Select Page

VENTILATIE CU RECUPERARE DE CALDURA
SI UMIDITATE SABIANA

Ca o alternativă la schimbătorul de căldură standard, unitatile SABIANA Energy Smart sunt echipate și cu un schimbător de căldură în contracurent (ERV, schimbător de căldură entalpic sau schimbător de căldură latentă), care transmite umezeala, foarte eficient.

In spatiile de locuit cu umiditate scazuta, asigura o umiditate convenabila, datorita recuperarii suplimentare a umiditatii din aerul extras. Fluxurile de aer cald și rece sunt separate printr-o peliculă de membrană polimerică selectivă (tehnologii dpoint). Igiena este asigurata in orice moment datorita proprietatilor antimicrobiene ale membranei de polimer, se transfera doar caldura si vaporii de apa. Este exclus transferul de gaze, poluanți și mirosuri (vezi imaginea de mai jos).

schimbator-entalpic

Rata de recuperare a căldurii certificată pentru SABIANA Energy Smart cu schimbător de entalpie este de 88%Deși aceasta este mai mică decât schimbătorul de căldură standard care are o rata de 92%, nivelul crescut de umiditate în interior înseamnă un câștig de căldură latentă datorită pierderilor reduse prin evaporare. Aceasta reduce decalajul de performanță în ceea ce privește recuperarea căldurii dintre cele două sisteme.

Recuperarea umidității de până la 75% a schimbatorului entalpic asigură un climat perfect într-o cameră în orice moment, fără ca aerul să se usuce excesiv în sezonul rece. 

Acest lucru este deosebit de important pentru locuințele mai mari, cu niveluri scăzute de ocupare, deoarece generarea interioară de umiditate este în dezechilibru cu cerințele de ventilație ale unei clădiri mari.

Un alt avantaj al unităților entalpice este că nivelurile scăzute de umiditate în sezonul de încălzire pot fi evitate , ceea ce se întâmplă uneori cu sistemele fara schimbatoare entalpice în locuințe mai mari, cu puțini ocupanți.

Nivelurile scăzute de umiditate ne pot afecta sănătatea și bunăstarea. De asemenea, cresc foarte mult durata de viață a virusurilor tip corona.

Umiditatea relativă ideală interioară pentru un trai sanatos este între 40 și 60% rh (relative humidity)

Descopera pachetele complete cu dimensionare si montaj profesionist

CALITATE PREMIUM SABIANA
FABRICAT COMPLET IN ITALIA

BENEFICIILE UNEI VENTILATII MECANIZATE

Sistem centralizat eficient energetic

Se instaleaza pentru a acoperi intreg volumul obiectivului

Filtreaza si reimprospateaza aerul de la interior

Filtrare F7 pentru adminisie si M5 pentru recirculare

~

Mai multa siguranta pentru tine

Sisteme dotate cu bypass automat pentru protectie

ventilatie recuperare caldura entalpic

Sanatate si igiena

Sistemul de ventilatie cu recuperare caldura entalpic garantează un schimb continuu de aer, controlul poluanților interiori, proliferarea ciupercilor, a mucegaiului și eliminarea poluanților din exterior. Prin reducerea prezenței polenului și a altor particule, garantează o calitate mai bună a vieții, chiar și pentru cei care suferă de alergii.

Nu trebuie să deschideți ferestrele, de asemenea, împiedică intrarea zgomotului și a insectelor din exterior.

Confort

Energy Smart oferă cantitatea potrivită de aer în fiecare cameră, fără a crea curenti deranjanti. Debitul de aer variază de la o valoare minimă atunci când camerele sunt goale până la o valoare maximă a capacității proiectate pentru momentele cele mai aglomerate, de exemplu, în timpul unei petreceri cu mulți oameni sau atunci când gătiți alimente care eliberează mirosuri și vapori intense. Iar schimbatorul entalpic regleaza umiditatea in functie de necesarul din casa.

Durata de viata

Ventilarea controlată și constantă este importantă pentru a preveni umiditatea, formarea mucegaiului și deteriorarea materialelor de construcție și a mobilierului. Cu clădiri noi: sistemul de ventilație reduce timpul de uscare a structurilor clădirilor, care sunt așadar locuibile mai devreme.

DISCUTA CU NOI, AVEM SOLUTIA POTRIVITA

 

  Adresa de email *

  Numar de telefon *

  Judetul dumneavoastra *

  Suprafata utila (mp) *

  Informatii suplimentare

  Permisiuni de Marketing in conformitate cu GDPR

  TRUST EURO THERM SRL va folosi informațiile pe care le furnizați pe acest formular pentru a lua legatura cu dvs, și pentru a vă oferi actualizări și informatii. Făcând click pentru a trimite acest formular, confirmați că informațiile pe care le furnizați vor fi transferate catre noi pentru procesare în conformitate cu Politica de confidențialitate & Termenii si conditiile TRUST.

  CE SPUN CLIENTII NOSTRI

  ventilatie recuperare caldura entalpic

  Ventilatie mecanizata cu recuperare si pompa de caldura pentru o casa de 180mp

  ventilatie recuperare caldura entalpic

  Pompa de caldura + ventilatie = eficienta 100% pentru o casa din Odobesti BC

  ventilatie recuperare caldura entalpic

  “Nu am mai deschis geamurile de cand am montat ventilatia mecanizata cu recuperare”

  FILTRAREA ELECTROSTATICA A AERULUI

  Modelele din gama Energy Smart PLUS pot fi echipate cu filtrul exclusiv Sabiana Crystall.

  Eficiența de filtrare ridicată este, de asemenea, combinată cu o acțiune importantă de dezinfectare bacteriană și inactivare virală, care aduce aerul tratat la cele mai înalte niveluri de calitate cerute de reglementări.

  În prezent, filtrarea electrostatică este considerată unul dintre cele mai avansate sisteme de captare a particulelor existente într-un flux de aer, capabil să asigure o eficiență ridicată și durabilă cu cele mai mari beneficii în raportul calitate / preț, având în vedere și durata sa mai mare comparativ cu orice alt tip de filtru.