Racire aproape gratuita pe timp de vara cu pompele geotermale NIBE

 

nibe romania Autor: Per Törnkvist – Expert pompe geotermale NIBE Suedia
2 August 2019 | 17:18


Racire activa, racire pasiva sau racire naturala

 

Indiferent de nume, este vorba despre crearea unui climat interior pe timp de vara si racirea cu ajutorul unei pompe de caldura sol-apa sau apa-apa. Poate fi complet gratuit, deoarece pompele de caldura geotermale pot fi ușor echipate pentru a crea racire gratuita in casele incalzite de soarele torid. Expertul in pompe de caldura geotermale Per Törnkvist explica modul in care se realizeaza acest lucru.

In vara anului 2018, mulți proprietari din Suedia au cautat in zadar si solutii de racire sau ventilatie pentru casele lor. A dormi la 30 de grade celsius pe timpul unei veri caniculare s-a dovedit a fi extrem de obositor si provocator.

“Dupa o vara fierbinte record in Suedia am avut o mulțime de intrebari despre pompele de caldura NIBE, mai ales daca pot crea si racoare. Raspunsul este, desigur, DA și nu necesita o investiție prea mare pentru a transforma sursa de caldura intr-o aer condiționat eficient din punct de vedere energetic”, spune Per.

Racire gratuita

Atunci când ventilatoarele portabile și unitațile de AC s-au topit ca untul la soare, mulți și-au indreptat privirea spre sisteme de incalzire și ventilație. Pentru ca daca te poate incalzi iarna, poate sa te raceasca si vara.

“Da, pur și simplu racire gratuita, care este extrasa aproape gratuit din sol sau din apa si ulterior este distribuita prin pardoseala radianta sau prin ventiloconvectoare.” spune Per care este expertul NIBE la pompele de caldura geotermale.

Pompele de caldura NIBE F1145, F1155, F1245, F1255 pot fi usor completate de un modul NIBE HPAC pentru racire pe timp de vara

Racire gratuita

Economii de 90% comparativ cu unitatile traditionale tip AC

Desigur, este posibil sa va racoriți casa cu o aer condiționat clasic. Dar este nevoie de o mulțime de energie pentru a raci in mod active si mechanic casa. De fapt, cu aproximativ 90% mai multa energie decât ceea ce se intâmpla atunci când pompa de caldura geotermala genereaza racirea cu ajutorul pamântului sau a apei care pe timp de vara are intre 10 si maxim 20 grade Celsius.

Tehnologia este simpla și dovedita. Solul, care in mod normal capteaza caldura in roca de baza, acum capteaza racoarea care trece apoi pompa de caldura.

Daca aveti incalzire prin pardoseala instalata, aceasta poate fi folosita ca si racire radiant, in acest caz singurul dezavantaj este ca trebuie sa aveti si o solutie de dezumidificare, datorita umiditatii care poate creste la interior daca nu aveti o solutie de ventilatie.

 

“Daca va confruntați cu o noua instalare sau inlocuire a pompei de caldura geotermala, aș recomanda cu adevarat sa va gândiți serios la investiția in racirea gratuita. Costul suplimentar este minim și apoi aveți un sistem care creeaza climatul perfect interior și poate incalzi și crea frig intr-un mod imbatabil “, spune Per.

Per Törnkvist este expert in pompe geotermale NIBE Suedia

Racire gratuita

Dar avantajele nu se termina aici

Exista cel puțin un mare avantaj in plus fața de posibilitatea de a dormi intr-un dormitor racoros in mijlocul veriilor amare.

Atunci când se instaleaza racire gratuita in sistemul de incalzire geotermala și se folosește in zilele fierbinți de vara, de fapt, se reduce costul energiei atunci când vine toamna si sursa din sol este regenerata.

Ei bine, este adevarat! Pentru cât de incredibil suna, sursa din sol fie ca este orizontala sau vertical este incarcata cu caldura de la zilele toride de vara și este ca si cum ati stoca o parte din caldura de vara inapoi in sol pe care o folositi ulterior la inceputul sezonului rece.

Aproape ca magia, si totuși, este fizica foarte simpla folosita de știința și tehnologia moderna a pompelor de caldura de la NIBE Energy Systems.

Iti place acest articol ? Vrem si noi sa stim !
1 Star 2 Stars 3 Stars 4 Stars 5 Stars (1 voturi, media voturilor: 5.00)

Loading...

Aboneaza-te la noutatile noastre