Select Page

SERVICE & SUPORT


Stim ca uneori ai nevoie de ajutor pentru a rezolva o problema.
De aceea suntem aici pentru tine, si poate gasesti o solutie mai jos.

Dacă produsul dvs. se află în perioada de garanție,
atunci trebuie sa contactati intotdeauna firma de la care ati cumparat produsul.

Ingrijirea pompei tale de caldura

Sunteti proprietarul unei pompe de caldura NIBE. aveti responsabilitatea principala pentru solutiile instalate in casa dvs. Nu uitati sa verificati In mod regulat echipamentele ce constituie instalatia de incalzire a casei tale.

Pompele de caldura NIBE au nevoie de atentia ta. Sunt echipamente inteligente care functioneaza pe baza unor altgoritmi bine definiti ce asigura confortul in casa ta tot timpul anului.

De aceea este important ca toate componentele din restul instalatiei (tevi, vane, robineti, debitmetre, pompe de circulatie) sa functioneze in parametri optimi.

Astfel pompa ta de caldura isi va dovedi fiabilitatea pentru urmatorii 15-20 ani.

Verifica singur instalatia si echipamentul foarte usor

 • In cazul pompelor AER-Apa asigurati-va ca sistemul dumneavoastra de Incalzire este ventilat corespunzator, zapada nu blocheaza caile de ventilare.
 • Verificati presiunea instalatiei interioare, trebuie sa fie de 0,5-1,5 bari
 • In functie de model, curatati aerul evacuat si / sau filtrul de murdarie
 • Verificati daca pompa de caldura este In modul de functionare corect, pe modul iarna sau pe mod automat.
 • Asigurati-va ca termostatele radiatoarelor si Incalzirea In pardoseala sunt deschise la maxim
 • Verificati functionarea pompei de circulatie
 • Verificati ca filtrele de magnetita si cele Y sa fie mereu curate, sa nu blocheze debitul in instalatie
 • Asigurati-va ca temperatura exterioara a pompei de caldura este la o temperatura reala
 • Asigurati-va ca este selectata curba corecta de Incalzire

Daca doriti asistenta in verificarea si optimizarea instalatiei dumneavoastra va rugam sa contactati un reprezentant autorizat de service. sau trimiteti un email catre service@trust-expert.ro pentru a se inregistra un ticket in sistemul nostru.

Pompe de caldura sol/apa sau apa/apa

Produsul în principiu nu necesita întreținere, dar vă recomandăm să verificați următoarele elemente și să verificați în mod regulat planta.

 • Verificați dacă există suficient agent termic în sistem. Dacă aveți un vas de nivel, nivelul lichidului nu trebuie să fie mai mic de 1/3. Dacă aveți un vas sub presiune, presiunea în sistem nu trebuie să fie mai mică de 0,5 bari.
 • Dacă sistemul dvs. de încălzire conține un boiler de apă, acesta are o supapă de siguranță. Este normal ca supapa de siguranță să elibereze apă zilnic atunci când apa caldă este încălzită. Prin urmare, asigurați-vă că gura conductei de apă reziduală a supapei de siguranță are întotdeauna o scurgere liberă. Supapa de siguranță trebuie inspectată în mod regulat.

Pompe de caldura aer/apa sau aer/aer

Unitatile exterioare necesită o îngrijire suplimentară.
Vă recomandăm să vă verificați periodic ca unitatea externa sa nu fie acoperita in totalitate de zapada sau gheata.

 • Verificați în mod regulat faptul că grilele, atât din față cât și din spate, nu sunt blocate de frunze, zăpadă sau altele
 • Curățați teava de scurgere a condensului, asigurati-va ca nu exista frunze sau alte materiale ce pot bloca scurgerea.

Pompe de caldura cu recuperarea energiei din ventilatie

Pompa de căldură necesită o grijă minimă pentru dvs. după punerea în funcțiune. Vă recomandăm să vă verificați periodic urmatoarele:

 • Dispozitivul de ventilație a casei trebuie curățat în mod regulat (cu o perie mică) pentru a menține o ventilație corespunzătoare.
 • Curățarea filtrului. Când este timpul să curățați filtrul, un mesaj vine sub forma unei indicații de alarmă. Valoarea prestabilită din fabrică pentru indicarea alarmei este la fiecare trei luni. Rețineți că perioada de timp dintre modificările filtrului este resetată la pornirea comutatorului pompei de căldură.