Pompa de caldura de numai 8kW pentru o casa de 140mp

“Mi-am dorit cea mai eficienta solutie de incalzire, am ales incalzirea prin pardoseala HENCO iar pentru confort am ales pompa de caldura dupa ce am studiat si analizat cam toate sistemele de incalzire”

Andreea V.

sat Barla jud. Bistrita Nasaud

Doamna Andreea V. are o casa frumoasa in satul Barla din jud. Bistrita Nasaud de 140mp, din caramida de 25cm grosime, polistiren de 10cm grosime si cu ferestre tripan.

pompa de caldura NIBE F1245-8

 

Provocarea

– Casa noua in satul Barla jud. Bistrita Nasaud, nu exista gaze sau alte solutii de incalzire prin zona

– Fara camera tehnica pentru montaj cazan lemn/peleti si depozitare combustibil.

– S-a dorit o solutie practica si economica, cu posibilitate de monitorizare si gestionare de la distanta

Solutia

– Colegul nostru Zoltan Kacso (reprezentant vanzari Bistrita) a propus o pompa de caldura NIBE cu boiler incorporat, F1245 de numai 8kW, pentru un montaj cat mai compact.

– Montajul pompei de caldura s-a realizat in sistem deschis – apa/apa, primul put este fantana din care se alimenteaza cu apa, si ulterior s-a mai sapat un put mai mic 15m mai in aval pentru deversare.  Alimentarea cu apa a casei se realizeaza din acelasi foraj.

– La interior s-a montat incalzire prin pardoseala HENCO

SCOP

Metri patrati

zile pentru foraj

Rezultat excelent

pompa de caldura

Nu exista spatiul pentru un sistem conventional de incalzire

Asa ca pompa de caldura a fost instalata intr-o debara unde clientul iti stocheaza alimentele, tocmai pentru ca pompa de caldura nu are nevoie de ventilatie, nu emite radiatii, nu emite CO2, zgomotul este aproape inexistent.

De la punerea in functiune din anul 2015, pompa de caldura a consumat in medie 300 RON pe luna in sezonul rece pentru incalzire si pentru prepararea apei calde

Montajul pompei de caldura s-a realizat in sistem deschis – apa/apa. Cu 2 puturi de apa – unul pentru absorbtie si unul pentru deversare la 15m distanta. Alimentarea cu apa a casei se realizeaza din acelasi foraj.

“Casa noastra fiind mica si bine organizata, nu aveam loc de camera centralei sau de montaje murale, de instalatii complexe, asa ca am ales pompa de caldura si am montat-o direct intr-o debara, aceasta nu scoate niciun zgomot, nu se incalzeste, nu elimina CO2, nu are nevoie de ventilatie

 

Te regasesti si tu in situatia de mai sus?

Vrei sa-ti instalezi o pompa de caldura NIBE?

 

Iti place acest articol ? Vrem si noi sa stim !
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3 voturi, media voturilor: 5.00)

Loading...

Pompa de caldura NIBE

Flexibilitate

A fost pastrata instalatia cu radiatoare si ventiloconvectoare existenta. Forajul pentru sursa de apa a fost executat in 2 zile de catre o firma specializata.

Accesorii ce fac viata mai usoara

Modificarile din camera centralei, montajul pompei de caldura si al accesoriilor necesare au durat in total 5 zile.

Suport specializat

Punerea in functiune a fost facuta de catre Ovidiu Spiridon, inginer in cadrul compartimentului Service la TRUST, certificat de NIBE Suedia.

Control de la distanta

Cu NIBE Uplink iti poti controla sistemul de acasa, de oriunde de pe telefon sau tableta