A XI-A EDITIE A CONFERINTEI NATIONALE AAECR EFICIENTA ENERGETICA ÎN CLADIRI

PERFORMANTA ENERGETICA VERSUS CONFORT SI SANATATE

Universitatea Politehnica Bucuresti, 12.05.2017

Ajunsa la cea de a XI-a editie, Conferinta Nationala Eficienta Energetica in Cladiri, a constituit prin tematica o provocare pentru toti participantii, provocare la care toti lectorii au raspuns cu succes, evenimentul desfasurandu-se la un inalt nivel profesional.

In sesiunea de deschidere a lucrarilor conferintei, au fost prezentate alocutiuni din partea conducerii AAECR, Universitatii Politehnice din Bucuresti, Ministerului Dezvoltarii Regionale, Administratiei Publice si Fondurilor Europene, Inspectoratului de Stat in Constructii si RADET Bucuresti. Luarile de cuvant au evidentiat intreaga deschidere si sustinere in ceea ce priveste eficienta energetica, reducerea emisiilor de gaze  cu  efect  de  sera  si  mai  ales  extinderea  utilizarii  resurselor  regenerabile  de energie, tinand seama de cerintele politicilor europene/nationale privind energia si protectia mediului inconjurator.

Participanti la eveniment: mediul academic, auditori energetici pentru cladiri, reprezentanti  ai  firmelor  de  specialitate  in  constructii si  instalatii,  ai  Asociatiei Romane de Standardizare, ai URBAN INCERC, ai altor ONG-URI, evaluatori ANEVAR, studenti si mass-media.

Conferinta a inclus trei sesiuni de lucrari:

  • Sesiunea I – Abordari legislative si strategii la nivel UE si national
  • Sesiunea II – Tehnologii sustenabile pentru confort in cladiri eficiente energetic
  • Sesiunea III – Exigente pentru realizarea cladirilor nZEB. Studii de caz.

Sesiunile de lucrari au fost moderate de membrii ai AAECR.

 

eficienta energetica in cladiri
eficienta energetica in cladiri
eficienta energetica in cladiri

Lucrarile prezentate in cadrul evenimentului au evidentiat importanta atingerii optimului intre aplicarea masurilor de eficientizare energetica a cladirilor si asigurarea confortului si sanatatii persoanelor, tinand seama de faptul ca aproximativ 90% din timp se petrece in interiorul unei cladiri.

Sponsorii evenimentului, reprezentand principalii producatori de tehnologii indispensabile   cladirilor   sanatoase   si   performante   energetic   au   prezentat   de asemenea solutii sustenabile (materiale de constructie si tehnologii), plecand   de la asigurarea confortului si sanatatii ocupantilor. Conferinta a constituit un bun prilej pentru auditoriu de a primi informatii noi si utile pentru activitatea desfasurata in domeniul energeticii cladirilor.

Prezentarile au provocat numeroase interventii si discutii, ceea ce denota interesul si dorinta celor prezenti de a cunoaste cat mai multe materiale si tehnologii pentru a putea  raspunde  cu  succes  provocarilor  din  domeniul  auditului  energetic  pentru cladiri.

Desfasurandu-se intr-o atmosfera de inalt profesionalism, cea de a XI-a Conferinta Nationala de Eficienta Energetica in Cladiri a constituit un bun prilej de intalnire si discutii pentru participantii la eveniment.

Conferinta desfasurata la Bucuresti, a reunit un numar de 210 participanti, carora le multumim pentru ca au avut placerea sa ne fie alaturi.

UPB si sponsorii au permis realizarea evenimentului la un standard profesional si organizatoric foarte ridicat.

 

Va invitam la urmatoarea Conferinta Nationala privind Eficienta Energetica in Cladiri, eveniment va fi organizat de Filiala AAECR Oltenia in luna mai 2018 la Craiova.

TRUST este aproape de tine printr-o retea nationala de specialisti

  • Showroom-uri TRUST
  • Puncte de lucru TRUST
  • Reprezentanti zonali Vanzari
  • Ingineri Service zonali
  • Instalatori si proiectanti parteneri autorizati de TRUST