Select Page

A patra generație de instalatori NIBE – motivul pentru marea schimbare din insula Gotland

trust expertAutor: Alexandru Marin
5 noiembrie 2018 | 08:10


 

Printre razele de soare și turiștii care se bucură de acestea, se află unul din colaboratorii și instalatorii NIBE din zona cea mai de est a Suediei – în orașul Visby. Cu 94 de ani de activitate și la a patra generație, “Marea schimbare” este acum imperios necesară. “Și când vine vorba de înlocuire, ne referim în mare parte la pompele aer / apă montate în casele locuitorilor din Gotland”, declară Profesorul Yttergren.

Toate casele din Visby sunt echipate cu pompe aer / apă încă de acum 15 ani, ce așteaptă acum să fie înlocuite. Constatăm o creștere a cererii de înlocuire și suntem pregătiți să înlocuim vechile pompe de căldură cu unele eficiente energetic, de la NIBE, și ne referim în special la NIBE F2120, care este foarte populară printre clienții noștri”, spune Tim Yttergren, care conduce firma Yttergrens Rör, împreună cu tatăl său Peter și cu fratele său Måns.

Firma Yttergrens Pipe din Visby se apropie de aniversarea a 100 de ani de la înființare. Tim și fratele său Måns se gândesc la următoarea etapă a călătoriei, la felul cum pot ridica și mai mult valoarea companiei prin creșterea interesului la nivelul societății față de soluțiile cu pompe de căldură. Când firma a fost înființată în anul 1924 de către Arthur, străbunicul lui Tim, principalele activități erau prelucrarea fierului și lucrările de instalații în fermele locale. Apo când firma a fost preluată de bunicul Göran în 1967, societatea era în plină dezvoltare în domeniul instalațiilor și a încălzirii apei.

Firma Yttergrens s-a orientat prima dată spre pompele de căldură în anul 1998, când conducerea acesteia a fost preluată de Peter, tatăl lui Tim. Pe urmă, așa cum am mai spus, comercializarea și montarea de pompe de căldură au devenit o certitudine.

Cu 15-20 de ani în urmă, mulți dintre proprietarii de case au renunțat pur și simplu la încălzirea electrică și pe motorină și și-au montat pompe de căldură.  Încălzirea în zona de munte, în special în orașul Visby dar și în afara lui, se făcea cu ajutorul pompelor de căldură aer / apă CTC. Nu exagerez deloc când spun că 99% din pompele de căldură din Visby erau de la CTC”, spune Tim râzând. 

Încălzirea geotermala și pompele aer / apă în interiorul caselor

În exteriorul zidurilor fortificate ale orasului Visby, principala grijă o reprezintă încălzirea fermelor și a caselor mari. Printre pompele de căldură sol / apă favorite din gama de produse NIBE, Tim preferă varianta F1255, ce conține un boiler de apă caldă de 200 de litri. O soluție interesantă, potrivită pentru casele cu subsoluri mici și camere nu foarte înalte. Și dacă e să vorbim despre interesul în creștere pentru pompele aer / apă, atunci F2120 este cu siguranță cea mai atractivă pentru majoritatea proprietarilor de case, grație eficienței sale energetice superioare.

Noi vindem doar pompe de căldură NIBE și, în ultimii ani, NIBE F2120 a devenit  o adevărată atracție pentru clienți. Sunt cu adevărat impresionat de eficiența acesteia și reacțiile primite iarna aceasta sunt extraordinare,  despre cât de bine a funcționat pompa la minus 15 grade timp de două săptămâni. Privind datele statistice pe un eșantion de 20 de clienți, doar în cazul unei singure case a fost nevoie ca necesarul de încălzire să fie suplimentat ușor cu un echipament electric dar acest lucru s-a întâmplat deoarece a fost vorba despre o casă veche și slab izolată. O statistică impresionantă și o referință extraordinară din partea clienților – faptul că pompa aer / apă poate face față unor ierni dure. Iar clienții care și-au înlocuit vechile pompe aer / apă cu F2120 și-au redus considerabil consumul de energie electrică”, a mai spus Tim.

Clientul nostru, stăpânul nostru.”

Să conduci o afacere în Gotland este un pic diferit în comparație cu orașele mari. Aici toată lumea știe acest lucru și Yttergrens Rör este un nume de firmă respectat. Firmele de instalații cooperează între ele și niciodată nu le-ar trece prin minte să angajeze oameni unele de la alte. Nu sunt necesare campanii de marketing, ceea ce contează sunt relațiile stabilite de-a lungul timpului și recomandările.

Noi nici măcar nu avem website iar anul trecut am sistat colaborarea cu firma de publicitate Finna și Eniro. Vânzătorul a spus că suntem inconștienți dar el nu are cum să înțeleagă cum se lucrează în Gotland. O lucrare bine făcută atrage după sine o altă lucrare și, astfel, publicitatea este asigurată. Datorită faptului că firma noastră este furnizorul a patru generații de aproape 100 de ani, putem spune cu mândrie că am avut grijă de numele și de clienții noștri”, a mai spus Tim.

Lui Tim îi place să fie liber, să muncească și să fie alături de clienții lui dar, pe de altă parte, îi place să facă o mulțime de alte lucruri.

Dimineața, el desenează într-un hambar și după-amiază instalează pompe de căldură în casele oamenilor. Dar, obiectivul este mereu același – clientul.

Concentrare maximă asupra clienților. Clientul – pe primul plan.

Clientul este stăpânul meu. Fără clienți, nu am ce face, nu am de lucru. Îmi respect foarte mult clienții și mă preocupă foarte mult să-i ajut, indiferent de ora din zi. Pe soția mea o cam obosește programul meu, când discut cu clienții ICA, dar așa stă treaba când lucrezi în acest domeniu. Când ești instalator, ești instalator cu normă-ntreagă”, a mai spus Tim.

Tim este convins că la fel se întâmplă și la NIBE

Am o relație foarte bună cu cei de la NIBE. Dacă-l sun pe colaboratorul meu Fredrik Bäckman în ajun de Crăciun, cu siguranță mă va suna înapoi, așa de mare încredere am în el. În plus, avem create relații foarte bune, astfel încât să-i putem ajuta și noi pe clienții noștri atunci când e cazul. Fiind o afacere mică, este foarte important să simt că mă pot baza pe cei de la NIBE și că îmi oferă ajutorul rapid, oricând am nevoie. Iar când vine vorba despre pompele de căldură, ai zice că sunt propriii copii ai firmei NIBE, așa de multă grijă au de ele”, concluzionă Tim Yttergren de la Yttergrens Rör AB din Visby.

Iti place acest articol ? Vrem si noi sa stim !
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (4 voturi, media voturilor: 5.00)
Loading...

Aboneaza-te la noutatile noastre