Cum ar fi daca cea mai eficienta energie termica ar veni direct de la natura?

Pompa de caldura NIBE

Flexibilitate

Se poate pastra instalatia cu radiatoare si ventiloconvectoare existenta. Forajul pentru sursa de apa este executat in cateva zile de catre o firma specializata.

Accesorii ce fac viata mai usoara

Cu o multitudine de accesorii si automatizari complete, viata ta devine mult mai usoara

Suport specializat

Punerea in functiune este facuta de catre ingineri din cadrul compartimentului Service la TRUST, certificati de NIBE Suedia.

Control de la distanta

Cu NIBE Uplink iti poti controla sistemul de acasa, de oriunde de pe telefon sau tableta

Cu o pompa de caldura NIBE puteti reduce costul total de incalzire si racire, folosind doar energia stocata in natura, fie ca vorbim de sol, de aer sau de apa unui lac. Peste 90% dintre locuintele suedeze se incalzesc cu pompe de caldura, in apropierea Cercului Polar.

Asigura-ti climatizarea caminului fara combustibili fosili, fara energie nucleara, respectand natura.

In plus, pompele de caldura respecta Directiva Europeana 2010/31/EU care recomanda ca toate cladirile construite dupa anul 2020 sa aiba un consum aproape zero de energie. (‘Zero Energy Builings’)

1. Ce sunt pompele de caldura?

Pompa de caldura este instalatia care transfera caldura de la un mediu mai rece catre un mediu mai cald. Cel mai adesea, pompele extrag caldura din apa, din aer sau din pamant/sursa geotermala si o transfera in casa, prin intermediul Incalzirii prin pardoseala, a radiatoarelor etc.

Frigiderul, spre exemplu, functioneaza dupa acest principiu: el extrage caldura din interior si o disipa apoi in aerul exterior, printr-un radiator.

2. Cum functioneaza o pompa de caldura?

Pompa de caldura extrage iarna caldura din pamant, apa sau aer, iar apoi, cu ajutorul unui compresor montat In interior, agentul frigorific se incalzeste la o temperatutra si mai ridicata. Ulterior, acesta raspandeste caldura In interiorul locuintei. Vara, ciclul se inverseaza iar locuinta este racita.

Inima pompei de caldura este compresorul. Eficienta pompei este masurata de indicele COP, care trebuie sa fie cat mai mare.

3. Iarna are doar 4-5 luni. De ce sa investesc intr-un produs pe care il folosesc asa de putin?

O pompa de caldura poate fi folosita atat vara (pentru climatizare) cat si iarna (pentru Incalzire), iar prepararea apei calde este necesara pe toata perioada anului.

4. Dar pare o instalatie complicata si nu imi plac lucrurile complicate. O pot folosi si eu?

Desi sunt echipamente complexe, aceste produse sunt create sa ne faca viata mai usoara si mai confortabila.

Meniul pompe de caldura de caldura este extrem de intuitiv si de prietenos, oferind posibilitatea setarii diferitilor parametri, cum ar fi temperatura interioara, a apei calde menajere etc.

5. Cum imi pot face viata mai frumoasa?

Principalul avantaj Il reprezinta economiile considerabile ce apar la factura de Incalzire. Pentru o pompa de caldura care are COP=5, pretul la factura de energie electrica va fi de ~5 ori mai mic decat In cazul In care am fi folosit un cazan electric conventional.

In plus, confortul este mult mai ridicat fata de un cazan pe combustibil solid conventional, unde ne preocupa depozitarea lemnelor, alimentarea periodica cu combustibil, precum si mizeria ce rezulta In urma utilizarii unui astfel de echipament.

Bineinteles, si scumpirile repetate la gaz sau faptul ca lemnul este o resursa ce se gaseste din ce In ce mai putin ne face sa ne gandim din ce In ce mai mult la astfel de solutii eficiente si ecologice.

Cere o cotatie gratuit de la expertii nostri

Referinte de la clienti care si-au montat deja Pompe de caldura NIBE

Pompa NIBE impreuna cu energia solara fac casa buna

Dl. Lulu Z.
“Am inlocuit cazanul pe gaz cu un sistem eficient si usor de utilizat.”
El utiliza de mai multi ani un cazan pe gaz de 40 kW, in paralel cu un cazan electric intr-o casa cu suprafata de 420 mp

Schimba cazanul pe lemne cu pompa de caldura

Dl. Bogdan M.
“Am scapat de toata nebunia cu lemnele. A fost mai usor decat mi-as fi inchipuit !”
O casa cu suprafata de 400 mp, tip P+E+M, folosea pentru incalzire radiatoare si un cazan pe lemne cu gazeificare de 70 kW.

Pompa de caldura sol – apa cu serpentina ingropata

Dl Pitu V.
“Am avut un cost pe 5 luni intre noiembrie 2013 – martie 2014 de numai 1864 RON”

Casa 200 mp, zona Suceava – Scheia, incalzire si ACM pompa de caldura NIBE F1245 – 8 kW, boiler bivalent de 300 litri din inox SLME…

Pompe de caldura NIBE, de la specialistii suedezi create si testate in zona arctica a Europei

6. E un moft? Vecinii si-au pus centrala pe gaze. De ce sa fiu eu aventurier, sa incerc ceva nou?

Asemeni autoturismelor sau telefoanelor mobile, si pompele de caldura vor deveni indispensabile, deoarece au o durata lunga de viata si sunt eficiente. Daca alegi o pompa de caldura acum nu esti un aventurier, Intrucat este o tehnologie dezvoltata de mult timp, care a ajuns la maturitate pentru pompe de caldura.

Conform unui studiu EHPA, din 2005, in Europa, au fost comercializate 6.214.274 pompe de caldura.

7. E o investitie pentru viitor? Vor mai exista si peste 20 de ani?

DA, cu siguranta este o investitie pe care nu o vei regreta! La prima vedere, aceste echipamente par ceva nou, dar In Europa de Vest sau In Statele Unite sunt folosite de zeci de ani, iar numarul utilizatorilor creste Intr-un ritm alert. Producatorii acestor echipamente investesc continuu In cresterea performantelor cu pompe de caldura, deci, cu siguranta, vor mai exista si peste cateva zeci de ani.

De asemenea, pompele de caldura sunt foarte apreciate In zonele bogate In energie geotermala.

8. Unde se poate instala pompa de caldura? Se instaleaza greu?

O pompa de caldura se poate instala oriunde, chiar si In bucatarie. In functie de resursele de caldura disponibile In locatia ta, specialistii TRUST Expert vor alege sursa de caldura cea mai eficienta (aer,sol, panza freatica de apa, geotermala) si Iti vor explica care sunt echipamentele optime pentru caminul tau.
In procesul de instalare al pompei de caldura apa – apa, o etapa foarte importanta şi absolut necesara este executarea lucrarilor de foraj care vor permite instalarea şi funcţionarea pompei de caldura la parametri normali. TRUST Expert va poate asigura prin subcontractanţi astfel de foraje pentru pompele de caldura.

In functie de complexitatea instalatiei termice, precum si de sursa de caldura aleasa, montarea poate dura de la cateva zile pana la cateva saptamani.

Fiecare lucrare este supervizata de un inginer TRUST cu experienţa care urmareşte respectarea schemelor de execuţie a instalaţiei cu pompa de caldura şi ia, In timp real, toate deciziile necesare execuţiei complete şi corecte a lucrarii.

9. Sunt durabile? Au piese care se pot strica usor?

Durata lor de viata este ridicata, de 25 de ani. Singura conditie este ca instalatia sa fie facuta corespunzator, iar alegerea ehipamentului sa fie una corecta.

In fiecare an, se face o revizie a instalatiei pentru a se verifica daca pompa de caldura functioneaza In parametri optimi.

10.Se poate controla de la distanta ?

Pe langa aceste avantaje, pompele de caldura NIBE sunt dotate standard si cu posibilitatea de conectare la Internet (Up Link) ceea ce permite pornirea sau setarea pompei de caldura din orice colt al lumii. O pompa de caldura este foarte simplu de utilizat, iar noile generatii pot fi controlate si monitorizate de pe orice tableta cu sistem de operare Android, din orice colt al lumii. Ai plecat la schi In Austria si vrei sa fie cald acasa cand te Intorci? Nu-i nimic, pornesti pompa din aeroport, Inainte de decolare!

Tot sistemul este computerizat iar diagnosticarea se face de la distanta, fara ca personalul autorizat de service sa vina la tine acasa.

Cere o cotatie gratuit chiar acum de la expertii nostri

Si mai multe referinte de la clienti care si-au montat deja Pompe de caldura NIBE

Pompa de caldura Apa-Apa cu foraj  NIBE F1245

Dl. Mihai I.
“Consum Total 4.175 kW (0.57 ron/kW) / 5 luni iarna => cost mediu lunar = 475 ron”
Sistemul este executat cu foraj vertical de apa: 2 puturi de 28 ml fiecare, casa 190 mp (P+E) cu racordare la instalatia cu radiatoare existenta

Pompa de caldura Aer-Apa NIBE F2300

Dl. Gabriel F.
“A disparut preocuparea de aprovizionare, depozitare si alimentare combustibil”
Casa 550 mp (S+P+E+M), incalzire in pardoseala HENCO Floor (45 mp!!!) si radiatoare, pompa de caldura NIBE F2300-20, modul interior VVM 500

Pompa de caldura Apa-Apa cu serpentina NIBE F1145

Dna Mirela B.
“Din octombrie si pana in aprilie am platit in mediu numai 473 RON pe luna”

Casa 310mp zona Brasov, sistemul este executat cu serpentina orizontala montata la adancimea de 1,5 metri executat in regie proprie.

Iti place acest articol ? Vrem si noi sa stim !
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (87 voturi, media voturilor: 4.61)
Loading...

Ai nevoie de ajutor ?

Contacteaza-ne si iti vom raspunde imediat, echipa noastra este pregatita sa iti raspunda oricarei intrebari sau sesizari.

Contacteaza-ne
Contacteaza-ne

Nume si Prenume *

Judet *

Adresa de email *

Numar de telefon *

Alege ce anume te intereseaza

Mesajul tau: