Select Page

Cum te putem ajuta ?

Esti aici:

DOT (dimensioned outdoor temperature) si dT (diferentialul de temperatura) sunt utilizate pentru setarea “hartii” frecventei compresorului si pentru controlul pompei de circulatie a agentului termic in instalatie, in regim AUTO.Mai jos aveti graficul de variatie a frecventei compresorului in functie de temperatura exterioara.

DOT este temperatura exterioara la care se atinge frecventa maxima de lucru a compresorului.

Practic, sunt doar 3 valori efective ale DOT ce sunt luate in calcul de automatizarea pompei: – 4grd.C, -12grd. C si -20grd.C.        Daca DOT aleasa de instalator sau utilizator difera de cele 3 valori atunci:

daca DOT>=-6grd.C  atunci este utilizata curba -4grd.C

daca -6>DOT>-15grd.C  atunci este utilizata curba -12grd.C

daca DOT>=-15grdC  atunci este utilizata curba -20grd.C

Daca se alege modul de functionare Manual atunci se pot seta 2 puncte ale frecventei compresorului care genereaza o functionare liniara a acestuia.

Daca se doreste ca pompa sa furnizeze putere mai mare (compresorul sa ajunga la maxim mai repede) atunci trebuie ridicat DOT (la -4grd.C)

dT la DOT reprezinta diferenta maxima intre tur si retur a agentului termic atunci cand se atinge frecventa maxima a compresorului.

Aceasta controleaza turatia pompei de incalzire.dT poate fi presetat in functie de tipul de instalatie deservita de pompa de caldura : radiatoare, pardoseala, radiatoare+pardoseala.

Articol anterior Ce sunt degree-minutes ? (gradele minut)
Urmatorul articol Pompa trebuie verificata anual ?