Pompa de caldura incalzire si racire cu acelasi echipament

“Am ales o solutie de incalzire cu pompa de caldura pentru ca am inteles ca viitorul este al curentului electric. Desi am gaz la teren, nu ofera aceeasi siguranta si confort iar pretul gazului este in continua crestere.

Petru F.

Gherla jud. Cluj

Domnul inginer Petru F. are o casa construita in Gherla, judetul Cluj, cu suprafata de de 260 mp, pe doua nivele –  parter si etaj. Desi are conducta cu alimentare gaz la poarta, a optat pentru varianta cu pompa de caldura si ventiloconvectoare, pentru ca dorea atat incalzire, cat si racire.

Pompa de caldura casa Gherla jud. Cluj

 

Provocarea

– Casa in cauza are o suprafata de 260 mp, construita pe doua nivele – parter si etaj, in localitatea Gherla, judetul Cluj.

– Chiar prin fata portii trece conducta de furnizare gaze naturale.

– Instalatia interioara din intreaga casa este compusa din ventilonvectoare, deoarece domnul Petru a dorit atat incalzire, cat si racire.

– Deoarece si-a dorit o casa luminoasa, a prevazut-o cu o suprafata vitrata foarte mare.

– Un alt amanunt important este faptul ca locuinta nu dispunea de un spatiu de depozitare iar camera tehnica era foarte mica.

– Domnul Petru ne-a spus ca dorea o temperatura interioara de 22 de grade, indiferent de temperatura exterioara.

Solutia

– Chiar daca in zona exista si gaz, domnul inginer Petru F. isi dorea un echipament care sa utilizeze o alta sursa de combustibil, ceva nou, si, pe cat posibil, un singur echipament atat pentru incalzire, cat si pentru racire, care sa ocupe putin spatiu si sa fie complet automatizat.

– Dupa ce s-a facut un calcul al necesarului de caldura si de apa calda, colegul nostru Titi Dabija i-a propus domnului Petru o pompa de caldura Sol/Apa NIBE F1145-15kw, impreuna cu un boiler ACV tank-in-tank de 400l din inox si panouri solare.

– Datorita faptului ca in jurul locuintei exista teren suficient, cei 800 ml de teava de polietilena reprezentand sursa de caldura au fost usor de ingropat in sol, in curtea din fata casei si in spatele acesteia.

Dl. inginer Petru F. - Gherla jud. Cluj

 

 

“Am ales o solutie de incalzire cu pompa de caldura pentru ca am inteles ca viitorul il reprezinta curentul. Desi am gazul la poarta, nu ofera aceeasi siguranta si acelasi confort iar pretul gazului este in continua crestere.

“Cu pompa de caldura pot sa fac si racire, cu un singur echipament.

In plus, am ales o solutie moderna si ecologica, dar mai ales sigura, ce poate fi supravegheata de la distanta, prin telefon.

Desi pompa de caldura a fost o noutate pentru mine, am primit suport tehnic atat inainte cat si dupa ce s-a montat. Sunt foarte multumit de alegerea facuta!”

 

SCOP

Metri patrati

zile pentru foraj

Rezultat excelent

Incalzire si racire cu acelasi echipament la preturi accesibile

Pentru ca dl inginer Petru este multumit de investitia facuta, acesta le-a recomandat si catorva cunostinte sa monteze un astfel de sistem la casele lor.

In perioada 01.12.2016 ora 8 – 31.12.2016 ora 8, pompa a mers 3161-2568 = 563 de ore, incalzire si apa calda menajera.

In conditiile in care din sol temperatura de intrare in pompa este 0 grade si temperatura pe tur in instalatie in ventiloconvectoare este 45 de grade, compresorul pompei F1145-15 consuma 4,09kw.

Astfel putem calcula cat consuma pompa de caldura: 563 ore de functionare x 4.09 = 2302 kwh consumati in luna decembrie 2016 pentru o casa de 260mp cu spatii vitrate foarte mari
Daca ar fi existat si incalzire in pardoseala, consumul ar fi si mai mic, cu aproximativ 20%.

Anul acesta dl inginer Petru va monta accesoriul racire activa/pasiva HPAC 40 cu care face posibila racirea casei, tot de la pompa de caldura iar ventiloconvectoarele montate la interior fac posibil acest lucru.

“Desi pompa de caldura a fost o noutate pentru mine, am primit suport tehnic atat inainte cat si dupa ce s-a montat.

Deja mi-am comandat si modulul HPAC, vara aceasta voi raci casa cu aceleasi echipamente. Sunt foarte multumit de alegerea facuta!”

 

Te regasesti si tu in situatia de mai sus?

Vrei sa-ti instalezi o pompa de caldura NIBE?

 

Iti place acest articol ? Vrem si noi sa stim !
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (19 voturi, media voturilor: 4.84)

Loading...

Pompa de caldura NIBE

Flexibilitate

A fost pastrata instalatia cu radiatoare si ventiloconvectoare existenta. Forajul pentru sursa de apa a fost executat in 2 zile de catre o firma specializata.

Accesorii ce fac viata mai usoara

Modificarile din camera centralei, montajul pompei de caldura si al accesoriilor necesare au durat in total 5 zile.

Suport specializat

Punerea in functiune a fost facuta de catre Ovidiu Spiridon, inginer in cadrul compartimentului Service la TRUST, certificat de NIBE Suedia.

Control de la distanta

Cu NIBE Uplink iti poti controla sistemul de acasa, de oriunde de pe telefon sau tableta