Pompa de caldura NIBE cu inverter – racire si incalzire la costuri optime

“Am ales o pompa de caldura NIBE cu inverter, dupa ce am fost convins de cei de la TRUST de avantajele acestei tehnologii, economie de energie, fiabilitate crescuta in timp dar si zgomot mult mai mic in utilizarea unitatii exterioare”

Robert A.

Domnul Robert A. detine o casa in localitatea Bragadiru, judetul Ilfov, cu suprafata de 175 mp, construita din caramida de 35 cm, izolatie din polistiren de 10 cm si ferestre tripan.

pompa de caldura nibe f2040 cu inverter

 

Provocarea

– Casa se afla in localitatea Bragadiru, judetul Ilfov. Proprietarul, Domnul Robert A., cauta de ceva timp variante de incalzire si racire pentru locuinta dumnealui.

– Spatiul din jurul casei nu permitea o varianta de pompa de caldura cu serpentina.

– De la bun inceput, Domnul Robert ne-a spus ca doreste o solutie cu echipamente usor de utilizat dar, in acelasi timp, economice din punctul de vedere al consumului de energie electrica.

– Posibilitatea de monitorizare si gestionare de la distanta l-a incantat foarte mult, fiind un avantaj suplimentar binevenit, intrucat programul de munca al clientului este foarte incarcat.

Solutia

– Colegul nostru Liviu Pandelica (reprezentant vanzari TRUST Bucuresti) i-a propus domnului Robert o pompa de caldura Aer/Apa NIBE F2040-16, cu modul de interior NIBE VVM 500, acumulator GB VT 200 si 2 panouri solare care sa intruneasca toate conditiile de confort dorite de dansul.

– Instalatia din interiorul casei este compusa din incalzire prin pardoseala pentru partea de incalzire si ventiloconvectoare, pentru racire.

SCOP

Metri patrati

zile pentru instalare

Rezultat excelent

pompa de caldura

Tehnologia NIBE inverter – superioara altor pompe de caldura

Cu tehonologia Inverter, temperatura din incapere este reglata fara a fi necesara oprirea si repornirea periodica a compresorului. Compresorul functioneaza la o viteza variabila care permite un consum adaptat de energie, in functie de temperature dorita in camere.

Avantajele Pompei de caldura NIBE cu Inverter:

  1. Fiabilitate crescuta in timp. Datorita faptului ca sunt evitate pornirile si opririle repetate, mecanismele si piesele din interior sunt mult mai putin solicitate intr-un aparat, spre deosebire de unul traditional.
  2. Scaderea consumului de energie electrica. Cu tehnologia inverter se evita pornirea si oprirea repetata a compresorului, fapt care genereaza un consum ridicat de energie. Efortul financiar suplimentar la achizitia unui aparat cu inverter este in scurt timp recuperat datorita cheltuielilor semnificativ diminuate la facturile de energie electrica.
  3. Functionare silentioasa. Pe langa faptul ca sunt mari consumatoare de energie, pornirile si opririle repetate produc si foarte mult zgomot care este resimtit atat in interior, cat si in exterior, in locuintele invecinate, mai ales daca acestea sunt relativ apropiate. Compresorul in tehnologia inverter este semnificativ mai silentios.

Te regasesti si tu in situatia de mai sus?

Vrei sa-ti instalezi o pompa de caldura NIBE?

 

Iti place acest articol ? Vrem si noi sa stim !
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (72 voturi, media voturilor: 4.08)

Loading...

Pompa de caldura NIBE

Flexibilitate

A fost pastrata instalatia cu radiatoare si ventiloconvectoare existenta. Forajul pentru sursa de apa a fost executat in 2 zile de catre o firma specializata.

Accesorii ce fac viata mai usoara

Modificarile din camera centralei, montajul pompei de caldura si al accesoriilor necesare au durat in total 5 zile.

Suport specializat

Punerea in functiune a fost facuta de catre Ovidiu Spiridon, inginer in cadrul compartimentului Service la TRUST, certificat de NIBE Suedia.

Control de la distanta

Cu NIBE Uplink iti poti controla sistemul de acasa, de oriunde de pe telefon sau tableta