Select Page

SERVICE & SUPORT


Stim ca uneori ai nevoie de ajutor pentru a rezolva o problema.
De aceea suntem aici pentru tine, si poate gasesti o solutie mai jos.

Dacă produsul dvs. se află în perioada de garanție,
atunci trebuie sa contactati intotdeauna firma de la care ati cumparat produsul.

Etichetarea energetica a pompelor de caldura

Din 26 septembrie 2015, toate pompele de caldura cu o putere mai mica de 70 kW trebuie sa afiseze o eticheta de energie similara cu cele de pe televizoare, frigidere si masini de spalat. Scopul este de a va permite sa comparati eficienta energetica a diferitelor produse dintr-o privire.

Etichetele folosesc un sistem tip banda, unde G indica performanta cea mai mica si A +++ cea mai eficienta. Acest lucru face parte din reglementarile UE care stabilesc reducerea drastica a emisiilor de carbon si a consumului de energie.

 

Eticheta de produs

 

Pompele de caldura vor avea o eticheta de produs care ofera informatii despre clasa de eficienta energetica, cerintele de alimentare si nivelul de zgomot.

Eticheta are, de asemenea, o harta care imparte Europa in trei zone climatice diferite.

Clasa de eficienta energetica afisata pe eticheta se bazeaza pe conditii climatice medii. Scala merge doar pana la A++ pentru incalzirea spatiului si pana la A pentru apa calda menajera.

Cantitatea de apa calda va fi, de asemenea, ilustrata printr-un simbol de la 3XS la XXL.

Eticheta ambalaj

 

Etichetele de produs pot fi insotite si de etichete pe ambalaj. Eticheta de pe ambalaj arata consumul de energie al intregului sistem de incalzire si, de asemenea, ia in considerare modul in care este controlat sistemul, orice sursa auxiliara externa si daca este combinat cu incalzire solara.

Deoarece cele mai multe pompe de caldura NIBE au deja un sistem de control integrat, acestea sunt deja certificate clasa A+++ pentru incalzire.