Select Page

Incalzirea casei fara gaz - Exista o solutie durabila de viitor

Vrei deja să faci primii pași în domeniul încălzirii durabile?

Încălzirea durabilă a casei dvs. nu mai este doar o chestiune de voință, deoarece exista posibilitatea ca până in anul 2050 toate casele să fie nevoite să funcționeze fără gaz. De asemenea, mediul înconjurător ar beneficia de pe urma acestei implementări, prin creșterea eficienței energetice si reducerea emisiilor de CO 2. NIBE este bucuros să vă spună mai multe despre opțiunile de încălzire durabilă a unei locuințe existente în articolele de mai jos. Cum îți poți încălzi casa în mod durabil fără a sacrifica confortul? Puteți înlocui un cazan de încălzire centrală din casa dvs. cu o pompă de căldură și care sunt diferențele dintre ele? Articolele de mai jos vor răspunde întrebărilor tale! 

Cum climatul suedez a dus la crearea unor pompe de caldura performante

Sustenabilitatea a fost întotdeauna o prioritate de top în Suedia. De la început, oamenii au căutat posibilitatea de a încălzi fără gaz. În 1980 a fost dezvoltată prima pompă de căldură suedeză. Cum au influențat de fapt rădăcinile suedeze ale NIBE dezvoltarea și performanța pompei de căldură?

În anii 1980, Suedia a început să elimine treptat energia fosilă, cum ar fi gazul. Acest lucru a oferit oportunități pentru pompa de căldură. Scopul este chiar de a putea opri complet utilizarea gazului în câțiva ani. Dacă ne uităm la modul în care energia verde și energia gri se leagă una de cealaltă, arată astfel pentru Suedia:

 • 40% energie din combustibili fosili
 • 40% energie electrică din hidroenergie
 • 10% energie electrică de la morile de vânt
 • 9% alte forme de energie generată electric
 • 1% energie solară

Clima suedeză

Această încălzire este cu siguranță necesară în Suedia! Vara are o medie de 20-30 de grade Celsius, dar poate ploua în mod regulat abundent, și  iarna poate ajunge la -30 de grade Celsius în nordul rece, în sud fiind ceva mai cald, cu o temperatură medie de -15 grade Celsius. Sudul este, prin urmare, comparabil cu climatul olandez. Din cauza iernilor reci și severe din Suedia, o pompă de căldură NIBE trebuie să fie capabilă să ofere un climat interior confortabil nu numai în climatul mediu nord-european, ci și în cazul frigului extrem.

Datorită climei din Suedia, încălzirea este necesară 70% din an și apă caldă în casă pe tot parcursul anului. Clima suedeză a avut, prin urmare, o influență majoră asupra dezvoltării pompei de căldură NIBE. În clădirile și casele noi a existat o cerere de ventilație mecanică și o modalitate de a genera energie din aceasta. Aceasta este circumstanta ideala pentru pompa de caldura aer/apa de ventilatie. Sudul și coasta de la sud la centrul Suediei sunt optime pentru pompele de căldură aer-apă, în timp ce pompa de căldură geotermală apă-apă complet electrică poate fi utilizată oriunde în Suedia.

Mergem înapoi în timp…

Prima pompă de căldură a fost pusă în funcțiune la Zurich la începutul secolului al XX-lea. În 1980, pompa de căldură a fost dezvoltată în continuare în Suedia și produsă în Markaryd, Suedia. Asta cu mai bine de 40 de ani în urmă . În 1990 existau deja pe piață o mulțime de companii care dezvoltau pompe de căldură, dar multe dintre ele au dispărut la fel de repede cum au apărut pentru că nu stăpâneau tehnologia specială a pompelor de căldură. Doar câteva companii au supraviețuit, inclusiv pompa de căldură suedeză.

La începutul anului 2000, NIBE a dezvoltat diferite tipuri de pompe de căldură, pompa de căldură geotermală, pompa de caldură de ventilație si pompa de caldură aer/apa. Performanța acestor pompe de căldură din Suedia continuă să se îmbunătățească în fiecare an datorită inovațiilor continue și monitorizării acestor pompe de căldură.

nibe romania

NIBE S2125 - Cel mai silentios model aer-apa de la NIBE

Noul model special conceput atat pentru cladiri noi
cat si pentru cele existente

Citeste mai multe >>>

nibe romania

Pompa de caldura economica SOL-Apa NIBE S1255

Pompa de caldura sol-apa inteligenta cu
boiler integrat de inalta calitate

Citeste mai multe >>>

nibe romania

Panouri fotovoltaice + pompa de caldura NIBE

Descopera cea mai buna solutie de pe piata,
cu panourile fotovoltaice NIBE PV

Citeste mai multe >>>

nibe romania

Pompa de caldura nu este un concept nou pe piata

Exista diverse prejudecati cand vine vorba de pompele de caldura. Ua dintre aceste prejudecati este ca o pompa de caldura este o noua inventie. Nu este adevarat, pompele de caldura exista pe piata de mai bine de 40 ani.

nibe romania

Viata durabila si incalzirea: o privire asupra viitorului electric

O pompa de caldura ar trbui sa reziste fara probleme 15-20 ani. Acest lucru este posibil atunci cand alegeti sistemul potrivit. Prin umare informati-va bine despre optiunile pentru o pompa de caldura.

nibe romania

Cata energie electrica consuma o pompa de caldura ?

O pompă de căldură extrage energie din mediu și o transformă în căldură utilizabilă pentru încălzire centrală și apă caldă sau răcire. În acest proces, compresorul și alte părți ale pompei de căldură folosesc energie electrică.  Citeste mai multe >>>

  Adresa de email *

  Nr. telefon (daca doresti sa te sunam)

  Judetul *

  Suprafata utila cladire (mp) *

  Cu ce va incalziti in prezent ?

  Ce tip de bransament electric aveti ?

  Ce fel de izolatie aveti ?

  Ce tip de ferestre aveti ?

  Doriti sa atasati planurile casei ? (doar fisiere: .pdf / .jpg / .doc - max 25Mb)


  Informatii suplimentare

  Permisiuni de Marketing in conformitate cu GDPR

  TRUST EURO THERM SRL va folosi informațiile pe care le furnizați pe acest formular pentru a lua legatura cu dvs, și pentru a vă oferi actualizări și informatii. Făcând click pentru a trimite acest formular, confirmați că informațiile pe care le furnizați vor fi transferate catre noi pentru procesare în conformitate cu Politica de confidențialitate & Termenii si conditiile TRUST.