precum si mizeria ce rezulta In urma utilizarii unui astfel de echipament.

Bineinteles, si scumpirile repetate la gaz sau faptul ca lemnul este o resursa ce se gaseste din ce In ce mai putin ne face sa ne gandim din ce In ce mai mult la astfel de solutii eficiente si ecologice.

Referinte de la clienti care si-au montat deja Pompe de caldura NIBE

pompele de căldură

Pompa de caldura de 8kW pt o casa de 140mp

Dna. Andreea V. – Doctor – jud.Bistrita
“Mi-am dorit cea mai eficienta solutie de incalzire, am ales incalzirea prin pardoseala HENCO iar pentru confort am ales pompa de caldura dupa ce am studiat si analizat cam toate sistemele de incalzire”
Casa de 140mp cu spatiu deschis la parter

pompele de căldură

Elibereaza camera centralei de instalatii

Dl. Claudiu S. –  Inginer jud. Cluj
“Am fost extrem de surprins sa aflu ca acest modul VVM are toate componentele integrate, si practic este o instalatie termica in sine, care poate fi conectata cu orice alte echipamente”
A inlocuit centrala electrica si boilerul electric cu o pompa de caldura Aer-Apa

pompele de căldură

Pompa de caldura sol-apa NIBE

Dl. Dorin R. –  Antreprenor – jud. Bistrita
“Am fost convins de fiabilitatea si de marca NIBE, am vazut-o in calatoriile mele prin Europa, si am ales cea mai buna varianta”
Casa de 160mp bine izolata si fara loc de camera centralei

6. E un moft? Vecinii si-au pus centrala pe gaze. De ce sa fiu eu aventurier, sa incerc ceva nou?

Asemeni autoturismelor sau telefoanelor mobile, si pompele de caldura vor deveni indispensabile, deoarece au o durata lunga de viata si sunt eficiente. Daca alegi o pompa de caldura acum nu esti un aventurier, Intrucat este o tehnologie dezvoltata de mult timp, care a ajuns la maturitate pentru pompe de caldura. Durata medie de viata a unei pompe de caldura este extrem de mare.

Conform unui studiu EHPA, din 2005 si pana in 2018, in Europa, au fost comercializate 12.672.354 pompe de caldura numai in Europa.

7. E o investitie pentru viitor? Vor mai exista si peste 20 de ani?

DA, cu siguranta este o investitie pe care nu o vei regreta! La prima vedere, aceste echipamente par ceva nou, dar In Europa de Vest sau In Statele Unite sunt folosite de zeci de ani, iar numarul utilizatorilor creste Intr-un ritm alert. Producatorii acestor echipamente investesc continuu In cresterea performantelor cu pompe de caldura, deci, cu siguranta, vor mai exista si peste cateva zeci de ani. De asemenea, pompele de caldura sunt foarte apreciate In zonele bogate In energie geotermala, dar si in casele moderne construite pentru a fi pasive cu un consum redus de energie.

8. Unde se poate instala pompa de caldura? Se instaleaza greu?

O pompa de caldura se poate instala oriunde, chiar si In bucatarie, garaj, ocupa un spatiu de numai 60x60cm, nu emite radiatii, nu emite CO2, nu emite caldura excesiva, iar zgomotul este extrem de mic. In functie de resursele de caldura disponibile In locatia ta, specialistii TRUST Expert vor alege sursa de caldura cea mai eficienta (aer, sol, panza freatica de apa, geotermala) si iti vor explica care sunt echipamentele optime pentru caminul tau.
In procesul de instalare al pompei de caldura apa – apa, o etapa foarte importanta şi absolut necesara este executarea lucrarilor de foraj care vor permite instalarea şi funcţionarea pompei de caldura la parametri normali. TRUST Expert va poate asigura prin subcontractanţi astfel de foraje pentru pompele de caldura.

In functie de complexitatea instalatiei termice, precum si de sursa de caldura aleasa, montarea poate dura de la cateva zile pana la cateva saptamani.

Fiecare lucrare este supervizata de un inginer TRUST cu experienţa care urmareşte respectarea schemelor de execuţie a instalaţiei cu pompa de caldura şi ia, In timp real, toate deciziile necesare execuţiei complete şi corecte a lucrarii.

9. Sunt durabile? Au piese care se pot strica usor?

Durata lor de viata este ridicata, de 25 de ani. Singura conditie este ca instalatia sa fie facuta corespunzator, iar alegerea ehipamentului sa fie una corecta.

In fiecare an, se face o revizie a instalatiei pentru a se verifica daca pompa de caldura functioneaza In parametri optimi.

10. Se pot controla de la distanta ?

Pe langa aceste avantaje, pompele de caldura NIBE sunt dotate standard si cu posibilitatea de conectare la Internet (Up Link) ceea ce permite pornirea sau setarea pompei de caldura din orice colt al lumii. O pompa de caldura este foarte simplu de utilizat, iar noile generatii pot fi controlate si monitorizate de pe orice tableta cu sistem de operare Android, din orice colt al lumii. Ai plecat la schi In Austria si vrei sa fie cald acasa cand te Intorci? Nu-i nimic, pornesti pompa din aeroport, Inainte de decolare!

Tot sistemul este computerizat iar diagnosticarea se face de la distanta, fara ca personalul autorizat de service sa vina la tine acasa.

Iar cu NIBE Uplink iti poti controla sistemul de acasa, de oriunde de pe telefon sau tableta. 

despre pompele de căldură
despre pompele de căldură
despre pompele de căldură

Gama de pompe de caldura Premium NIBE

NESIGUR ? Vrei sa afli ce pompa ti se potriveste ? Acum e usor cu ajutorul ghidului nostru online.

Servicii dedicate, ca tu sa fii sigur de alegerea facuta

CONSULTANTA ONLINE

Discuta cu noi prin chat online chiar acum. Avem solutia potrivita pentru tine cu echipamente premium gandite de inginerii nostri.

GARANTIA EXTINSA NIBE

Suntem atât de convinși de calitatea și performanța produselor NIBE încât va oferim o garanție extinsa pentru a fi siguri de investitia facuta in pompa de caldura.

MONTAJE PREMIUM

Montaj premium realizat prin instalatorii NIBE VIP Installer. Fii sigur ca pompa ta de caldura este instalata corect si functioneaza la potentialul si eficienta maxima.

Mergi la sigur cu NIBE - Montaje premium realizate prin NIBE VIP Installer

NIBE VIP INSTALLER

Fii sigur ca pompa ta este instalata corect si functioneaza la potentialul si eficienta maxima printr-un montaj realizat prin instalatorii NIBE VIP Installer.

Ce este un NIBE VIP Installer ? – Sunt firmele de instalatii care si-au dezvoltat competenta si experienta de instalator specializat in echipamente NIBE Suedia, respecta cerintele de instalare, punere in functiune si service.

O pompa de caldura Premium NIBE Suedia, merita un montaj realizat la standarde inalte.

Doriti o oferta personalizata cu o pompa de caldura moderna ?

Cere o cotatie gratuit chiar acum.

Completeaza formularul de mai jos si te contactam noi imediat.

  Adresa de email *
  Nr. telefon (daca doresti sa te sunam)
  Judetul dumneavoastra *
  Suprafata utila cladire (mp) *
  Cu ce va incalziti in prezent ?
  Ce fel de izolatie aveti ?
  Ce tip de ferestre aveti ?
  Doriti sa atasati planurile casei ? (doar fisiere: .pdf / .jpg / .doc - max 25Mb)


  Informatii suplimentare
  Permisiuni de Marketing in conformitate cu GDPR
  TRUST EURO THERM SRL va folosi informațiile pe care le furnizați pe acest formular pentru a lua legatura cu dvs, și pentru a vă oferi actualizări și informatii. Făcând click pentru a trimite acest formular, confirmați că informațiile pe care le furnizați vor fi transferate catre noi pentru procesare în conformitate cu Politica de confidențialitate & Termenii si conditiile TRUST.

  Citeste si mai multe marturii de la clientii nostri care si-au montat deja pompe de caldura NIBE

  pompa de caldura cu foraje verticale

  Pompa de caldura Aer Apa de 16kW pt 330mp

  Dl. Mihai S. – Antreprenor – jud. Iasi
  “Desi initial am dorit un cazan pe peleti, cei de la TRUST m-au convins ca pompa de caldura este viitorul, confortul si beneficiile sale fiind enorme, fara camera centralei, control de la distanta, design modern, etc”
  O casa superba de 330mp pe 3 nivele izolata cu vata bazaltica.

  referinte

  Pompa de caldura NIBE incalzire cu apa din put

  Dl. Mihai B. – Angajat M.A.I. – jud.Ilfov
  Chiar daca investitia initiala a fost mai mare decat in cazul vecinilor mei care au montate cazane pe lemn sau pe peleti, costurile in exploatare sunt mai mici iar confortul este maxim”
  Detine o casa frumoasa in Ciorogarla/Jud.Ilfov cu suprafata de 200 m2, bine izolata.

  pompa de caldura la casa de vacanta din lemn

  Pompa la casa de vacanta din lemn

  Dl. Ionel M. – Inginer IT – jud. Neamt
  Am instalat pompa de caldura in cabana de lemn, caldura si apa calda la discretie, fara pericol de incendiu precum la cazane pe lemn
  Cabana din lemn in zona montana, fara spatiu de camera centralei sau pentru stocarea lemnelor, o solutie complet automatizata, controlabila de la distanta.

  pompa de caldura cu incalzire prin pardoseala

  Pompa de caldura NIBE cu incalzire prin pardoseala

  Dl. Adrian C. – Psiholog – jud. Cluj
  “Am ales cea mai eficienta si comoda metoda existenta pe piata pentru a incalzi casa”
  Casa de 170mp. Era nevoie de o solutie completa de incalzire si pentru apa calda menajera care sa fie usor de folosit, mai ales ca era plecat mereu de acasa, si nu avea timp de incarcat cu lemne, de facut focul, etc.

  pompa de caldura cu foraje verticale

  Pompa de caldura geotermala cu foraje verticale

  Dl. Bogdan M. – Inginer IT – jud. Cluj
  M-ar fi costat destul de mult sa ma racordez la gaz, iar pe termen lung cred ca pretul la gaz va creste progresiv.
  O casa pe lemn de 170mp dispusa pe doua nivele cu o curte interioara destul de mica, forajul a durat 2 zile.

   

  Pompa de caldura NIBE Aer Apa F2040 cu panouri solare

  Pompa de caldura NIBE Aer Apa F2040 cu panouri solare

  Dl. Tudor M. –  Pensionar jud. Cluj
  Am investit in primul rand pentru confort. Sunt batran, acuma la pensie, n-am vrut sa ma fac fochist si nu-mi trebuie dureri de cap sa aduc lemne din padure si sa crap lemne pentru foc”
  Casa de 170mp D+P+E in zona Faget jud. Cluj. Casa este bine izolata, pereti de 30cm cu izolatie de 10cm si incalzire prin pardoseala HENCO pe toata suprafata casei

  Iti place acest articol ? Vrem si noi sa stim !
  1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (169 voturi, media voturilor: 4.48)
  Loading...