Select Page

SERVICE & SUPORT


Stim ca uneori ai nevoie de ajutor pentru a rezolva o problema.
De aceea suntem aici pentru tine, si poate gasesti o solutie mai jos.

Dacă produsul dvs. se află în perioada de garanție,
atunci trebuie sa contactati intotdeauna firma de la care ati cumparat produsul.

Coduri de alarma si eroare pentru modelele

NIBE F1145, F1155, F1245, F1255, VVM320, VVM310, VVM500, SMO20, SMO40, F470, F370, F730, F750 si BA-SVM

 

CODAlarmaCauzăCum se comporta sistemulAcțiune / RezolvareIcoana
1Defecțiune senzor BT1Senzorul nu este conectat / defectTemperatura de curgere calculată este setată la temperatura minimă de curgere calculatăPropunere: Verificați senzorul și conexiunile acestuia. Vezi și schema de cabluri electrice.
2Defecțiune senzor BT2Senzorul nu este conectat / defect (retur mediu de încălzire)

Adăugare blocată. GM se calculează cu senzorul „condensator out”. Chiar dacă senzorul „condensator out” lipsește, încălzirea este blocată.

VVM 500: 1. Utilizarea BT 3 dacă este disponibilă. 2. Dacă BT 3 nu este disponibil, va fi utilizat BT63.

Propunere: Verificați senzorul și conexiunile acestuia. Vezi și schema de cabluri electrice.
3Defecțiune senzor BT3Senzorul nu este conectat / defect (retur mediu de încălzire)

Compresorul este blocat la încărcarea cu apă caldă.

VVM 500: Lăsați pompa agentului termic să meargă în funcție de viteza aleasă în meniul 5.1.19 = constant

Propunere: Verificați senzorul și conexiunile acestuia. Vezi și schema de cablare electrică.
6Defecțiune senzor BT6

Senzorul nu este conectat / defect (apă fierbinte, control)

VVM 500: Utilizarea BT54

Resetare automatăPropunere: Verificați senzorul și conexiunile acestuia. Vezi și schema de cablare electrică.
7Defecțiune senzor BT7Senzorul nu este conectat / defect (vârf de apă caldă)Resetare automatăPropunere: Verificați senzorul și conexiunile acestuia. Vezi și schema de cablare electrică.
8
10Defecțiune senzor: BT10Senzorul nu este conectat / defect (saramură)GP2 trece la viteza manuală dacă este selectat controlul automat. Se resetează automat când senzorul a funcționat corect în 60 de secunde. GP2 revine la funcționarea cu control automat.Propunere:
– Verificați senzorul și conexiunile acestuia.
11Defecțiune senzor BT11Senzorul nu este conectat / defect (condensator ieșit)Compresorul blocatPropunere: Verificați senzorul și conexiunile acestuia. Vezi și schema de cablare electrică.
12Defecțiune senzor BT12Senzorul nu este conectat / defect (retur condensator)Senzorul de alimentare (BT2) este utilizat pentru controlul temperaturii maxime a condensatorului pentru compresor. Dacă lipsește și senzorul de alimentare; modul de încălzire blocat și compresorul blocat în modul HW.Propunere: Verificați senzorul și conexiunile acestuia. Vezi și schema de cablare electrică.
14Defecțiune senzor: senzor de gaz fierbinte BT14Senzorul nu este conectat / defect (senzor de gaz fierbinte)Compresorul blocatPropunere: -Verificați senzorul și conexiunile sale. Consultați și schema de cablare electrică
16Defecțiune senzor BT16Senzorul nu este conectat / defect (evaporator)Resetare automatăPropunere: Verificați senzorul și setările acestuia. Vezi și schema de cabluri electrice.
20Sursă la sol: Defecțiune senzor AZ1-BT20
Aer evacuat: Defecțiune senzor BT20
Senzorul nu este conectat / defect (aer evacuat)Sursă la sol: Pompa (AZ1-GP2) în FLM este blocată.
Aer evacuat: resetare automată
Propunere: Verificați senzorul și conexiunile acestuia. Vezi și schema de cablare electrică.
21Sursă la sol: Defecțiune senzor AZ1-BT21
Aer evacuat: Defecțiune senzor BT21
Senzorul nu este conectat / defect (extrageți aerul)Sursă Grounde: Pompa (AZ1-GP2) în FLM este blocată.
Aer evacuat: resetare automată
Propunere: Verificați senzorul și conexiunile acestuia. Vezi și schema de cablare electrică.
22Defecțiune senzor DEW-BT6Senzorul nu este conectat / defect (senzor de apă caldă, control în încălzitorul de apă suplimentar)
23Defecțiune senzor AZ30-BT22 senzor aer alimentatHeatpump nu are nicio conexiune cu senzorul de aer alimentat în ERS (AZ30)Compresorul blocatPropunere: -Verificați senzorul și conexiunile sale. Consultați și schema de cablare electrică
25Defecțiune senzor BT25Senzorul nu este conectat / defect (revenirea mediului de căldură extern)Aditiv extern blocatPropunere: Verificați senzorul și conexiunile acestuia. Consultați și programul de depistare a defecțiunilor pentru produsul curent.
26Defecțiune senzor AZ1-BT26Senzorul nu este conectat / defect (saramură, colector intrat)Pompa (AZ1-GP2) în FLM este blocată.Propunere: Verificați senzorul și conexiunile acestuia. Consultați și programul de depistare a defecțiunilor pentru produsul curent.
27Defecțiune senzor BP8Senzorul nu este conectat / defect (senzor de presiune scăzută)Compresorul blocatPropunere: Verificați senzorul și conexiunile acestuia.
28Defecțiune senzor BT71Senzorul nu este conectat / defect (retur mediu de încălzire extern)Fara actiune. Togehter cu alarmă 25; căldura este blocată.Propunere: Verificați senzorul și conexiunile acestuia.
29Defecțiune senzor BT29Senzorul nu este conectat / defect (temperatura uleiului compresorului)Compresorul blocatPropunere: Verificați senzorul și conexiunile acestuia.
31Defecțiune senzor BT63

Senzorul nu este conectat / defect (alimentare cu mediu de încălzire după încălzitorul cu imersie)

VVM 500: Blocarea adăugării electrice interne

Resetare automatăPropunere: Verificați senzorul și conexiunile acestuia. Vezi și schema de cablare electrică.
32Defecțiune senzor BS1Debitul de aer este în afara razei senzorului de viteză a aeruluiResetare automată. Compresorul blocat.Verificați dacă filtrul este instalat. Verificați viteza ventilatorului.
33Defecțiune senzor EP30-BT53Senzorul nu este conectat / defect (colectoare solare)Aditiv solar blocat.Propunere: Verificați senorii și conexiunile sale. Vezi și schema de cabluri electrice.
34Defecțiune senzor EP30-BT54Senzorul nu este conectat / defect (panou solar)Aditiv solar blocatPropunere: Verificați senzorul și conexiunile acestuia. Vezi și schema de cablare electrică.
35Defecțiune senzor EM1-BT52Senzorul nu este conectat / defect (temperatura cazanului)Shunt se închide. Arzătorul se oprește.Propunere: Verificați senzorul și conexiunile acestuia. Vezi și schema de cablare electrică.
36Defecțiune senzor EP21-BT2Senzorul nu este conectat / defect (senzor de alimentare, sistem de încălzire 2)Senzor de control pe retur (EP21-BT3)Propunere: Verificați senzorul și conexiunile acestuia. Vezi și schema de cablare electrică.
37Defecțiune senzor EP22-BT2Senzorul nu este conectat / defect (senzor de alimentare, sistem de încălzire 3)Senzor de control pe retur (EP22-BT3)Propunere: Verificați senzorul și conexiunile acestuia. Vezi și schema de cablare electrică.
38Defecțiune senzor EP23-BT2Senzorul nu este conectat / defect (senzor de alimentare, sistem de încălzire 4)Senzor de control pe retur (EP23-BT3).Propunere: Verificați senzorul și conexiunile acestuia. Vezi și schema de cablare electrică.
39Eroare senzor EQ1-BT64Senzorul nu este conectat / defect (saramură, alimentare)Saramura blocată, șuntul de saramură se închide.Propunere: Verificați senzorul și conexiunile acestuia. Vezi și schema de cablare electrică.
40Compresorul fază 1 lipseșteFaza compresorului lipsește sau a fost sub 160V în mai mult de 30 de minute.Compresorul blocatPropunere: Verificați faza. Resetați faza.
41Compresorul faza 2 lipseșteFaza compresorului lipsește sau a fost sub 160V în mai mult de 30 de minute.Compresorul blocatPropunere: Verificați faza. Resetați faza.
42Compresorul faza 3 lipseșteFaza compresorului lipsește sau a fost sub 160V în mai mult de 30 de minute.Compresorul blocatPropunere: Verificați faza. Resetați faza.
43Secvență de fază defectuoasăFazele sunt conectate în ordine greșităCompresorul blocatPropunere: Reconectați secvența de fază la energia electrică primită.
44Softstart supraîncălzitSiguranțele pentru cardul soft start sunt defecteCompresorul blocat.– Siguranță defectă
– Card de pornire soft defect
Citește și: TDI Alarm 44 F1345 2013-12-18
45Protecția motorului pe o singură fază (Norvegia) a fost probabil declanșată.
50Alarma de înaltă presiuneComutatorul de înaltă presiune a declanșat în mod repetatCompresorul blocat. Resetare manuală.Circulație defectuoasă în circuitul mediului de încălzire.
Propunere:
– Purgerea pompei de căldură și sistemul de climatizare
– Verificarea pompei de agent termic de încălzire
– Deschiderea termostatelor radiatorului
– Verificarea faptului că filtrul de particule nu este blocat
– Verificarea dacă presostatul este conectat corect
Defecțiunea circuitului de răcire:
– Apelați un tehnician frigorific calificat
51Alarma de joasa presiuneF1145: Senzorul de presiune scăzută a fost sub valoarea sa limită. Altele: s-a declanșat comutatorul de joasă presiune.Compresorul blocat. Resetare manuală.Propunere: Sursă de bază: Verificați fluxul de saramură și punctul de protecție împotriva înghețului de saramură. Vezi și schema de cablare electrică. Aer evacuat: – Verificați debitul de aerisire și temperatura aerului evacuat. – Verificați dacă presostatul este conectat corect – Verificați funcția de dezghețare și senzorii care îl controlează.
52Limitator de temperaturăLimitatorul de temperatură s-a declanșatÎncălzitorul de imersiune este blocat. Resetare manuală.Propunere – Verificați dacă există aer în sistem. – Verificați dacă debitul mediului de încălzire este corect. – Resetare manuală a limitatorului de temperatură. Vezi și schema de cablare electrică.
53Comutator de nivelS-a declanșat comutatorul de nivel saramură / presostatCompresorul și pompa de saramură sunt blocate.Propunere: Verificați și sigilați orice scurgeri în circuitul colectorului.
54S-a declanșat întrerupătorul de protecție a motorului.Propunere: Verificați conexiunile de cablare ale compresorului. Resetare manuală.
55Alarma de gaz fierbinteComperssorul a fost oprit deoarece temperatura gazului fierbinte și-a depășit limitele.Compresorul blocat. Resetare manuală.Propunere:
Sursă la sol: Apelați un tehnician frigorific calificat.
Aer evacuat: vezi alarma numărul 50, alarmă de înaltă presiune.
56Număr de serie incorectNumărul de serie nu existăCompresorul oprit și releul dezactivatPropunere: Verificați numărul de serie
57Firmware incorectNumărul de serie și firmware-ul nu se potrivesc.Compresorul este blocat și releul se dezactivează.Propunere: Asigurați-vă că firmware-ul este proiectat pentru produs și numărul de serie.
58PresostatS-au declanșat comutatorul de presiune înaltă sau joasă.Compresorul blocat.Circulație defectuoasă în mediul de încălzire sau în circuitul colector.
Propunere:
– Purgerea pompei de căldură, sistemul de climatizare și circuitul colectorului
– Verificarea punctului de îngheț al saramurii
– Verificarea mediului de încălzire și a pompei de saramură
– Deschiderea oricăror termostate ale radiatorului
– Verificarea faptului că filtrul de particule nu este blocat
– Verificarea faptului că presostatul este conectat corect
Defecțiune în circuitul de răcire:
– Apelați un tehnician frigorific calificat
60HTF scăzutTemperatura saramurii de ieșire scade sub temperatura minimă setată și se selectează alarma.Compresorul blocat.Propunere:
circulație defectuoasă în circuitul de saramură
– Verificați pompa de saramură
– Verificați dacă saramura este sângerată. Limita minimă se modifică de obicei numai la instalațiile de apă subterană și la sistemele deschise.
63Debit de aer scăzutDebit de aer prea mic la senzorul de debit BS1Compresorul blocatVerificați filtrul de aer, viteza ventilatorului și debitul de aer
64Temperatura scăzută a aerului evacuatTemperatura aerului evacuat a fost sub 16 ° C și nu a crescut peste 17 ° C în decurs de 60 de minute.Compresor blocat, resetare automată.
Se resetează când temperatura aerului evacuat a fost peste 17 ° C în 60 de minute.
Pentru versiunea de firmware înainte de 1770 – selectați „operație auxiliară”.
Pentru versiunea de firmware începând cu 1770 – aparatul trece automat în modul de funcționare auxiliar.
65Nivel ridicat al apei de condensareAlarma de la monitorul de nivel externCompresorul blocat– Verificați debitul din recipientul extern de apă de condensare
66Nivel ridicat al apei de condensareAlarma de la monitorul de nivel din recipientul de apă de condensareCompresorul blocat– Verificați dacă apa are un debit liber din recipient
– Recipient de apă gol
67Protecție antigel Aer de alimentareTemperatura aerului de alimentare (BT22) este sub 5 ° C.Ventilatoarele se opresc și compresorul este blocat. Orice blocare a încălzitorului cu imersiune se abrogă.

Sugestii:

– Sângerați bateria de alimentare cu aer (QM 21).

– Verificați temperatura apei și debitul către bateria de încălzire. 

68Alarmă presostatComutatorul de presiune înaltă sau joasă s-a instalat. Poate fi din cauza circulației deficitare în circuitul de încălzire, a sistemului de saramură sau a unei probleme în sistemul de refrigerare ..Compresorul blocatPropunere: – Purgeți pompa de căldură și sistemul de climatizare – Deschideți toate radiatoarele – Verificați dacă filtrul de murdărie nu este înfundat – Verificați pompa de încărcare – Verificați conexiunile presostatelor Defecțiune în sistemul de saramură – Contactați tehnicianul calificat
69Senzor de debit de aer necalibratSenzorul de debit de aer nu a fost calibratNeafectatEfectuați o reglare a ventilației și setați debitul real de aer din meniul 5.1.5.1
70Permanent. com. card de intrare eroareNu există comunicare cu placa de intrareDebitul calculat este setat la min. curgere. Resetare manuală.Propunere: Verificați conexiunile circuitelor de comunicație de pe cardul de intrare și de pe cardul de afișare.
71Permanent. com. card de bază de eroareNu există comunicare cu placa de bază (AA2 la AA26).Compresorul blocat. Resetare manuală.Propunere: Verificați conexiunile circuitelor de comunicație de pe placa de bază, de intrare și de afișare.
72Permanent. com. card de pornire soft eroareFără comunicare cu cardul softstart.Compresorul blocat.Propunere: Verificați conexiunile circuitelor de comunicație de pe cardul softstart și cardul de bază.
73Permanent. com. eroare sistem de încălzire 2Nu există comunicare cu cardul accesoriu.Accesoriu blocat.Propunere:
– Verificați sursa de alimentare care duce la cardul accesoriu.
– Verificați cablurile de comunicație care duc la placa accesorie.
– Verificați setarea dipswitch-ului.
74Permanent. com. eroare sistem de încălzire 3Fără comuniune cu cardul accesoriu.Accesoriu blocat.Propunere:
– Verificați sursa de alimentare care duce la cardul accesoriu.
– Verificați cablurile de comunicație care duc la placa accesorie.
– Verificați setarea dipswitch-ului.
75Permanent. com. card de bază de eroareNu există comunicare cu placa de bază (AA26).Compresorul blocat. Resetare manuală.Verificați conexiunile circurilor de comunicații de pe cardul de bază, de intrare și afișaj.
76Permanent. com. eroare sistem de încălzire 4Nu există comunicare cu cardul accesoriu.Accesoriu blocat.Propunere:
– Verificați sursa de alimentare care duce la cardul accesoriu.
– Verificați cablurile de comunicație care duc la placa accesorie.
– Verificați setarea dipswitch-ului.
77Permanent. com. aditiv de eroare cu șuntNu există comunicare cu cardul accesoriu.Accesoriu blocat.Propunere:
– Verificați sursa de alimentare care duce la cardul accesoriu.
– Verificați cablurile de comunicație care duc la placa accesorie.
– Verificați setarea dipswitch-ului.
78Permanent. com. grup de eroriNu există comunicare cu cardul accesoriu.Accesoriu blocat.Propunere:
– Verificați sursa de alimentare care duce la cardul accesoriu.
– Verificați cablurile de comunicație care duc la placa accesorie.
– Verificați setarea dipswitch-ului.
79Permanent. com. eroare FLMDefecțiune de comunicare permanentă cu cardul accesoriu pentru FLM.
Cablurile de comunicare către card sunt incorecte sau instalate incorect.
Defecțiune la circuitele de comunicații de pe cardul de accesorii, de intrare sau afișaj.
Adresă incorectă pe comutator.
Accesoriu blocat.Verificați cablurile și cardurile.
83Decongelare nereușită

F750:

Condițiile de oprire a dezghețului nu au fost îndeplinite de 3 ore.

F110:

F110 a realizat trei decongelări în decurs de 60 de minute.

F110:

Decongelarea a fost întreruptă. Compresorul sa oprit. Încălzitorul de imersiune sa oprit.

Propunerea F750:

– Verificați senzorii
– Verificați fluxul de aer / filtrul
– Verificați formarea gheții
– Verificați debitul de aerisire și temperatura aerului evacuat
– Verificați funcția de dezghețare și senzorii care o controlează

Propunerea F110:

– Verificați funcția de dezghețare.
– Verificați senzorii (BT16, BT76, BT77)
– Verificați electrovalva

86Permanent. com. eroare SAM 40Nicio comunicare cu cardul accesoriu pentru SAM 40 care este activat în meniul 5.2.– Verificați sursa de alimentare a cardului accesoriu.
– Verificați setarea dipswitch-ului.
– Verificați cablurile de comunicație care duc la placa accesorie.
87Permanent. com. aditiv controlat pas de eroareDefecțiune de comunicare permanentă cu cardul accesoriu cu aditiv controlat în trepte.Accesoriu blocat.Propunere: Verificați cablurile și cardurile.
88Permanent. com. eroare SolarDefecțiune de comunicare permanentă cu placa accesorie pentru Solar.
Cablurile de comunicare către card sunt incorecte sau instalate incorect.
Defecțiune la circuitele de comunicații de pe cardul de accesorii, de intrare sau afișaj.
Adresă incorectă pe comutator.
Accesoriu blocat.Propunere: Verificați cablurile și cardurile.
89Permanent. com. eroare HPACEroare de comunicare permanentă cu cardul accesoriu pentru HPAC. Cablurile de comunicare către card sunt incorecte sau instalate incorect. Defecțiune la circuitele de comunicații de pe cardul de accesorii, de intrare sau afișaj. Adresă incorectă pe comutator.Accesoriu blocat.Propunere: Verificați cablurile și cardurile.
90Permanent. com. pompa apei subterane de defectDefecțiune permanentă de comunicare cu cardul accesoriu pentru pompa de apă subterană.
Cablurile de comunicare către card sunt incorecte sau instalate incorect.
Defecțiune la circuitele de comunicații de pe cardul de accesorii, de intrare sau afișaj.
Adresă incorectă pe comutator.
Accesoriu blocat.Propunere: Verificați cablurile și cardurile.
91Permanent. com. eroare HWCDefecțiune de comunicare permanentă cu cardul accesoriu pentru circulația apei calde.
Cablurile de comunicare către card sunt incorecte sau instalate incorect.
Defecțiune la circuitele de comunicații de pe cardul de accesorii, de intrare sau afișaj.
Adresă incorectă pe comutator.
Accesoriu blocat.Propunere: Verificați cablurile și cardurile.
92Permanent. com. eroare DEWDefecțiune de comunicare permanentă cu cardul accesoriu pentru DEW.
Cablurile de comunicare către card sunt incorecte sau instalate incorect.
Defecțiune la circuitele de comunicații de pe cardul de accesorii, de intrare sau afișaj.
Adresă incorectă pe comutator.
Accesoriu blocat.Propunere: Verificați cablurile și cardurile.
93Permanent. com. eroare răcire cu 2 conducteDefecțiune permanentă de comunicare cu cardul accesoriu pentru răcirea cu 2 conducte.
Cablurile de comunicare către card sunt incorecte sau instalate incorect.
Defecțiune la circuitele de comunicații de pe cardul de accesorii, de intrare sau afișaj.
Adresă incorectă pe comutator.
Accesoriu blocat.Propunere: Verificați cablurile și cardurile.
94Permanent. com. eroare PCS44Defecțiune de comunicare permanentă cu cardul accesoriu pentru răcirea pasivă cu 4 conducte.
Cablurile de comunicare către card sunt incorecte sau instalate incorect.
Defecțiune la circuitele de comunicații de pe cardul de accesorii, de intrare sau afișaj.
Adresă incorectă pe comutator.
Accesoriu blocat.Propunere: Verificați cablurile și cardurile.
95Permanent. Com. Eroare FJVMEroare de comunicare permanentă cu FJVM.Accesoriu blocat.Propunere: Verificați cablurile și cardurile.
96Permanent. Com. Unitate de cameră, zona 1Eroare de comunicare permanentă cu unitatea de cameră, zona 1.Unitatea de cameră este blocată.Propunere: Verificați cablurile de comunicație.
97Permanent. Com. Unitate de cameră, zona 2Eroare de comunicare permanentă cu unitatea de cameră, zona 2Unitatea de cameră este blocată.Propunere: Verificați cablurile de comunicație.
98Permanent. Com. unitate de cameră, zona 3Eroare de comunicare permanentă cu unitatea de cameră, zona 3Unitatea de cameră este blocată.Propunere: Verificați cablurile de comunicație
99Permanent. Com. unitate de cameră, zona 4Eroare de comunicare permanentă cu unitatea de cameră, zona 4.Unitatea de cameră este blocatăPropunere: Verificați cablurile de comunicație.
100Permanent. Com. invertor de eroareEroare de comunicare permanentă cu invertorulCompresorul blocatPropunere:
– Verificați sursa de alimentare care duce la invertor și cablurile de comunicații.
101Defecțiune senzor BT1Senzorul lipsește temporarPropunere: Verificați senzorii și conexiunile
102Defecțiune senzor BT2Senzorul lipsește temporarPropunere: Verificați senzorii și conexiunile
103Defecțiune senzor BT3Senzorul lipsește temporarPropunere: Verificați senzorii și conexiunile
104Defecțiune senzor BT4Senzorul lipsește temporarPropunere: Verificați senzorii și conexiunile
105Defecțiune senzor BT5Senzorul lipsește temporarPropunere: Verificați senzorii și conexiunile
106Defecțiune senzor BT6Senzorul lipsește temporarPropunere: Verificați senzorii și conexiunile
107Defecțiune sensro BT7Senzorul lipsește temporarPropunere: Verificați conexiunile senzorilor
108Defecțiune senzor BT8Senzorul lipsește temporarPropunere: Verificați senzorii și conexiunile
109Defecțiune senzor BT9Senzorul lipsește temporarPropunere: Verificați senzorii și conexiunile
110Defecțiune senzor BT10Senzorul lipsește temporarPropunere: Verificați senzorii și conexiunile
111Defecțiune senzor BT11Senzorul lipsește temporarPropunere: Verificați senzorii și conexiunile
112Defecțiune senzor BT12Senzorul lipsește temporarPropunere: Verificați senzorii și conexiunile
113Defecțiune senzor BT13Senzorul lipsește temporarPropunere: Verificați senzorii și conexiunile
114Defecțiune senzor BT14Senzorul lipsește temporarPropunere: Verificați senzorii și conexiunile
115Defecțiune senzor BT15Senzorul lipsește temporarPropunere: Verificați senzorii și conexiunile
116Defecțiune senzor BT16Senzorul lipsește temporarPropunere: Verificați senzorii și conexiunile
117Defecțiune senzor BT17Senzorul lipsește temporarPropunere: Verificați senzorii și conexiunile
118Defecțiune senzor BT18Senzorul lipsește temporarPropunere: Verificați senzorii și conexiunile
119Defecțiune senzor BT19Senzorul lipsește temporarPropunere: Verificați senzorii și conexiunile
120Defecțiune senzor BT20Senzorul lipsește temporarPropunere: Verificați senzorii și conexiunile
123Defecțiune senzor AZ30-BT23 senzor aer exteriorHeatpump nu are nicio legătură cu senzorul de aer alimentat din ERSVentilatorul de alimentare cu aer și evacuare este opritPropunere: -Verificați senzorul și conexiunile sale. Consultați și schema de cablare electrică
130Com.flt PCA Accesorii climatice sistem 5Comunicarea către cardul accesoriu lipsește. Mai din cauza unei tulburări externe temporare, de ex. tunetAccesoriul este blocat. Resetare manuală.

Propunere:

– Verificați sursa de alimentare care duce la cardul accesoriu. 

– Verificați cablurile de comunicație care duc la placa accesorie. 

– Verificați setarea dipswitch-ului.

131Com.flt PCA Accesorii climatice sistem 6Comunicarea către cardul accesoriu lipsește. Mai din cauza unei tulburări externe temporare, de ex. tunetAccesoriul este blocat. Resetare manuală.

Propunere:

– Verificați sursa de alimentare care duce la cardul accesoriu. 

– Verificați cablurile de comunicație care duc la placa accesorie. 

– Verificați setarea dipswitch-ului.

132Com.flt PCA Accesorii climatice 7Comunicarea către cardul accesoriu lipsește. Mai din cauza unei tulburări externe temporare, de ex. tunetAccesoriul este blocat. Resetare manuală.

Propunere:

– Verificați sursa de alimentare care duce la cardul accesoriu. 

– Verificați cablurile de comunicație care duc la placa accesorie. 

– Verificați setarea dipswitch-ului.

133Com.flt PCA Accesorii climatice sistem 8Comunicarea către cardul accesoriu lipsește. Mai din cauza unei tulburări externe temporare, de ex. tunetAccesoriul este blocat. Resetare manuală.

Propunere:

– Verificați sursa de alimentare care duce la cardul accesoriu. 

– Verificați cablurile de comunicație care duc la placa accesorie. 

– Verificați setarea dipswitch-ului.

140Compresorul faza 1 lipseșteFaza 1 a compresorului a lipsit pe scurtPropunere: nu este necesară nicio acțiune. Verificați eventual faza compresorului.
141Compresorul faza 2 lipseșteFaza 2 a compresorului a lipsit pe scurtPropunere: nu este necesară nicio acțiune. Verificați eventual faza compresorului.
142Compresorul faza 3 lipseșteFaza 3 a compresorului a lipsit pe scurtPropunere: nu este necesară nicio acțiune. Verificați eventual faza compresorului.
145Eroare temporară de fază generalăProblemă temporară cu comunicarea de pe placa de bază la protecția motoruluiPropunere: Verificați cablurile / cardurile
146Accesoriul ERS este blocat de monitorul de nivel.Accesoriul ERS 1 este blocat de monitorul de nivelAccesoriul este blocat. Resetați automat când blocarea se opreștePropunere: Verificați difuzorul / scurgerea și sifonul
147Accesoriul ERS este blocat de monitorul de nivel.Accesoriul ERS 2 este blocat de monitorul de nivelAccesoriul este blocat. Resetați automat când blocarea se opreștePropunere: Verificați difuzorul / scurgerea și sifonul
148Accesoriul ERS este blocat de monitorul de nivel.Accesoriul ERS 3 este blocat de monitorul de nivelAccesoriul este blocat. Resetați automat când blocarea se opreștePropunere: Verificați difuzorul / scurgerea și sifonul
149Accesoriul ERS este blocat de monitorul de nivel.Accesoriul ERS 4 este blocat de monitorul de nivelAccesoriul este blocat. Resetați automat când blocarea se opreștePropunere: Verificați difuzorul / scurgerea și sifonul
150Condensator ridicat afarăCondensatorul ieșit a atins temperatura maximă permisăResetare automată
151Sen flt: CL11-BT51 senzor de temperatură piscinăSenzorul nu este conectat / defect (senzorul de temperatură al piscinei, piscina 1)Se oprește pompa de piscină (GP19)Propunere: -Verificați senzorul și conexiunile sale. Consultați și schema de cablare electrică
152Sen flt: CL12-BT51 senzor de temperatură piscinăSenzorul nu este conectat / defect (senzorul de temperatură al piscinei, piscina 2)Se oprește pompa de piscină (GP19)Propunere: -Verificați senzorul și conexiunile sale. Consultați și schema de cablare electrică
155Alarma de gaz fierbinteGazul fierbinte (BT14) a fost temporar peste 135 ° CCompresorul sa oprit. Resetați automat când gazul fierbinte este sub 90 ° C.Propunere:
– Contactați un tehnician de service calificat.
156Low LP rece
158Temperatură scăzută de decongelareTemperatura la dezgheț (BT76) este sub -25 ° C.Decongelarea a fost întreruptă. Compresorul sa oprit.Propunere:
– Verificați funcția de dezghețare
– Verificați senzorul de dezghețare (BT76)
– Verificați electrovalva
159Temperatura ridicată a evaporatoruluiTemperatura evaporatorului (BT16) a depășit 50 ° C.Compresorul sa oprit. Decongelarea a fost întreruptă.Propunere:
– Verificați funcția de dezghețare
– Verificați senzorul evaporatorului (BT16)
– Verificați electrovalva 
160HTFout scăzutSaramura a atins temperatura minimă setatăResetare automată
161HTFin ridicatSaramura a atins temperatura maximă setatăResetare automată
162Condensator ridicat afarăCondensatorul ieșit a atins temperatura maximă permisăResetare automată
163Condensator ridicat înCondensatorul depășește temperatura maximăResetare automată
164Temperatura scăzută a aerului evacuatVezi alarma 64Resetare automată atunci când temperatura depășește 17 ° C sub X minute
165Presiune scăzută în sistemul climaticMonitorul de presiune extern pentru sistemul climatic indică o presiune scăzută. Revedeți presiunea și umpleți, dacă este necesar.Fara actiunePropunere: verificați presiunea din sistemul climatic
166Anod electric incorectDefecțiune la anodul electricPropunere:
– Verificați anodul electric, placa de circuit la anodul electric și cablurile la anodul electric.
170Com. card de intrare eroareComunicarea cu cardul de intrare lipsește temporarPropunere: Verificați cablurile / cardurile
171Com. card de bază de eroareComunicarea cu cardul de bază lipsește temporarPropunere: Verificați cablurile / cardurile
172Com. card de pornire soft eroareComunicarea cu cardul softstart lipsește temporarPropunere: Verificați cablurile / cardurile
173Com. eroare sistem de încălzire 2Comunicarea cu cardul accesoriu pentru sistemul climatic 2 lipsește temporarPropunere: Verificați cablurile / cardurile
174Com. eroare sistem de încălzire 3Comunicare cu card accesoriu pentru sistemul climatic 3 lipsă temporarPropunere: Verificați cablurile / cardurile
175Pornirea cardului softstartCardul softstart este pornit. Durează aproximativ 20 secPropunere: Verificați cablurile / cardurile
176Com. eroare sistem de încălzire 4Comunicarea cu cardul accesoriu pentru sistemul climatic 4 lipsește temporarPropunere: Verificați cablurile / cardurile
177Com. adăugare eroare cu supapă de amestecareComunicare cu card accesoriu pentru căldură suplimentară controlată de supapă de amestec lipsă temporarPropunere: Verificați conexiunile, cablurile și cardurile.
178Com. grup de eroriComunicare cu card accesoriu pentru piscină lipsă temporarPropunere: Verificați cablurile / cardurile
179Com. eroare FLMComunicarea cu accesoriul FLM lipsește temporarPropunere: Verificați cablurile / cardurile
180Înghețați protProtecție împotriva înghețului activă. Se întâmplă dacă temperatura exterioară este sub 3 grade și nu este permisă încălzirea.Permite încălzirea camerei
181Creșterea periodică a eșuatCreșterea periodică nu a atins temperatura de oprire în 5 ore
182Monitor de încărcare activatUnul sau mai mulți pași de alimentare nu pot fi activați deoarece curentul în cel puțin o fază este prea marePropunere: Verificați sarcina fazei. Poate necesita o siguranță principală mai mare.
183DecongelareDecongelare în cursFara actiune
184Filtru alarmaFiltrul de aer are nevoie de curățarePropunere: Curățați filtrul de aer și reporniți pompa de căldură.
185Antigel de alimentare cu aerTemperatura aerului de alimentare (BT22) sau temperatura de retur de la bateria de încălzire (BT69) este sub 5 ° C.Ventilatoarele oprite și compresorul blocat. Orice blocaj al încălzitorului cu imersiune este ridicat.– Verificați temperatura apei și debitul către bateria de încălzire.
187Com. pasul de eroare a controlat căldura suplimentarăDefecțiune temporară de comunicare cu cardul accesoriu cu căldură suplimentară controlată în treptePropunere: Verificați cablurile / cardurile
188Com. vina solarăDefecțiune temporară de comunicare cu card accesoriu cu solarPropunere: Verificați cablurile / cardurile
189Com. eroare HPACEroare de comunicare temporară cu card accesoriu cu HPACPropunere: Verificați cablurile / cardurile
190Com. eroare pompă de apă subteranăDefecțiune temporară de comunicare cu card accesoriu cu pompă de apă subteranăPropunere: Verificați cablurile / cardurile
191Com. eroare HWCDefecțiune temporară de comunicare cu card accesoriu cu circulație apă caldăPropunere: Verificați cablurile / cardurile
192Com. eroare 2 racire conductaDefecțiune de comunicare temporară cu card accesoriu cu răcire cu 2 conductePropunere: Verificați cablurile / cardurile
193Com. Eroare DEWDefecțiune temporară de comunicare cu cardul accesoriu DEWPropunere: Verificați cablurile / cardurile
194Com. Eroare PCD4Defecțiune temporară de comunicare cu card accesoriu cu răcire cu 4 conductePropunere: Verificați cablurile / cardurile
195Com. eroare FJVMEroare de comunicare temporară cu FJVMPropunere: Verificați cablurile / cardurile
196Com. unitatea de cameră zona 1Defecțiune temporară de comunicare cu zona 1 a camereiPropunere: Verificați cablurile / cardurile
197Com. camera 2 zona 2Eroare temporară de comunicare cu zona 2 a camereiPropunere: Verificați cablurile / cardurile
198Com. unitatea de cameră zona 3Defecțiune temporară de comunicare cu zona 3 a camereiPropunere: Verificați cablurile / cardurile
199Com. unitatea de cameră zona 4Defecțiune temporară de comunicare cu zona 4 a camereiPropunere: Verificați cablurile / cardurile
200Com. invertor de eroare
201Alarma invertoruluiInvertorul indică alarmaConsultați capitolul Depanare din manualul de service SEM NIBE F750 pentru specificațiile defecțiunilor. Codul de alarmă se află în jurnalul de alarmă în F750 între paranteze.
202Defecțiunea invertoruluiInvertorul indică alarmaConsultați capitolul Depanare din manualul de service: SEM NIBE F750 pentru specificațiile defecțiunilor. Codul de alarmă se află în jurnalul de alarmă în F750 între paranteze.
203Eroare de tip I a invertoruluiDefecțiune inveter permanentă tip IConsultați meniul 6 al tabului de alarmă pentru codul de eroare. Consultați capitolul Depanare din manualul de service: SEM NIBE F750 pentru specificațiile defecțiunilor.
204Eroare tip invertor IIDefecțiune permanentă a invertorului de tip IIConsultați meniul 6 al tabului de alarmă pentru codul de eroare. Consultați capitolul Depanare din manualul de service: SEM NIBE F750 pentru specificațiile defecțiunilor.
205Eroare tip invertor IIIDefecțiune permanentă a invertorului de tip IIIConsultați meniul 6 al tabului de alarmă pentru codul de eroare. Consultați capitolul Depanare din manualul de service: SEM NIBE F750 pentru specificațiile defecțiunilor.
206Permanent. com. eroare HW-confortNicio comunicare cu cardul accesoriu timp de 15 secPropunere:
– Verificați sursa de alimentare care duce la cardul accesoriu.
– Verificați cablurile de comunicație care duc la placa accesorie.
– Verificați setarea dipswitch-ului.
207Com. eroare HW-confortFără comunicare cu accesoriulPropunere: Verificați cablurile / cardurile
208Com. eroare Acc-EB1Nicio comunicare cu cardul accesoriu timp de 15 secVVM 500:
– Verificați cablurile de comunicație
– Verificați setările dip switch-ului
209Com. eroare ACC-EPxx3 erori de comunicare la rând cu cardul accesoriuAdăugare de blocare
213Eroare de tip I a invertoruluiDefecțiune temporară a invertoruluiInvertor blocat. Dacă alarma este activă mai mult de 1 oră, alarma va trece la alarma 203 (eroare permanentă a invertorului tip II)
214Eroare tip invertor IIDefecțiune temporară a invertorului de tip IICompresorul blocat. Dacă alarma este activă mai mult de 1 oră sau dacă alarma este activată de 3 ori în 2 ore, alarma va trece la alarma 204 (defecțiunea permanentă a invertorului tip II)
215Eroare tip invertor IIIDefecțiune temporară a invertorului de tip IIICompresorul blocat. Dacă alarma este activă mai mult de 1 oră sau dacă alarma este activată de 3 ori în 2 ore, alarma va trece la alarma 204 (defecțiunea permanentă a invertorului tip II)
216Alarma invertor tip IIInvertor incorect Resetare manuală în meniu. Compresorul blocat.

Sugestie:

– Actualizați firmware-ul la cel puțin versiunea:

F1155, F1255v7740R4
F2120v431
F750v7679R4
F730v7696R6

– Înlocuiți invertorul

220Alarma de înaltă presiunePompa de căldură (unitate exterioară selectată) care trimite mesajul de eroare către controlerCompresorul blocatConsultați depanarea pentru unitatea exterioară selectată.
221Alarma de joasa presiunePompa de căldură (unitate exterioară selectată) care trimite mesajul de eroare către controlerComperssor blocat.Consultați depanarea pentru unitatea exterioară selectată.
222Alarma de protectie a motoruluiPompa de căldură (unitate exterioară selectată) care trimite mesajul de eroare către controlerCompresorul blocatConsultați depanarea pentru unitatea exterioară selectată.
223Alarma de comunicarePompa de căldură (unitate exterioară selectată) care trimite mesajul de eroare către controlerCompresorul blocatConsultați depanarea pentru unitatea exterioară selectată.
Citiți mai multe în: TDI 20141023
224Eroare ventilatorPompa de căldură (unitate exterioară selectată) care trimite un mesaj de eroare către controlerCompresorul blocatConsultați depanarea pentru unitatea exterioară selectată.
225Debit / returPompa de căldură (unitate exterioară selectată) care trimite mesajul de eroare către controlerCompresorul blocatConsultați depanarea pentru unitatea exterioară selectată.
227Defecțiune senzorPompa de căldură (unitate exterioară selectată) care trimite mesajul de eroare către controlerCompresorul blocatConsultați depanarea pentru unitatea exterioară selectată.
228Defecțiune de dezghețarePompa de căldură (unitate exterioară selectată) care trimite mesajul de eroare către controlerCompresorul blocatConsultați depanarea pentru unitatea exterioară selectată.
229Timpi scurți de funcționare pentru compresorCompresorul s-a oprit de trei ori la rând, la scurt timp după pornireCompresorul blocat– Deschideți supapele termostatice pentru a asigura circulația în sistemul de încălzire
– Purgeți sistemul de climatizare și pompa de căldură
– Verificați filtrul din sistemul de climatizare și ventilația posibilă
– Verificați temperatura de pornire și oprire pentru încărcarea cu apă caldă
– Verificați pompa de agent de încălzire
– Verificați circuitul de răcire
230Alarma de gaz fierbintePompa de căldură (unitate exterioară selectată) care trimite mesajul de eroare către controlerCompresorul blocatConsultați depanarea pentru unitatea exterioară selectată.
231Eroare de secvență de fazăPompa de căldură (unitate exterioară selectată) care trimite mesajul de eroare către controlerCompresorul blocatConsultați depanarea pentru unitatea exterioară selectată.
232Evaporare scăzutăPompa de căldură (unitate exterioară selectată) care trimite mesajul de eroare către controlerCompresorul blocatConsultați depanarea pentru unitatea exterioară selectată.
236Defecțiune senzor AZ2-BT20Senzorul nu este conectat / defect (aer evacuat)Pompa de circulație (AZ1-GP2) în FLM blocatăPropunere: Verificați senzorul și conexiunile acestuia
237Defecțiune senzor AZ2-BT21Senzorul nu este conectat / defect (evacuare)Pompa de circulație (AZ1-GP2) în FLM blocatăPropunere: Verificați senzorul și conexiunile acestuia
238Defecțiune senzor AZ2-BT26Senzorul nu este conectat / defect (colector de saramură intrat)Pompa de circulație (AZ1-GP2) în FLM blocatăPropunere: Verificați senzorul și conexiunile acestuia
239Defecțiune senzor AZ3-BT20Senzorul nu este conectat / defect (evacuare)
240Defecțiune senzor AZ3-BT21Senzorul nu este conectat / defect (evacuare)Pompa de circulație (AZ1-GP2) în FLM blocatăPropunere: Verificați orice senzor și conexiunile acestuia
241Defecțiune senzor AZ3-BT26Senzorul nu este conectat / defect (colector de saramură intrat)Pompa de circulație (AZ1-GP2) în FLM blocatăPropunere: Verificați senzorul și conexiunile acestuia
242Defecțiune senzor AZ4-BT20Senzorul nu este conectat / defect (evacuare)Pompa de circulație (AZ1-GP2) în FLM blocatăPropunere: Verificați senzorul și conexiunile acestuia
243Defecțiune senzor AZ4-BT21Senzorul nu este conectat / defect (evacuare)Pompa de circulație (AZ1-GP2) în FLM blocatăPropunere: Verificați senzorul și conexiunile acestuia
244Defecțiune senzor AZ4-BT26Senzorul nu este conectat / defect (colector de saramură intrat)Pompa de circulație (AZ1-GP2) în FLM blocatăPropunere: Verificați senzorul și conexiunile acestuia
245Com. eroare FLM 2Nicio comunicare temporară cu accesoriul FLM 2Accesoriu blocatPropunere:
– Verificați siguranțele, sursa de alimentare care duce la cardul accesoriu.
– Verificați cablurile de comunicație care duc la placa accesorie.
– Verificați setarea dipswitch-ului.
246Com. eroare FLM 3Fără comunicare temporar cu accesoriul FLM3Accesoriu blocatPropunere:
– Verificați siguranțele, sursa de alimentare care duce la cardul accesoriu.
– Verificați cablurile de comunicație care duc la placa accesorie.
– Verificați setarea dipswitch-ului.
247Com. eroare FLM 4Nicio comunicare temporară cu accesoriul FLM4Accesoriu blocatPropunere:
– Verificați siguranțele, sursa de alimentare care duce la cardul accesoriu.
– Verificați cablurile de comunicație care duc la placa accesorie.
– Verificați setarea dipswitch-ului.
248Eroare de comunicareNu există conexiune între unitatea de afișare și placa de bazăCompresorul și pompa de încărcare au fost oprite– Verificați cablul de comunicație între unitatea de afișare și placa de bază
250Com.error ACC-SMS 40Fără comunicare temporar cu cardul accesoriuAccesoriu blocatConsultați depanarea IHB SMS 40
251Com. eroare ACC Modbus 40Fără comunicare temporar cu cardul accesoriuAccesoriu blocatConsultați depanarea IHB SMS 40
252Com. Sclav de eroareNicio comunicare temporară cu pompa de căldură slaveCompresorul în sclav blocatPropunere: Verificați setările slave în meniul 5.2.2, cablurile de comunicații și conexiunile sale.
Citiți mai multe în: TDI 20141023
253Defecțiune senzor QZ1-BT70Senzorul nu este conectat / defect (debitul de apă caldă)Supapa de amestecare se închidePropunere: Verificați senzorul și conexiunile acestuia
255Alarma de protectie motor, pompa saramuraS-a declanșat protecția motorului pe pompa de saramurăCompersor curent blocat. Resetare automată.Circulație defectuoasă în circuitul de saramură:
– verificați pompa de saramură
– ventilați sistemul de saramură
– verificați filtrul de particule pentru a nu se înfunda
– verificați cablurile pompei de saramură și conexiunile cu pompa de căldură
257Com. eroare ACS45Fără comunicare temporar cu cardul accesoriuAccesoriu blocatPropunere:
– Verificați siguranțele, sursa de alimentare care duce la cardul accesoriu.
– Verificați cablurile de comunicație care duc la placa accesorie.
– Verificați setarea dipswitch-ului.
258Eroare senzor EQ1-BT57Senzorul nu este conectat / defect (saramură de răcire)Propunere: Verificați senzorul și conexiunile acestuia
259Eroare senzor EQ1-BT75Senzorul nu este conectat / defect (pompa de căldură cu debit de răcire)Propunere: Verificați senzorul și conexiunile acestuia
261Această alarmă a fost generată de pompa de căldurăAbaterea temperaturii pe senzorul schimbătorului de căldură (Tho-R1 / R2) de cinci ori în 60 de minute sau continuu în 60 de minuteCompresorul blocatPropunere:
– Senzor de defect
– Circulație insuficientă a aerului
– Schimbătorul de căldură este înfundat
– Card de control defect EB101
– Cantitate prea mare de agent frigorific
262Această alarmă a fost generată de pompa de căldurăTranzistor de putere de supraîncălzireCompresorul blocatPuterea de 15 V a invertorului PCB este instabilă.
263Această alarmă a fost generată de pompa de căldurăTensiune incorectă din invertorCompresorul blocatPropunere:
– Întreruperi la puterea de intrare
– Supapă de serviciu închisă
– Cantitate insuficientă de agent frigorific
– Defecțiune la compresor
– Placă de circuit defectă pentru invertor în EB101
264Această alarmă a fost generată de pompa de căldurăComunicarea între placa de circuit pentru invertor și placa de control este întreruptăCompresorul blocatPropunere:
– Întreruperea conexiunii între carduri
– Placă de circuit defectă pentru invertor în EB101
– Card de control defect EB101
265Această alarmă a fost generată de pompa de căldurăEroare continuă la tranzistorul de putere timp de 15 minuteCompresorul blocatPropunere:
– Defect motor ventilator
– Defect placa de circuit pentru invertor în EB101
266Această alarmă a fost generată de pompa de căldurăCantitate redusă de agent frigorificCompresorul blocatPropunere:
– Supapă de serviciu închisă
– Contact slăbit pe senzor (BT15, BT3)
– Senzori de defect (BT15, BT3)
– Cantitate prea mică de agent frigorific
267Această alarmă a fost generată de pompa de căldurăEroare invertor, eșec la pornireCompresorul blocatPropunere:
– Placă de circuit defectă pentru invertor în EB101
– Card de control defect EB101
– Defecțiune la compresor
268Această alarmă a fost generată de pompa de căldurăModul A / F de supracurent, invertorCompresorul blocat– Pană bruscă de curent
270Preîncălzitorul compresorului este activPreîncălzițiCompresorul este în modul de preîncălzire până la BT29> BP8 + 10 ° C
270PreîncălzirePreîncălzirea compresorului este activăCompresorul este blocat. Resetare automată.
271Aer rece exterior EB 101EB 101 trimiterea mesajului către controlerCompresorul blocat
272Aer cald în aer liberEB 101 trimiterea mesajului către controlerCompresorul blocat
273HW-start și HW-stop au fost resetate la setările din fabricăReglarea setărilor pentru apa caldă din cauza timpului scurt de funcționareHW-start și HW-stop pentru economie și normal au fost resetate la setările din fabrică
274Faza compresorului supraîncărcatăMonitorul de încărcare a făcut ca compresorul să nu funcționeze cu puterea dorită.
275Faza compresorului supraîncărcată de mult timpMonitorul de încărcare a făcut ca compresorul să nu funcționeze cu puterea dorită.
276Eroare de comunicare cu saramură controlată de șuntComunicarea către cardul accesoriu lipseșteAccesoriul este blocatPropunere: – Verificați siguranțele și conexiunea către placa accesorie – Verificați dacă cablurile de comunicație sunt conectate corect – Verificați setările switch-ului dip
277Această alarmă a fost generată de pompa de căldurăSchimbător MHI defecțiune senzorCompresorul blocatPropunere:
– Schimbător de căldură de defect al senzorului F2040, THO-R1 (BT16) / THO-R2 EB101
– Card de control defect EB101
278Această alarmă a fost generată de pompa de căldurăDefecțiune senzor aer ambient MHICompresorul blocatPropunere:
– Senzor senzor de temperatură externă senzor Tho-A (BT28) EB101
– Card de control defect EB101
279Această alarmă a fost generată de pompa de căldurăDefecțiune senzor descărcare MHICompresorul blocatPropunere:
– Senzor de eroare hotgas BT14 (Tho-D) EB101
– Card de control defect EB101
280Această alarmă a fost generată de pompa de căldurăDefecțiune senzor MHI de aspirațieCompresorul blocatPropunere:
– Gaz de aspirație a defectului senzorului BT17 (Tho-S) EB101
– Card de control al defectului EB101
281Această alarmă a fost generată de pompa de căldurăDefecțiune senzor MHI LPCompresorul blocatPropunere:
– Senzor senzor de presiune scăzută defect BP2 (LTP) EB101
– Card de control defect EB101
– Eroare în circuitul frigorific EB101
282Eroare de com. ACC.-EQ1Au apărut trei erori de comunicare la rând față de cardul accesoriu ACS 310Accesoriu blocat. Eroare de comunicare temporară.
283Com. Eroare Acc.-EQ1Eroare de comunicare permanentă ACS310Accesoriu blocatPropunere:
– Verificați cablurile de comunicație
– Verificați setările dipswitch-ului
290Alarma ventilatoruluiSemnalul de viteză (semnal de tahometru) de la ventilator indică faptul că viteza ventilatorului este zero.– Compresorul sa oprit. 
– Încălzitorul de imersiune sa oprit.
– Decongelarea sa oprit.
Verificați ventilatorul, cablurile și conexiunile și placa de bază.
291Alarma pompei de încărcareSemnalul de viteză (semnalul tahometric) de la pompa de încărcare indică faptul că viteza pompei de încărcare este zero.– Compresorul sa oprit.
– Încălzitorul de imersiune sa oprit.
– Decongelarea sa oprit.
Verificați pompa de încărcare, cablurile și conexiunile și cardul de bază.
292Sen plat: BT74 senzor de răcire / căldurăSenzorul nu este conectat / defect (senzor de răcire / încălzire)Fara actiunePropunere: -Verificați senzorul și conexiunile sale. Consultați și schema de cablare electrică
293Temperatura scăzută a aerului extrasTemperatura aerului extras (BT21) în ERS (AZ30) a fost mai mică de 0gr în 10 minuteVentilatorul de alimentare cu aer și evacuare este opritPropunere: Verificați setarea debitului și încălzirii
294Pompa de căldură nu este compatibilăAlarma apare dacă unitatea exterioară către VVM320 nu este un F2030-7, F2030-9, F2040-8, F2040-12.
Setări defectuoase ale comutatoarelor dip de pe placa de circuit.
HW blocat. Unitatea nu poate fi repornită după oprirea sursei de alimentare.Verificați conexiunile unității exterioare și setările comutatorului dip.
Citiți mai multe în: TDI 20141023 , TDI 20140813
297Com. eroare la accesoriul PCA FTXComunicarea către cardul accesoriu lipsește. Se poate datora unei tulburări externe temporare, de ex. tunetAccesoriul este blocat. Resetare manualăPropunere: – Verificați sursa de alimentare care duce la cardul accesoriu. – Verificați cablurile de comunicație care duc la placa accesorie. – Verificați setarea dipswitch-ului.
299Versiune greșită PCA BaseVersiunea firmware-ului de pe placa de bază (AA2) este prea mică pentru comunicarea invertorului.Compresorul blocat. Resetați când este detectată versiunea corectă.Propunere:
– Schimbați cardul de bază (AA2)
301Com. sclav de eroare 1Fără comunicare temporar cu pompa de căldură slave (EB101)Compresorul sclav blocatPropunere: Verificați setările slave în meniul 5.2.2, cablurile de comunicații și conexiunile sale.
Citiți mai multe în: TDI 20141023
302Com. sclav de eroare 2Fără comunicare temporar cu pompa de căldură slave (EB102)Compresorul sclav blocatPropunere: Verificați setările slave în meniul 5.2.2, cablurile de comunicații și conexiunile sale
303Com. sclav de eroare 3Fără comunicare temporar cu pompa de căldură slave (EB103)Compresorul sclav blocatPropunere: Verificați setările slave în meniul 5.2.2, cablurile de comunicații și conexiunile sale
304Com. sclav de eroare 4Fără comunicare temporar cu pompa de căldură slave (EB104)Compresorul sclav blocatPropunere: Verificați setările slave în meniul 5.2.2, cablurile de comunicații și conexiunile sale
305Com. sclav de eroare 5Fără comunicare temporar cu pompa de căldură slave (EB105)Compresorul sclav blocatPropunere: Verificați setările slave în meniul 5.2.2, cablurile de comunicații și conexiunile sale
306Com.eror sclav 6Fără comunicare temporar cu pompa de căldură slave (EB106)Compresorul sclav blocatPropunere: Verificați setările slave în meniul 5.2.2, cablurile de comunicații și conexiunile sale
307Com. sclav de eroare 7Fără comunicare temporar cu pompa de căldură slave (EB107)Compresorul sclav blocatPropunere: Verificați setările slave în meniul 5.2.2, cablurile de comunicații și conexiunile sale
308Com. sclav de eroare 8Fără comunicare temporar cu pompa de căldură slave (EB108)Compresorul sclav blocatPropunere: Verificați setările slave în meniul 5.2.2, cablurile de comunicații și conexiunile sale
319Eroare com. Spre EB103 / 4-GP12Comunicarea către pompa de încărcare a cardului accesoriu GP12 lipsește.Compresorul activ este blocat și GP12-ul activ se oprește 

Propunere:

 • Defectați cablurile de comunicație 
 • Comutator dip cu setare defectă
 • Accesoriu activat pe afișaj, dar nu conectat la cablul de comunicație
 • Cablu de comunicație conectat defect 
 • Nu există tensiune pe cardul accesoriu 
320Eroare com. Spre EB105 / 6-GP12Comunicarea către pompa de încărcare a cardului accesoriu GP12 lipsește.Compresorul activ este blocat și GP12-ul activ se oprește 

Propunere:

 • Defectați cablurile de comunicație 
 • Comutator dip cu setare defectă
 • Accesoriu activat pe afișaj, dar nu conectat  la cablul de comunicație
 • Cablu de comunicație conectat defect 
 • Nu există tensiune pe cardul accesoriu 
321Eroare com. Spre EB107 / 8-GP12Comunicarea către pompa de încărcare a cardului accesoriu GP12 lipsește.Compresorul activ este blocat și GP12-ul activ se oprește 

Propunere:

 • Defectați cablurile de comunicație 
 • Comutator dip cu setare defectă
 • Accesoriu activat pe afișaj, dar nu conectat  la cablul de comunicație
 • Cablu de comunicație conectat defect 
 • Nu există tensiune pe cardul accesoriu 
322SPA nu a fost actualizatPrețul spot nu a putut fi recuperatFolosiți o valoare medie din cele mai recente prețuri descărcate
323Sen flt: EQ1-BT25 răcire externă a liniei de alimentareSenzorul nu este conectat / defect (răcirea liniei de alimentare externe)DM de răcire este setat la 0. Resetați automatPropunere: -Verificați senzorul și conexiunile sale. Consultați și schema de cablare electrică
324Com. defect PCA Acc. HTS 1Comunicarea către cardul accesoriu lipsește. Mai din cauza unei tulburări externe temporare, de ex. tunetResetare manuală. Alimentarea cu răcire calculată este setată la 18 grade dacă este selectat HTS pentru controlul răciriiPropunere: -Verificați senzorul și conexiunile sale. Consultați și schema de cablare electrică
325Alarma limitatorului de temperatură pentru elementul de dezghețareLimitatorul de temperatură FD3 s-a declanșatPompele de căldură se transformă în dezghețare pasivă

– Verificați filtrul și debitul de aer

– Alarma poate fi resetată în meniul de alarmă, dar va reveni când elementul de dezghețare încearcă să se conecteze până când limitatorul de temperatură este resetat.

– Limitatorul de temperatură va fi resetat și funcționarea testată de un instalator sau de un tehnician de service

326Defecțiune la EB16Decongelarea activă a eșuat de trei ori la rândPompa de căldură se îmbină cu dezghețarea pasivă

– Verificați filtrul și debitul de aer

– Verificați calibrarea senzorului de viteză a aerului BS1 în meniul 5.1.5.1

– Verificați elementul de dezghețare EB16

333Se depășește temperatura maximă de curgere de la pompa de căldură

Temperatura ieșită din pompa de căldură a fost peste maxim admisă pe senzorul de alimentare BT2 alt. BT63. Cauza poate fi:

– adăugare conectată greșit

– debitul ajustat greșit 

– sub sistem termic dimensionat

– curba de încălzire ajustată în funcție de greutate

Încălzirea este blocată. Resetați automat când temperatura este mai mică de 70 de gradePropunere: Verificați setările de debit și încălzire, funcția de adăugare
334Max. temp. depășit

Temperatura până la pompa de căldură a fost peste maxim admisă pentru condensatorul din (BT3). Cauza poate fi:

– adăugare conectată greșit

– debitul ajustat greșit 

– sub sistem termic dimensionat

– curba de încălzire ajustată în funcție de greutate

Încălzirea este blocată. Resetați automat când temperatura este mai mică de 60 de gradePropunere: Verificați setările de debit și încălzire, funcția de adăugare
336Sen flt: EP44 BT2 alimentare temp sens.Senzorul nu este conectat / defect (senzor de alimentare, sistem de climatizare 5)Senzor de control pe retur EP44-BT3. Resetare automatăPropunere: Verificați senzorul și conexiunile sale. Consultați și schema de cablare electrică
337Sen flt: EP45 BT2 alimentare temp sens.Senzorul nu este conectat / defect (senzor de alimentare, sistem climatic 6)Senzor de control pe retur EP45-BT3. Resetare automatăPropunere: Verificați senzorul și conexiunile sale. Consultați și schema de cablare electrică
338Sen flt: EP46 BT2 alimentare temp sens.Senzorul nu este conectat / defect (senzor de alimentare, sistem de climatizare 7)Senzor de control pe retur EP46-BT3. Resetare automatăPropunere: Verificați senzorul și conexiunile sale. Consultați și schema de cablare electrică
339Sen flt: EP47 BT2 alimentare temp sens.Senzorul nu este conectat / defect (senzor de alimentare, sistem climatic 8)Senzor de control pe retur EP47-BT3. Resetare automatăPropunere: Verificați senzorul și conexiunile sale. Consultați și schema de cablare electrică
340Antigel de alimentare cu aerTemperatura aerului de alimentare (BT22) este sub 11 ° C.Încărcare HW blocată. Revine automat când temperatura aerului de alimentare depășește 16 ° C.– Sângerați bateria de alimentare cu aer.
– Verificați temperatura apei și debitul către bateria de încălzire.
– Dacă se repetă alarme; verificați dacă volumul de apă circulat este suficient.
341Recuperarea dezghețării de siguranță
342Apă cu temperatură scăzutăTemperatură scăzută în timpul modului de răcireCompresorul se oprește temporar

Propunere:

 • Verificați fluxurile
 • Verificați setările de răcire
343Apă cu temperatură scăzutăTemperatură scăzută în timpul modului de răcireCompresorul se oprește temporar

Propunere:

 • Verificați fluxurile
 • Verificați setările de răcire
344Recuperarea presiunii scăzute
345Presiune scăzută temporarăBP8 de joasă presiune temporară de la unitatea de ușăCompresorul se oprește temporar

Propunere:

 • Scăzut de agent frigorific 
 • Supapa de expansiune blocată
 • Unitatea de agent frigorific este blocată
346Recuperarea presiunii ridicate
347Presiune ridicată temporarăBP9 de înaltă presiune temporară de la unitatea exterioarăOprește temporar compresorul 

Propunere:

 • Filtru, aer sau opritor special blocat în circuitul mediului de încălzire
 • Presiune slabă a sistemului
349Defecțiune senzor: EQ1-BT50Senzorul de cameră al accesoriului de răcire nu are contact cu unitatea de control / unitatea interioarăDecalajul senzorului de cameră BT50 este setat la 0

Propunere:

 • Senzorul nu este conectat
 • Senzorul este întrerupt sau este defect
350Defecțiune senzor la senzorul de cameră BT50Senzorul nu este conectat / defect (senzor de cameră)Fără funcție de la BT50. Resetare automatăPropunere: Verificați senzorul și conexiunile sale. Consultați și schema de cablare electrică
351Precizie incertă a senzoruluiPrecizie nesigură a senzorului pe senzorii de saramură BT10 și BT11. Diferența este mai mare de 2K între ele la calibrare.GP2 trece la viteza manuală dacă este selectat controlul automat. Resetarea manuală a controlului automat din meniul 5.1.9Propunere:
– Verificați senzorii BT10 și BT11 și conexiunile acestora.
352Precizie incertă a senzoruluiPrecizie nesigură a senzorului pe senzorii HM BT2 și BT3. Diferența este mai mare de 2K între ele la calibrare.GP1 trece la viteza manuală dacă este selectat controlul automat. Resetarea manuală a controlului automat din meniul 5.1.11Propunere:
– Verificați senzorii BT2 și BT3 și conexiunile acestora.
353Precizie incertă a senzoruluiPrecizie nesigură a senzorului pe senzorii HM BT3 și BT12. Diferența este mai mare de 2K între ele la calibrare.GP1 trece la viteza manuală dacă este selectat controlul automat. Resetarea manuală a controlului automat din meniul 5.1.11Propunere:
– Verificați senzorii BT3 și BT12 și conexiunile acestora.
354Sclavul EB101Delta BT3-BT12 este mai mare de 2K după calibrareModificări de la viteza automată la viteza manuală a pompei de circulație. Precizie incertă a senzorului.
355Sclavul EB101Delta BT3-BT63 este mai mare de 2K după calibrareModificări de la viteza automată la viteza manuală a pompei de circulație. Precizie incertă a senzorului.
356Calibrarea senzorului a eșuatCalibrarea senzorului diferă mai mult de 2K între BT3 și BT63GP1 va trece la operarea manualăVerificați dacă debitul din sistemul de încălzire nu este deranjat de aer sau de ventilatoare închise.
Reporniți afișajul.
357Com.flt Accesoriu PCA OPTSe poate datora unei tulburări externe temporare, de ex. tunet. Încercați să resetați alarma, dacă alarma reapare, selectați modul de asistență și contactați instalatorul.Fara actiune. Resetare manuală.Propunere: Verificați cablurile de comunicație și conexiunile
358Eroare OPT internăAlarma GBM. Această alarmă este cauzată de cazanul pe gaz. Încercați să resetați alarma, dacă alarma reapare, consultați manualul pentru GBM.Fara actiune. Resetare manuală.Propunere: Consultați manualul cazanului pe gaz pentru depanare
359Eroare OPT internăAlarma GBM. Această alarmă este cauzată de cazanul pe gaz și se resetează automat atunci când defecțiunea este rezolvată. Dacă alarma reapare, contactați un serviceFara actiune. Resetați automat.Propunere: Consultați manualul cazanului pe gaz pentru depanare
361Defecțiune senzor EP21-BT3Senzorul nu este conectat / defect (senzor de alimentare, sistem de climatizare 2)Fara actiune. Resetați automatPropunere: Verificați senzorul și conexiunile acestuia. Vezi și schema de cablare electrică
362Defecțiune senzor EP22-BT3Senzorul nu este conectat / defect (senzor de alimentare, sistem de climatizare 3)Fara actiune. Resetați automatPropunere: Verificați senzorul și conexiunile acestuia. Vezi și schema de cablare electrică
363Defecțiune senzor EP23-BT3Senzorul nu este conectat / defect (senzor de alimentare, sistem climatic 4)Fara actiune. Resetați automatPropunere: Verificați senzorul și conexiunile acestuia. Vezi și schema de cablare electrică
364Defecțiune senzor EP44-BT3Senzorul nu este conectat / defect (senzor de alimentare, sistem de climatizare 5)Fara actiune. Resetați automatPropunere: Verificați senzorul și conexiunile acestuia. Vezi și schema de cablare electrică
365Defecțiune senzor EP45-BT3Senzorul nu este conectat / defect (senzor de alimentare, sistem climatic 6)Fara actiune. Resetați automatPropunere: Verificați senzorul și conexiunile acestuia. Vezi și schema de cablare electrică
366Defecțiune senzor EP46-BT3Senzorul nu este conectat / defect (senzor de alimentare, sistem de climatizare 7)Fara actiune. Resetați automatPropunere: Verificați senzorul și conexiunile acestuia. Vezi și schema de cablare electrică
367Defecțiune senzor EP47-BT3Senzorul nu este conectat / defect (senzor de alimentare, sistem climatic 8)Fara actiune. Resetați automatPropunere: Verificați senzorul și conexiunile acestuia. Vezi și schema de cablare electrică
369Defecțiune senzor EP12-BT57Senzorul nu este conectat / defect (colector-în, apă subterană)Fara actiune. Resetați automatPropunere: Verificați senzorul și conexiunile acestuia. Vezi și schema de cablare electrică
370Defecțiune senzor EP12-BT58Senzorul nu este conectat / defect (colector-în, apă subterană)Fara actiune. Resetați automatPropunere: Verificați senzorul și conexiunile acestuia. Vezi și schema de cablare electrică
371Risc de îngheț EP12-BT58Senzorul de apă subterană BT58 este sub limita saCompresorul blocat. Resetați automatPropunere: Verificați debitul schimbătorului de căldură al apei subterane
372Permanent. com. grupul de erori 2Nu există comunicare cu cardul accesoriu.Accesoriu blocat.Propunere:
– Verificați sursa de alimentare care duce la cardul accesoriu.
– Verificați cablurile de comunicație care duc la placa accesorie.
– Verificați setarea dipswitch-ului.
400Defecțiune nespecificată
401Defecțiune nespecificatăUnitatea exterioară trimite un mesaj care nu se află în unitatea de control / unitatea interioarăCompresorul este blocat și protecția antigel este asiguratăActualizați firmware-ul din unitatea exterioară și unitatea de control / unitatea interioară
403Defecțiune senzor pe EB101Eroare senzor detectată pe EB101 a interfeței COM MHI-EMMY– Compresor blocat
– Dacă GP12 sau GP1 este reglat de senzorul EB101-BT3, acestea vor trece la viteza setată manual.
Propunere:
– Verificați senzorul de temperatură și conexiunile acestuia. Vezi și schema de cablare.
404Defecțiune senzor pe EB101Eroare senzor detectată pe EB101 a interfeței COM MHI-EMMY– Compresor blocatPropunere:
– Verificați senzorii de temperatură și conexiunile sale. Vezi și schema de cablare.
412Defecțiune senzor pe EB101-BT12Eroare senzor detectată pe EB101 a interfeței COM MHI-EMMY– Compresor blocat
– Dacă GP12 sau GP1 este reglat de senzorul EB101-BT3, acestea vor trece la viteza setată manual.
Propunere:
– Verificați senzorul de temperatură și conexiunile acestuia. Vezi și schema de cablare.
415Defecțiune senzor pe EB101-BT15Eroare senzor detectată pe EB101 a interfeței COM MHI-EMMYCompresorul blocatPropunere:
– Verificați senzorul de temperatură și conexiunile acestuia. Vezi și schema de cablare.
418Apă cu temperatură scăzutăDelta mare între BT12 și BT3 în dezghețarea rezervoruluiDecongelarea rezervorului este oprităVerificați debitul și senzorii
420Alarma invertor tip IIA apărut o alarmă de comunicare temporară.Compresorul sa oprit. Resetare automată 60 sec. după resetarea defecțiunii invertorului. Compresorul va face o nouă încercare de pornire conform rutinei normale de pornire.Propunere:
– Verificați siguranța principală, siguranțele grupului și conexiunile acestora
– Verificați cablul de comunicație la invertor și conexiunile acestuia.
– Dacă alarma apare din nou; contactați un tehnician de service.
421Alarma invertor tip IIO alarmă de comunicare temporară a apărut de 3 ori în decurs de 2 ore sau a fost continuă timp de 1 oră.Compresorul blocat. Resetare manuală în meniu.Propunere:
– Verificați siguranța principală și siguranțele grupului și conexiunile acestora.
– Verificați cablul de comunicație la invertor și conexiunile acestuia
– Reporniți pompa de căldură oprind-o prin întrerupătorul de funcționare
– Dacă alarma apare din nou; contactați un tehnician de service.
422Alarma invertor tip IIA apărut o alarmă temporară la intrarea externă a invertoruluiCompresorul sa oprit. Resetare automată 60 sec. după resetarea defecțiunii invertorului. Compresorul va face o nouă încercare de pornire conform rutinei normale de pornire.Propunere:
– Verificați siguranța principală și siguranțele grupului și conexiunile sale
– Dacă defecțiunea apare din nou; contactați un tehnician de service
423Alarma invertor tip IIO alarmă temporară la intrarea externă a invertorului a avut loc de 3 ori în decurs de 2 ore sau intrarea a fost întreruptă în mod continuu timp de 1 oră.Compresorul blocat. Resetare manuală în meniu.Propunere:
– Verificați cablul de comunicație de la intrarea externă a invertorului
– Verificați siguranța principală și siguranțele de grup
– Reporniți pompa de căldură oprind-o prin comutatorul de funcționare
– Dacă defecțiunea apare din nou; contactați un tehnician de service
425Presostat declanșatComutatorul de presiune înaltă sau comutatorul de presiune joasă este declanșat.Compresorul blocat

Circulație defectuoasă în sistemul de încălzire sau lipsa agentului frigorific / problemă în circuitul agentului frigorific.

 Sugestii:

– Aerisiți pompa de căldură și sistemul de încălzire.

– Deschideți toate termostatele de pe radiatoare.

– Verificați și curățați filtrele / filtrele.

– Verificați pompa de încărcare.

– Verificați dacă comutatoarele de presiune sunt cablate corect.

Problemă în circuitul frigorific:

– Apelați un tehnician frigorific certificat.

426Alarma invertor tip IIIA apărut o defecțiune temporară a invertorului.Resetați automat 30 de minute după corectarea defecțiunii invertorului. Compresorul sa oprit.Propunere:
– Verificați siguranța principală și siguranțele grupului și conexiunile acestora.
– Reporniți pompa de căldură prin întrerupătorul de alimentare pentru a întrerupe alimentarea.
– Dacă alarma apare din nou; contactați un tehnician de service.
427Alarma invertor tip IIIO eroare internă temporară la invertor a apărut de 3 ori în 2 ore sau continuu în 1 oră.Compresorul blocat. Resetare manuală în meniu.Propunere:
– Verificați siguranța principală și siguranțele grupului și conexiunile acestora.
– Reporniți pompa de căldură prin întrerupătorul de alimentare pentru a opri alimentarea.
– Dacă alarma apare din nou; contactați un tehnician de service.
428Alarma invertor tip IIIA apărut o defecțiune temporară la invertor.Compresorul sa oprit. Resetare automată 60 sec. după ce alarma invertorului a fost corectată.

Propunere:
– Verificați siguranța principală și siguranțele grupului și conexiunile acestora.
– Reporniți pompa de căldură prin întrerupătorul de alimentare pentru a întrerupe alimentarea.
– Dacă alarma apare din nou; contactați un tehnician de service.

Invertor monofazat: Verificați condensatorul

429Alarma invertor tip IIO eroare internă temporară la invertor a apărut de 3 ori în 2 ore sau continuu în 1 oră.Compresorul blocat. Resetați manual în meniu.

Propunere:
– Verificați siguranța principală și siguranțele grupului și conexiunile acestora.
– Reporniți pompa de căldură prin întrerupătorul de alimentare pentru a întrerupe alimentarea.
– Dacă alarma apare din nou; contactați un tehnician de service.

Invertor monofazat: Verificați condensatorul

430Alarma invertor tip ITensiunea de fază la invertor a fost temporar prea mare.Resetare automată 60 sec. după ce defecțiunea este corectată. Compresorul sa oprit.Propunere:
– Verificați siguranța principală și siguranțele grupului și conexiunile acestora.
– Dacă alarma apare din nou; contactați un tehnician de service.
431Alarma invertor tip ITensiunea de fază la invertor a fost temporar prea mare mai mult de 1 oră.Resetați manual în meniu. Compresorul blocat.Propunere:
– Verificați siguranța principală și siguranțele grupului și conexiunile acestora.
– Dacă alarma apare din nou; contactați un tehnician de service.
432Alarma invertor tip ITensiunea de fază la invertor a fost temporar prea mică.Resetare automată 60 sec. după ce defecțiunea este corectată.Propunere:
– Verificați siguranța principală și siguranțele grupului și conexiunile acestora.
– Dacă alarma apare din nou; contactați un tehnician de service.
433Alarma invertor tip ITensiunea de fază la invertor a fost prea mică, sub 180V în mai mult de 1 oră.Compresorul blocat. Resetați manual în meniu.Propunere:
– Verificați siguranța principală și siguranțele grupului și conexiunile acestora.
– Dacă alarma apare din nou; contactați un tehnician de service.
434Alarma invertor tip IO fază a compresorului a lipsit temporar.Compresorul sa oprit. Resetare automată 60 sec.Propunere:
– Verificați siguranța principală și siguranțele grupului și conexiunile acestora.
– Dacă alarma apare din nou; contactați un tehnician de service.
435Alarma invertor tip IO fază de compresor lipsește continuu invertorului timp de o oră.Compresorul blocat. Resetați manual în meniu.Propunere:
– Verificați siguranța principală și siguranțele grupului și conexiunile acestora.
– Dacă alarma apare din nou; contactați un tehnician de service.
436Alarma invertor tip IIA apărut o defecțiune temporară la invertor.Compresorul sa oprit. Resetare automată 60 sec. după defecțiunea invertorului.Propunere:
– Verificați siguranța principală și siguranțele grupului și conexiunile acestora.
– Reporniți pompa de căldură prin întrerupătorul de alimentare pentru a întrerupe alimentarea.
– Dacă alarma apare din nou; contactați un tehnician de service.
437Alarma invertor tip IIA apărut o defecțiune temporară a invertorului în invertor de 3 ori în decurs de 2 ore sau continuu în 1 oră.Compresorul blocat. Resetare manuală în meniu.Propunere:
– Verificați siguranța principală și siguranțele grupului și conexiunile acestora.
– Reporniți pompa de căldură prin întrerupătorul de alimentare pentru a întrerupe alimentarea.
– Dacă alarma apare din nou; contactați un tehnician de service.
438Alarma invertor tip IIInvertorul atinge temporar temperatura maximă de funcționare din cauza răcirii slabeCompresorul sa oprit. Resetare automată 60 sec. după ce defecțiunea invertorului este corectată.Circulație slabă în circuitul HM. Propunere:
– Purgeți pompa de căldură și sistemul climatic.
– Verificați filtrul de particule, astfel încât să nu fie înfundat.
– Radiatoare deschise / termostate de încălzire prin pardoseală.
439Alarma invertor tip IIInvertorul a atins temporar temperatura maximă de funcționare din cauza răcirii slabe de 3 ori în 2 ore sau a lipsit continuu în 1 oră.Compresorul blocat. Resetați manual în meniu.Circulație slabă în circuitul HM. Propunere:
– Purgeți pompa de căldură și sistemul climatic.
– Verificați filtrul de particule, astfel încât să nu fie înfundat.
– Radiatoare deschise / termostate de încălzire prin pardoseală.
– Dacă alarma apare din nou; contactați un tehnician de service.
440Alarma invertor tip II„Puterea introdusă” maximă a fost temporar prea mare.Compresorul sa oprit. Resetare automată 60 sec. după ce defecțiunea invertorului este corectată.Propunere:
– Verificați siguranța principală și siguranțele grupului și conexiunile acestora.
– Dacă alarma apare din nou; contactați un tehnician de service.
441Alarma invertor tip II„Intrarea” maximă a fost temporară prea mare de 3 ori în decurs de 2 ore sau a lipsit continuu timp de o oră.Compresorul blocat. Resetați manual în meniu.Propunere:
– Verificați siguranța principală și siguranțele grupului și conexiunile acestora.
– Dacă alarma apare din nou; contactați un tehnician de service.
442Alarma invertor tip IIInvertorul a atins temporar temperatura maximă de funcționare din cauza răcirii slabe.Compresorul sa oprit. Resetare automată 60 sec. după ce defecțiunea invertorului este corectată.Circulație slabă în circuitul HM.
Propunere:
– Purgeți pompa de căldură și sistemul climatic.
– Verificați filtrul de particule, astfel încât să nu fie înfundat.
– Radiatoare deschise / termostate de încălzire prin pardoseală.
443Alarma invertor tip IIInvertorul a atins temporar temperatura maximă de funcționare din cauza răcirii slabe de 3 ori în 2 ore sau a lipsit continuu într-o oră.Compresorul blocat. Resetare manuală în meniu.Circulație slabă în circuitul HM. Propunere:
– Purgeți pompa de căldură și sistemul climatic.
– Verificați filtrul de particule, astfel încât să nu fie înfundat.
– Radiatoare deschise / termostate de încălzire prin pardoseală.
– Dacă alarma apare din nou; contactați un tehnician de service.
444Alarma invertor tip IIA apărut o eroare internă temporară la invertor.Compresorul sa oprit. Resetare automată 60 sec. după ce defecțiunea invertorului este corectată.Propunere:
– Verificați siguranța principală și siguranțele grupului și conexiunile acestora.
– Reporniți pompa de căldură prin întrerupătorul de alimentare pentru a întrerupe alimentarea.
– Dacă alarma apare din nou; contactați un tehnician de service.
445Alarma invertor tip IIO defecțiune temporară a invertorului a apărut de 3 ori în decurs de 2 ore sau continuu în 1 oră.Compresorul blocat. Resetare manuală în meniu.Propunere: – Verificați siguranța principală și siguranțele grupului și conexiunile acestora. – Reporniți pompa de căldură prin întrerupătorul de alimentare pentru a întrerupe alimentarea. – Dacă alarma apare din nou; contactați un tehnician de service.
446Alarma invertor tip IIO fază a compresorului a lipsit temporar.Compresorul sa oprit. Resetare automată 60 sec. după resetarea fazei.– Verificați siguranța principală și siguranțele grupului și conexiunile acestora.
– Dacă defecțiunea apare din nou; contactați un tehnician de service.
447Alarma invertor tip IIO fază a lipsit temporar de 3 ori în decurs de 2 ore sau a lipsit continuu timp de 1 oră.Compresorul blocat. Resetare manuală în meniu.– Verificați siguranța principală și siguranțele grupului și conexiunile acestora.
– Dacă defecțiunea apare din nou; contactați un tehnician de service.
448Alarma invertor tip IICompresorul a funcționat temporar cu viteză mai mică decât viteza minimă permisă.Compresorul sa oprit. Resetare automată 60 sec. după ce defecțiunea invertorului este corectată.– Verificați siguranța principală și siguranțele grupului și conexiunile acestora.
– Dacă defecțiunea apare din nou; contactați un tehnician de service.
449Alarma invertor tip IICompresorul a funcționat temporar cu viteză mai mică decât viteza minimă permisă, de 3 ori în decurs de 2 ore sau a lipsit continuu timp de 1 oră.Compresorul blocat. Resetarea manuală este posibilă când alarma a dispărut.– Verificați siguranța principală și siguranțele grupului și conexiunile acestora.
– Dacă defecțiunea apare din nou; contactați un tehnician de service.
450Alarma invertor tip IIIFuncție neutilizată (alarmă falsă)– Verificați siguranța principală și siguranțele grupului și conexiunile acestora.
– Reporniți pompa de căldură prin întrerupătorul de alimentare pentru a întrerupe alimentarea.
– Dacă alarma apare din nou; contactați un tehnician de service.
451Alarma invertor tip IIIFuncție neutilizată (alarmă falsă)– Verificați siguranța principală și siguranțele grupului și conexiunile acestora.
– Reporniți pompa de căldură prin întrerupătorul de alimentare pentru a întrerupe alimentarea.
– Dacă alarma apare din nou; contactați un tehnician de service.
452Alarma invertor tip IIIeșirea de la invertor la compresor a fost temporar prea mare.Compresorul sa oprit. Resetare automată 60 sec. după ce defecțiunea invertorului este corectată.– Verificați siguranța principală și siguranțele grupului și conexiunile acestora.
– Dacă defecțiunea apare din nou; contactați un tehnician de service.
453Alarma invertor tip IIIeșirea de la invertor la compresor a fost temporar prea mare de 3 ori în decurs de 2 ore sau a lipsit continuu în 1 oră.Compresorul blocat. Resetare manuală în meniu.– Verificați siguranța principală și siguranțele grupului și conexiunile acestora.
– Dacă defecțiunea apare din nou; contactați un tehnician de service.
454Alarma invertor tip IIS-a produs o ieșire temporară prea mare de la invertor.Compresorul sa oprit. Resetare automată 60 sec. după apariția invertorului.– Verificați siguranța principală și siguranțele grupului și conexiunile acestora.
– Dacă defecțiunea apare din nou; contactați un tehnician de service.
455Alarma invertor tip IIIeșirea temporară prea mare de la invertor a avut loc de 3 ori în decurs de 2 ore sau a lipsit continuu în 1 oră.Compresorul blocat. Resetare manuală în meniu.– Verificați siguranța principală și siguranțele grupului și conexiunile acestora.
– Dacă defecțiunea apare din nou; contactați un tehnician de service.
460Alarma invertor tip II(Doar monofazat) S-a produs temporar o „putere de intrare” prea mare în invertor. Poate depinde de puterea mică de intrare (> 198 VCA)Compresorul sa oprit. Resetare automată 60 sec. după ce defecțiunea invertorului este corectată.– Verificați siguranța principală și siguranțele grupului și conexiunile acestora.
– Dacă defecțiunea apare din nou; contactați un tehnician de service.
461Alarma invertor tip II(Doar monofazat) Prea mare “intrare” la invertor a avut loc temporar de 3 ori în decurs de 2 ore sau a lipsit continuu în 1 oră. Poate depinde de puterea mică de intrare (> 198 VCA)Compresorul blocat. Resetare manuală în meniu.– Verificați siguranța principală și siguranțele grupului și conexiunile acestora.
– Dacă defecțiunea apare din nou; contactați un tehnician de service.
467Defecțiunea invertorului
468Alarma invertor tip IIIFuncție neutilizată (alarmă falsă)Propunere:
– Verificați siguranța principală și siguranțele grupului și conexiunile acestora.
– Reporniți pompa de căldură prin întrerupătorul de alimentare pentru a întrerupe alimentarea.
– Dacă alarma apare din nou; contactați un tehnician de service.
469Alarma invertor tip IIIFuncție neutilizată (alarmă falsă)Propunere:
– Verificați siguranța principală și siguranțele grupului și conexiunile acestora.
– Reporniți pompa de căldură prin întrerupătorul de alimentare pentru a întrerupe alimentarea.
– Dacă alarma apare din nou; contactați un tehnician de service.
470Alarma invertor tip IIIFuncție neutilizată (alarmă falsă)Propunere:
– Verificați siguranța principală și siguranțele grupului și conexiunile acestora.
– Reporniți pompa de căldură prin întrerupătorul de alimentare pentru a întrerupe alimentarea.
– Dacă alarma apare din nou; contactați un tehnician de service.
471Alarma invertor tip IIIFuncție neutilizată (alarmă falsă)Propunere:
– Verificați siguranța principală și siguranțele grupului și conexiunile acestora.
– Reporniți pompa de căldură prin întrerupătorul de alimentare pentru a întrerupe alimentarea.
– Dacă alarma apare din nou; contactați un tehnician de service.
472Alarma invertor tip IIIFuncție neutilizată (alarmă falsă)Propunere:
– Verificați siguranța principală și siguranțele grupului și conexiunile acestora.
– Reporniți pompa de căldură prin întrerupătorul de alimentare pentru a întrerupe alimentarea.
– Dacă alarma apare din nou; contactați un tehnician de service.
473Alarma invertor tip IIIFuncție neutilizată (alarmă falsă)Propunere:
– Verificați siguranța principală și siguranțele grupului și conexiunile acestora.
– Reporniți pompa de căldură prin întrerupătorul de alimentare pentru a întrerupe alimentarea.
– Dacă alarma apare din nou; contactați un tehnician de service.
474Alarma invertor tip IIIFuncție neutilizată (alarmă falsă)Propunere:
– Verificați siguranța principală și siguranțele grupului și conexiunile acestora.
– Reporniți pompa de căldură prin întrerupătorul de alimentare pentru a întrerupe alimentarea.
– Dacă alarma apare din nou; contactați un tehnician de service.
475Alarma invertor tip IIIFuncție neutilizată (alarmă falsă)Propunere:
– Verificați siguranța principală și siguranțele grupului și conexiunile acestora.
– Reporniți pompa de căldură prin întrerupătorul de alimentare pentru a întrerupe alimentarea.
– Dacă alarma apare din nou; contactați un tehnician de service.
476Alarma invertor tip IIIFuncție neutilizată (alarmă falsă)Propunere:
– Verificați siguranța principală și siguranțele grupului și conexiunile acestora.
– Reporniți pompa de căldură prin întrerupătorul de alimentare pentru a întrerupe alimentarea.
– Dacă alarma apare din nou; contactați un tehnician de service.
477Alarma invertor tip IIIFuncție neutilizată (alarmă falsă)Propunere:
– Verificați siguranța principală și siguranțele grupului și conexiunile acestora.
– Reporniți pompa de căldură prin întrerupătorul de alimentare pentru a întrerupe alimentarea.
– Dacă alarma apare din nou; contactați un tehnician de service.
478Alarma invertor tip IIIFuncție neutilizată (alarmă falsă)Propunere:
– Verificați siguranța principală și siguranțele grupului și conexiunile acestora.
– Reporniți pompa de căldură prin întrerupătorul de alimentare pentru a întrerupe alimentarea.
– Dacă alarma apare din nou; contactați un tehnician de service.
479Alarma invertor tip IIIFuncție neutilizată (alarmă falsă)Propunere:
– Verificați siguranța principală și siguranțele grupului și conexiunile acestora.
– Reporniți pompa de căldură prin întrerupătorul de alimentare pentru a întrerupe alimentarea.
– Dacă alarma apare din nou; contactați un tehnician de service.
480Funcție neutilizată (alarmă falsă)Propunere:
– Verificați siguranța principală și siguranțele grupului și conexiunile acestora.
– Reporniți pompa de căldură prin întrerupătorul de alimentare pentru a întrerupe alimentarea.
– Dacă alarma apare din nou; contactați un tehnician de service.
481Alarma invertor tip IIIFuncție neutilizată (alarmă falsă)Propunere:
– Verificați siguranța principală și siguranțele grupului și conexiunile acestora.
– Reporniți pompa de căldură prin întrerupătorul de alimentare pentru a întrerupe alimentarea.
– Dacă alarma apare din nou; contactați un tehnician de service.
482Invertorul este limitat de tempInvertorul a fost limitat în mod continuu de protecția temperaturii timp de mai mult de 10 minute.Fara actiune. Resetare automată.

Circulație slabă în circuitul mediului de încălzire.

Propunere:

– Purgeți pompa de căldură și sistemul de climatizare

– Verificați filtrul pentru a nu se înfunda

– Deschideți termostatele radiatorului și podelei.

Atingerea incorectă a invertorului:

– Verificați șuruburile și lipiți

483Invertorul este limitat pentru o lungă perioadă de timpInvertorul a fost limitat de protecția temperaturii pentru mai mult de 70% din ultimele 48 de ore Compresorul este permis să funcționeze cu limitare. Resetare manuală.

Circulație deficitară în circuitul mediului de încălzire.

Propunere:

– Curățați pompa de căldură și sistemul de climatizare

– Verificați filtrul pentru a nu se înfunda

– Deschideți termostatele radiatorului și podelei.

Transfer de căldură de contact defect al invertorului:

– Verificați șuruburile și lipiți

501Pornire nereușită, fără diferențe de presiune.
502Viteza compresorului este prea micăViteza compresorului este sub cea mai mică viteză admisăCompresorul sa opritVerificați motivul pentru care protecția invertorului scade viteza în afara zonei de lucru a compresorului
503Viteza compresorului este prea mică
504Invertorul are un mesajAccesoriu SOLAR; invertorul are un mesaj. Codul de eroare poate fi citit în informațiile de service 3.1Fara actiune. Resetare automată
505Invertorul are defect la pământAccesoriu SOLAR; Invertorul are defect la pământFara actiune. Resetare automatăPropunere: Verificați conexiunea panourilor PV / invertorului
506Tensiunea rețelei în afara inv. muncă. gamăAccesoriu SOLAR; Alimentarea la rețea a fost în afara intervalului de lucru al invertoarelor pentru o perioadă îndelungată. Fara actiune. Resetare automatăPropunere: Verificați siguranțele și rețeaua de rețea
507Tensiunea rețelei în afara inv. muncă. gamăAccesoriu SOLAR: Invertorul dă o eroare că frecvența tensiunii de rețea (Fac) este temporar în afara domeniului de lucru al invertoruluiFara actiune. Resetare automatăPropunere: Verificați siguranțele și rețeaua de rețea
508Inv. a pierdut contactul cu rețeaua electrică.Invertorul a pierdut contactul cu rețeaua de rețeaFara actiune. Resetare automatăPropunere: Verificați siguranțele și rețeaua de rețea
509Temperatura ambientală ridicată. la invertorAccesoriu SOLAR: Temperatura ambientală a invertorului este prea mareResetare automatăPropunere: Verificați temperatura în zona de instalare
510Invertorul are tensiune DC mareInvertorul are tensiune DC mareResetare automată
511Fără comunicare cu invertor timp de cinci zileNu a existat nicio comunicare cu invertorul de cinci zile. Verificați instalarea.Resetare automată sau resetare manuală disponibilă în meniu

Propunere:

– Verificați invertorul

– Verificați cablul de comunicație și conexiunile sale către invertor

523Decongelare cu debit scăzutDebitul peste condensator este prea micTerminarea dezghețării, resetare automată

Propus:

– Verificați filtrul
partical – Verificați sistemul disponibil

524Com. flt PCA Acc. HTS 2Comunicarea către cardul accesoriu lipsește. Se poate datora unei tulburări externe temporare, de ex. tunetResetare manuală. Sursa de răcire calculată este setată la 18 grade dacă HTS este setat pentru a controla răcireaPropunere: Verificați senzorul și conexiunile acestuia. Vezi și schema de cablare electrică
525Com. flt PCA Acc. HTS 3Comunicarea către cardul accesoriu lipsește. Mai din cauza unei tulburări externe temporare, de ex. tunetResetare manuală. Sursa de răcire calculată este setată la 18 grade dacă HTS este setat pentru a controla răcireaPropunere: Verificați senzorul și conexiunile acestuia. Vezi și schema de cablare electrică
526Com. flt PCA Acc. HTS 4Comunicarea către cardul accesoriu lipsește. Mai din cauza unei tulburări externe temporare, de ex. tunetResetare manuală. Sursa de răcire calculată este setată la 18 grade dacă HTS este setat pentru a controla răcireaPropunere: Verificați senzorul și conexiunile acestuia. Vezi și schema de cablare electrică
564Defecțiune senzor la senzorul de cameră BT50Defecțiune senzor BT50 pe HTS 1Decalajul senzorului de cameră BT50 este setat la 0

Propunere:

 • Verificați senzorul și conexiunile acestuia
 • Verificați setarea comutatorului DIP
565Defecțiune senzor la senzorul de cameră BT50Defecțiune senzor BT50 pe HTS 2Decalajul senzorului de cameră BT50 este setat la 0

Propunere:

 • Verificați senzorul și conexiunile acestuia
 • Verificați setarea comutatorului DIP
566Defecțiune senzor la senzorul de cameră BT50Defecțiune senzor BT50 pe HTS 3Decalajul senzorului de cameră BT50 este setat la 0

Propunere:

 • Verificați senzorul și conexiunile acestuia
 • Verificați setarea comutatorului DIP
567Defecțiune senzor la senzorul de cameră BT50Defecțiune senzor BT50 pe HTS 4Decalajul senzorului de cameră BT50 este setat la 0

Propunere:

 • Verificați senzorul și conexiunile acestuia
 • Verificați setarea comutatorului DIP
991BlocatBlocat
995Alarma externaO alarmă conform alegerii de pe intrarea AUX.Numai informații. Resetarea automată la închiderea intrării este ruptă.– Verificați funcția de conexiune externă posibilă.
996BlocatAdăugare externă de căldură blocată prin intrarea AUX.Resetarea automată la închiderea peste intrare este ruptă. Căldură suplimentară blocată.
997Compresorul blocatCompresor extern blocat prin intrare AUX.Resetarea automată la închiderea peste intrare este ruptă. Compresorul blocat.
998

AI NEVOIE DE SUPORT TEHNIC SPECIALIZAT ?

Suntem alaturi de tine. Stim ca uneori ai nevoie de ajutor specializat pentru a rezolva o problema.
Compleaza formularul de mai jos si te vom contacta in cel mai scurt timp posibil.

  Email *

  Telefon

  Seria echipamentului (optional)

  Judet: *

  Mesaj: *

  Ai o poza sau un document ? uneori valoreaza cat 1000 de cuvinte
  (numai fisiere: .jpg /.doc /.pdf max 20Mb)  Te rog adauga detalii cat mai concludente pentru identificare problemei tale.
  Vei primi o confirmare pe email-ul furnizat mai sus.

  Ne poti contacta si la telefoanele: +40 233 206 206 sau +40 730 206 206
  Program de luni pana vineri intre: 08:00 si 17:00