Select Page

Inceputul unei colaborari cu NIBE a rezultat visul de a avea propria afacere pentru Carolina

 

trust expertAutor: Alexandru Marin – TRUST Expert
6 Februarie 2020 | 14:19


Colaborarea cu NIBE Suedia

Două evenimente majore / super importante în același timp? De ce nu! În 2017, la 29 de ani, Cornelia a născut primul copil dar, în același timp, s-a gândit să pună bazele propriei afaceri /să investească în propria afacere. Împreună cu “bătrânul” Morgan și cu Björn, de aceeași vârstă cu ea, au făcut tot posibilul și au reușit să deschidă în orașul Säffle firma VVS KOMPANIET MCB.  Și ce start au avut!

 “A fost foarte amuzant. Ei au contactat firma NIBE și aceasta și-a exprimat dorința de a începe o colaborare cu ei. Este de-a dreptul impresionant să vezi ce realizări importante obțin antreprenorii când investesc cu-adevărat. Când mi-au spus că în primul an vor să monteze 24 de pompe de căldură, am crezut că exagerează dar când mi-au spus că de fapt au reușit să monteze 50 de pompe de căldură și să facă 50 de clienți mulțumiți, am fost de-a dreptul uimit”, spune Stefan Karlsson, reprezentantul NIBE în minunata regiune Värmland din Suedia.

Cu toate că este unul din cei mai recenți instalatori ce colaborează cu NIBE, firma Corneliei este un bun exemplu de forță și de încredere pentru piața de profil în ceea ce privește tehnologia pompelor de căldură, în provincia Småland din sudul Suediei. Și povestea firmei de instalații din Säffle a început din dorința de a realiza un vis – acela de a avea propria afacere.

 “Am fost toți trei angajați la o firmă de instalații în orașul Arvika și ne cunoaștem foarte bine. Când Björn și Morgan m-au întrebat dacă aș fi interesată să deschidem împreună o firmă în Säffle, pur și simplu nu am putut refuza, cu toate că îmi era foarte greu deoarece tocmai o născusem pe fiica mea. Dar, pentru că dintodeauna mi-a plăcut să muncesc / nu m-am ferit niciodată de muncă / nu m-am plâns niciodată de prea multă muncă, așa că am dat curs invitației și am mers înainte”, spune Cornelia râzând.

Colaborarea cu NIBE Suedia

Un început promițător

Firma s-a înființat în septembrie 2017 și, deși cei trei proprietari credeau cu tărie în visul lor, nu au îndrăznit să spere că vor avea un succes așa de mare. Decizia de a deschide o afacere locală în Säffle, în regiunea respectivă, faptul că toți trei aveau experiență în domeniul HVAC și că erau cunoscuți în zonă, le-a dat curajul de a începe această aventură. Alegerea de a colabora cu firma NIBE nu a fost o simplă coincidență.

“De fapt, noi l-am contactat pe Stefan Karlsson de la NIBE deoarece ne-am dat seama că în zona Säffle-Åmål era mare nevoie de produsele NIBE și că noi puteam veni în întâmpinarea nevoilor de pe piață”, spune Cornelia, continuând: “A fost un succes, ne-am familiarizat rapid cu portofoliul de produse de la NIBE și am rămas impresionați de cât de repede și de ușor sunt de montat și, mai ales, de calitatea acestor echipamente”.

Roluri bine stabilite

Acum, la un an de la înființarea firmei, rolurile fiecăruia dintre cei trei sunt foarte clare. Cornelia se ocupă de administrarea afacerii, de vânzări și de dimensionarea echipamentelor. Morgan și Björn se ocupăm, la rândul lor, atât de instalarea echipamentelor, cât și de dimensionare și de vânzări. Într-o firmă mică, fiecare membru este oricând pregătit de acțiune și de a face orice pentru a-și ajuta colegii dar, mai ales de a-i ajuta pe clienți. Deoarece pentru cei trei un lucru este foarte important  – clienți mulțumiți în fiecare zi.

“Fără clienți, nu reprezentăm nimic. Într-o zonă rurală mică, trebuie în permanență să depășești așteptările oamenilor și să le câștigi respectul, ca referință pentru următoarele lucrări. Având experiență în acest domeniu și, participând la diverse întâlniri cu clienții, sunt încântată să aud e minunat, avem căldură și confort iar copiii pot face duș cît timp doresc”. Deseori îi sun pe clienții noștri, fie doar pentru a auzi că totul funcționează cum trebuie și știu că acest lucru este foarte important pentru prestigiul nostru. Noi nu doar “vindem” încălzire ci, mai ales, oferim siguranță și confort”, ține să precizeze Cornelia.

Colaborarea cu NIBE Suedia

Creați legături puternice cu ajutorul produselor NIBE

Deși Cornelia a trebuit să îmbine rolul de mamă concomitent cu începerea afacerii în 2017, ea și colegii ei au reușit să-și îndeplinească obiectivele. Își propuseseră ca în primul an să vândă și să instaleze 30 de pompe de căldură, însă au reușit performanța de a vinde și instala 50 de pompe. Astfel, pentru  al doilea an, ce și-au spus – 50 de pompe și poate și mai multe!

“NIBE este un brand puternic pe care oamenii îl cunosc și în care au încredere. Și, deoarece zona respectivă este denumită și “zona Thermia”, este limpede că produsele NIBE sunt exact ce trebuie și, dacă adăugăm și renumele pe care noi l-am câștigat, avem, iată, rețeta succesului”.

“Mai mult decât atât, ne-am îndreptat atenția spre realizarea de instalații noi dar ne gândim serios și la “piața de schimb” care începe să prindă viață la douăzeci de ani de la montarea primelor instalații de încălzire geotermală”, a mai spus Cornelia. Și, având sediul în orașul Säffle, firma noastră VVS Kompaniet MCB și-a îndreptat atenția în special asupra sistemelor geotermale din localitățile Säffle și Åmål. Comparativ cu sistemele aer / apă, clienții par să prefere mai mult varianta sol / apă, cu toate că primele au costuri mai scăzute. Și, pentru a ști cât mai multe despre gama de produse NIBE, Cornelia a participat la cursurile organizate în Markaryd în toamna anului 2018. O vizită care a impresionat-o nespus de mult.

“Acesta este de-abia începutul și sunt nerăbdătoare să aprofundez și mai mult ”familia de produse NIBE” și să ajung să cunosc toate tainele acestor produse extraordinare. Apoi, vom continua să ne extindem activitatea în regiune și să evidențiem / poziționăm marca NIBE pe harta orașelor Säffle și Åmål. Și, având în vedere “piața de schimb” care practic „stă la  coadă la ușa noastră”, tind să cred că dezvoltarea noastră ne va surprinde chiar și pe noi”, a concluzionat Cornelia Erlingsson de la firma de instalații MCB.

Colaborarea cu NIBE Suedia

Cine este Cornelia Erlingsson:

  • Deține firma de instalații MCB în localitatea Säffle.
  • În 2017 a înființat firma împreună cu Morgan Jansson și Björn Vernersson
  • A crescut în localitatea Långserund din frumoasa regiune Vårmland și a absolvit cursurile Scolii tehnologice în domeniul energiei din Arvika
  • Trăiește în Säffle de un an de zile împreună cu soțul și fiica sa (într-o casă ce utilizează pentru încălzire o pompă de căldură sol-apă)
  • În primul an a vândut și montat 50 de pompe de căldură și este într-o continuă ascensiune în regiunea Säffle-Åmal 

Iti place acest articol ? Vrem si noi sa stim !
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (5 voturi, media voturilor: 5.00)
Loading...

Aboneaza-te la noutatile noastre