Eficienta maxima in prepararea de apa calda menajera

 

trust expertAutor: Alexandru Marin – TRUST Expert
20 Ianuarie 2020 | 11:22


NIBE Compact Smart Control

Este atat rezultatul numerosilor ani de experienta, cat si a celor mai recente descoperiri in domeniu. Boilerul electric de preparare apa calda raspunde intru totul cerintelor prevazute de Uniunea Europeana, se incadreaza in cea mai inalta clasa de eficienta energetica, nu functioneaza atunci cand sunteti plecati in vacanta si isi aminteste (momentul) cand dumneavoastra faceti dus.

Primul boiler de preparare apa calda NIBE a fost fabricat in anul 1955, si chiar in acelasi an, a fost introdusa obligativitatea legala prin care se impunea utilizarea apei calde in toate fabricile de preparare a laptelui, pentru o mai buna igiena a recipientelor de lapte.

Rezultatul acestei masuri s-a concretizat intr-o comanda importanta de boilere din partea Asociatiei Nationale Suedeze a Laptelui, ceea ce a dus la o crestere considerabila a vanzarilor. In acea perioada, vasele nu erau presurizate si erau fabricate doar cu protectie anticoroziva din cupru. La sfarsitul anilor ´60, au fost lansate boilerele clasice NIBE.

apa calda menajera

NIBE Compact Smart Control asigura o economie de 9% mai mare, in comparatie cu tehnologiile conventionale de producere apa calda menajera.

 

NIBE COMPACT, NIBE ES si NIBE EV

In anii ´80, au avut loc importante schimbari in productie si a inceput fabricarea de boilere emailate. NIBE a continuat si producerea de boilere cu protectie din cupru dar, la sfarsitul anilor ´90, gama a fost completata cu a treia varianta de protectie anticoroziva – din otel inoxidabil (inox).

apa calda menajera

Mats Hellström este directorul de productie boilere de apa calda menajera de la NIBE si crede ca succesul istoric inregistrat de NIBE se datoreaza dezvoltarii si imbunatatirii continue a echipamentelor.

Producem boilere cu trei categorii de protectie anticoroziva deoarece am identificat la nivelul pietei aceste nevoi si pentru ca suntem pasionati si dornici sa dezvoltam noi produse. Din acelasi motiv, noi incercam sa dezvoltam, raportat la timpurile moderne pe care le traim, echipamente de producere eficienta a apei calde.

 

“Suntem foarte mandri de NIBE Compact Smart Control, a mai declarat Mats Hellström. Cheltuielile de investitie cu boilerele inteligente de preparare a apei calde se amortizeaza rapid si, in plus, sunt special create pentru producerea economica a apei calde, raspunzand astfel cerintelor Uniunii Europene de reducere a consumului de energie. Produsul este prevazut cu un termostat inteligent care estimeaza necesarul de apa calda si calculeaza astfel timpul necesar pentru incalzirea apei.”

Este intr-adevar un produs inteligent. Termostatul pur si simplu „invata” si memoreaza cand si cum utilizeaza o familie normala o cantitate mai mare de apa calda, si astfel procesorul inteligent nu incalzeste apa daca nu este nevoie. Se evita in acest fel eventualele pierderi, explica Mats Hellström.

Totodata, exista posibilitatea configurarii procesorului pentru modul de functionare vacanta, lucru care ajuta la pastreaza unei temperaturi a apei cat mai scazuta cu putinta, fara a exista insa risc de inghet. Produsul se incadreaza in cea mai ridicata clasa de eficienta energetica (40%) din categoria de boilere electrice de producere apa calda.

Se pot inregistra economii importante, de pana la 9% in comparatie cu tehnologiile conventionale, traditionale. In plus, produsul a fost conceput astfel incat operatiile d eintretinere si reparatie sa fie efectuate cu usurinta de catre instalatori.

“Nu e de mirare ca majoritatea suedezilor aleg boilerele pentru apa calda marca NIBE. Suntem in top, cand vine vorba de dezvoltarea de  produse cu tehnologii noi.” a concluzionat Mats Hellström.

apa calda menajera

Iti place acest articol ? Vrem si noi sa stim !
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 voturi, media voturilor: 5.00)
Loading...

 

 

Aboneaza-te la noutatile noastre