Select Page

Revizia pompelor de caldura NIBE

 

trust expert  Autor: Claudiu Rafa – Inginer Service TRUST
  6 Iunie 2021 | 10:56

 


Pompa de caldura trebuie sa fie functionala timp de 365 de zile/an, sa asigure pentru casa dumneavoastra necesarul pentru incalzire, racire si preparare apa calda, cu eficienta maxima si fara a se defecta.

De ce facem revizia?

Cu ocazia reviziilor periodice efectuate de personal specializat, se executa o serie de operatii pentru asigurarea eficientei in functionare si pentru eliminarea unor potentiale cauze de defectare.

Scaderea eficientei pompei de caldura are drept consecinta cresterea consumului de energie electrica care, de asemenea, va poate afecta bugetul.

Revizia pompelor de caldura

1. Curatarea vaporizatorului.

Un vaporizator blocat cu impuritati scade considerabil puterea frigorifica a echipamentului si capacitatea acestuia de a prelua caldura din aerul exterior, prin reducerea debitului de aer care strabate schimbatorul de caldura, iar pompa de caldura va semnaliza o presiune scazuta pe circuitul frigorific din cauza unei cantitati insuficiente de freon vaporizat.

Curatarea evaporatorului trebuie facuta astfel incat sa fie eliminate atat depunerile de pe suprafata acestuia, cat si cele dintre lamelele de aluminiu. Pentru aceasta se utilizeaza o spuma activa speciala de la firma Euroaque, iar pentru clatire, apa fara presiune ridicata.

Revizia pompelor de caldura

2. Se curata si se verifica interiorul pompei de caldura.

Dupa curatare, eventualele deformari ale lamelelor (din cauza caderii de grindina sau a altor lovituri mecanice) sunt eliminate utilizand un instrument special, astfel incat debitul de aer prin evaporator sa nu fie obturat.

Revizia pompelor de caldura
Revizia pompelor de caldura

3. Verificarea instalatiei electrice

Instalatia electrica aferenta sistemului de incalzire cu pompa de caldura de asemenea necesita o verificare periodica.

In timp legaturile electrice slabesc iar in urma unui contact imperfect se deterioreaza echipamentele de cele mai multe ori iremediabil.

Se verifica conexiunile si cablurile electrice astfel incat sa se elimine posibilitatea de avarie sau de incendiu. Se fac teste de relee pentru verificarea functionarii corespunzatoare a echipamentelor.

Revizia pompelor de caldura
Revizia pompelor de caldura

4. Actualizarea software si optimizarea

Se poate actualiza softul pompei de caldura si al modulului interior, daca nu ati facut deja dumneavoastra aceasta operatie. Prin aceasta se imbunatateste modul de functionare al pompei de caldura, se introduc noi accesorii disponibile, noi facilitati, si se elimina “bug -urile”.

5. Optimizarea si trainingul la fata locului

De asemenea, aveti ocazia sa solicitati si sa aflati informatii legate de modul de utilizare al pompei de caldura.

Din experienta noastra, majoritatea mesajelor de informare de la pompele de caldura se datoreaza lipsei de intretinere a instalatiilor in cadrul carora sunt instalate acestea. Aceste mesaje pot genera intreruperea functionarii compresorului si activarea aditionalului electric, ceea ce duce la cresterea consumului de energie electrica.

Gaseste un instalator NIBE VIP aproape de tine si programeaza o verificare a sistemului tau

Revizia pompelor de caldura

Iti place acest articol ? Vrem si noi sa stim !
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (5 voturi, media voturilor: 4.80)
Loading...

Aboneaza-te la noutatile noastre