Pompa de caldura aer-apa NIBE F2040-16 pentru o casa de 430mp

“Am ales o pompa de caldura aer-apa cu invertor, investitia este mai mica si consumul de energie este mai bun cu functia de inverter”

Francis D.

Cluj Napoca

Domnul Francis D. detine o casa superba in Cluj Napoca de 430mp din caramida de 30cm si polistiren de 15cm cu ferestre tripan.

pompa de caldura nibe f2040-16

 

 

Provocarea

– Casa noua in Cluj Napoca la care se dorea un sistem centralizat de incalzire si racire

– Fara camera tehnica pentru montaj cazan lemn/peleti si depozitare combustibil.

– S-a dorit o solutie practica si economica, cu posibilitate de monitorizare si gestionare de la distanta

Solutia

– S-a instalat o pompa de caldura Aer Apa NIBE F2040-16 de 16kW cu montaj rapid si sistem centralizat de racire prin tubulatura

– Incalzirea se realizeaza prin incalzire prin pardoseala HENCO

– Echipamente instalate Pompa de caldura aer/apa dotata cu inverter NIBE F2040-16 + Modul de interior NIBE VVM 500 + doua panouri solare Sonneteck + Recuperator de caldura Sabiana ENY4, punerea in functie s-a realizat in 2014

SCOP

Metri patrati

zile pentru instalare

Rezultat excelent

pompa de caldura

Tehnologia NIBE inverter superioara altor pompe de caldura

Cu tehonologia Inverter, temperatura in incapere este reglata fara a fi necesara oprirea si repornirea periodica a compresorului. Compresorul functioneaza la o viteza variabila, care permite un consum adaptat de energie la necesitatile de temperatura din camere.

Avantajele Pompei de caldura NIBE cu Inverter:

1. Fiabilitate crescuta in timp. datorita faptului ca sunt evitate pornirile si opririle repetate, mecanismele si piesele din interior sunt mult mai putin solicitate intr-un aparat, spre deosebire de unul traditional.

2. Scaderea consumului de energie electrica. Cu tehnologia inverter se evita pornirea si oprirea repetata a compresorului, fapt care generaza un consum ridicat de energie. Efortul financiar suplimentar la achizitia unui aparat cu inverter este in scurt timp recuperat datorita cheltuielilor semnificativ diminuate la facturile de energie electrica.

3. Functionare silentioasa. Pe langa faptul ca sunt mari consumatoare de energie, pornirile si opririle repetate produc si foarte mult zgomot, care este resimtit atat in interior, cat si in exterior, in locuintele invecinate, mai ales daca acestea sunt relativ apropiate. Compresorul in tehnologia inverter este semnificativ mai silentios.

Te regasesti si tu in situatia de mai sus?

Vrei sa-ti instalezi o pompa de caldura NIBE?

 

Iti place acest articol ? Vrem si noi sa stim !
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (4 voturi, media voturilor: 5.00)

Loading...

Pompa de caldura NIBE

Flexibilitate

Se poate pastra instalatia cu radiatoare si ventiloconvectoare existenta. Forajul pentru sursa de apa a fost executat in 2 zile de catre o firma specializata.

Accesorii ce fac viata mai usoara

Modificarile din camera centralei, montajul pompei de caldura si al accesoriilor necesare au durat in total 5 zile.

Suport specializat

Punerea in functiune a fost facuta de catre Ovidiu Spiridon, inginer in cadrul compartimentului Service la TRUST, certificat de NIBE Suedia.

Control de la distanta

Cu NIBE Uplink iti poti controla sistemul de acasa, de oriunde de pe telefon sau tableta